0
  

Oua umplute 
Ouale umplute erau preferatele mele pe vremea cand inca imi gatea mama, adica acum multi ani. Cand am “crescut”, am inceput sa gatesc si eu si nu am ocolit retetele copilariei si adolescentei mele. Probabil ca reteta este arhicunoscuta, dar aceasta varianta este un piculet picant-acrisoara, ceea ce o recomanda celor care iubesc mancarea putin mai condimentata.
 
Bucatarie: romaneasca
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 20 minute
Timp de gatit: 0
  
Ingrediente:
8 oua fierte tari
1/2 cana cu maioneza
1 lingura de mustar iute
1 lingurita de suc de lamaie
1 castravecior murat, mic, tocat si scurs bine de lichid
1 lingurita de sos iute
100 g sunca slaba, tocata foarte marunt
masline curatate de samburi, taiate in jumatate, pentru ornat
sare
piper alb, macinat
 
Instructiuni:
Se taie ouale in jumatate, pe lungime, si se scot galbenusurile. Intr-un castronel, se zdrobesc impreuna galbenusurile de ou, jumatate din maioneza, mustarul, sosul iute, zeama de lamaie, sunca, castraveciorul, sarea si piperul. Se amesteca bine pana se obtine o pasta omogena.
Se umplu jumatatile de ou cu aceasta pasta, se asaza pe un platou, se orneaza cu maioneza si cu masline. Se consuma reci.

Se pot servi ouale si alaturi de un sos preparat din smantana amestecata cu maioneza, sare, piper alb.

Alte retete de oua umplute:
Oua umplute cu branza Gorgonzola si verdeturi
Oua umplute cu castraveciori murati, verdeturi si branza
Oua umplute cu pesto
Oua umplute cu peste afumat si masline
Oua umplute cu somon afumat

In aceeasi serie de articole:

More Active Posts: