+1
  

Castraveciori murati de vara
In curand vine caldura cu adevarat si ne vom putea rasfata cu niste castraveciori murati de vara. Eu va dau reteta din timp, ca sa aveti vreme sa va pregatiti toate cele.
Este o retea pe care o am de la mama. Nu am apucat pana acum sa vorbesc despre mama, vreau sa spun doar atat: este cea mai extraordinara bucatareasa pe care am cunoscut-o. Gateste romaneste si foarte traditional, nu experimenteaza si nu este foarte creativa, dar are maini de aur. Totul iese exact cum trebuie, arata exceptional, iar gustul este divin. Mi-as dori sa gatesc vreodata macar pe jumatate atat de bine.

 
Bucatarie: romaneasca
Dificultate: usor
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 5 minute
 
Ingrediente:
1,75 kg castraveciori mici (5-10 cm lungime)
4 catei mari de usturoi, taiati sferturi pe lungime
2 ardei iuti verzi, despicati putin pe verticala
15-20 de fire de marar (doar cozile, fara frunze)
2 litri apa clocotita
3 foi de dafin
1 lingurita de boabe de piper negru
2 lingurite de sare
 
Instructiuni:
Se pune apa cu sare intr-o oala si se da in clocot. Se stinge flacara si se lasa apa sa stea 5 minute.
Intre timp, se asaza castraveciorii intr-un borcan de 3 litri, se adauga usturoiul, foile de dafin, boabele de piper, ardeii iuti si cozile de marar.
Se toarna apa in borcan si se astupa borcanul cu o farfurioara; nu se astupa ermetic.
In functie de cat de cald este afara, pot fi gata in 2-3 saptamani.

In aceeasi serie de articole:

More Active Posts: