0
  

Crevetii cu usturoi sunt o gustare (tapa) extrem de populara in Spania, unde se gateste cu sau fara ardei iuti ca ingredient auxiliar. De obicei se gatesc in caserole individuale, de ceramica sau pamant ars, asezate direct pe o foaie de tabla incinsa (plancha). Ca alternativa se pot gati si in tigaie.


Bucatarie: spaniola
Dificultate: usor
Cantitate: 1 portie
Timp de preparare: 2 minute plus inmuiere
Timp de gatit: 5 minute

Ingrediente:
6-8 cozi de creveti mari, curatati de vinisoare, dar cu cochilie
1 ardei iute mic si uscat
2 linguri de ulei de masline
2 catei de usturoi, tocati marunt
sare
piper negru, proaspat macinat
paine cu coaja crocanta, pentru servit

Instructiuni:
Se inmoaie ardeiul intr-un castronel cu apa fierbinte, timp de 15 minute. Se scurge bine, se stoarce, se despica pe lungime, i se scot semintele si se toaca.

Se incinge uleiul intr-o tigaie, la foc iute. Se adauga usturoiul si ardeiul iute si se gatesc 30 de secunde, sau pana cand usturoiul incepe sa se rumeneasca.

Se adauga crevetii si se prajesc 3-4 minute, amestecand cu grija ca sa se acopere uniform cu uleiul aromat cu usturoi.
Se iau de pe foc si se servesc imediat, stropiti cu ulei aromat. Masa include paine proaspata, un vas pentru carapacele crevetilor si multe servetele pentru curatarea degetelor.

In aceeasi serie de articole:

More Active Posts: