Este o reteta originara din Mumbai (fostul Bombay). Korma (sau qorma, kurma) este un curry preparat de obicei cu iaurt; exista si variante cu lapte de cocos, dar in India este mult mai populara varianta cu iaurt.

Preparatul are un gust delicat si o aparenta placuta, datorata culorii fisticului. Gustul depinde de calitatea fisticului folosit; cu cat acesta are o culoare verde mai aprinsa, cu atat este mai bun. Reteta se gateste cu carne alba, pieptul de pui fiind cel mai potrivit.

Bucatarie: indiana
Cantitate: 4 portii
Dificultate: usor
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 1 ora

Instructiuni:
800 g – 1 kg piept de pui dezosat, fara piele
100 g boabe de fistic crude, decorticate
500 ml fond de pui (sau supa preparata din cubulete de concentrat)
8 ardei iuti verzi
5 linguri de smantana
3 linguri de iaurt
2 cepe, tocate
2 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, tocata
6 catei mari de usturoi
1 lingurita de garam masala
1/4 lingurita de curcuma, macinata
4 foi de dafin
1 lingurita de piper alb, macinat
1 1/2 lingurita de seminte de fenicul
1 rosie mare, tocata
sare
50 g stafide
1 lingurita de cardamom verde, macinat
6 fire de coriandru proaspat, frunzele tocate

Ingrediente:
Se spala pieptii de pui si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se taie in jumatate, sau la orice dimensiune se doreste. Se fierb boabele de fistic 10 minute in 200 ml de apa. Se iau de pe foc, se scurg si se lasa sa se raceasca. Se freaca cu degetele pentru a indeparta cojile subtiri.

Se piseaza impreuna cu 4 dintre ardeii iuti, dupa care se proceseaza intr-un blender, impreuna cu smantana, pentru a obtine o pasta omogena. Restul ardeilor iuti se curata de seminte, se despica pe lungime si se taie in sferturi.

Intr-o tigaie mare se prajeste ceapa in ulei incins, pana ce incepe sa se rumeneasca.
Se adauga ghimbir, usturoi, garam masala, curcuma, foi de dafin, piper alb si fenicul si se continua prajitul 2 minute. Se adauga pasta de fistic si se gateste alte 2 minute. Se adauga puiul si se soteaza 5 minute.

Se adauga apoi rosia, stafidele, iaurtul, restul de ardei iuti si sarea. Se adauga fondul de pui si se gateste pana ce carnea este facuta, circa 15-20 de minute, functie de dimensiunile bucatilor de carne.
Se presara korma-ua cu cardamom macinat si cu frunze de coriandru si se serveste.