+1
  

Mancati aceasta salata cu paine, ca gustare, sau serviti-o ca garnitura, alaturi de carne (pui, porc, vita, curcan, vanat sau un peste mai gras – somon, crap etc.) fripta sau prajita; merge, de asemenea, foarte bine alaturi de orez, cartofi sau legume.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 0

Ingrediente:
2 cepe rosii
sare
piper negru, proaspat macinat
1 lingura de suc de lamaie
2 linguri de ulei de masline extra virgin
1 lingura de patrunjel proaspat, tocat marunt
1/3 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat marunt
1/3 ardei iute galben, curatat de seminte si tocat marunt

Instructiuni:
Se curata cepele, se spala si se taie rondele foarte subtiri.

Se combina intr-un castron feliutele de ceapa cu sare, piper, suc de lamaie, patrunjel, ardei iute si ulei de masline. Se amesteca folosind degetele, ca feliile de ceapa sa se desfaca.

Se lasa ceapa la marinat 10-15 minute in frigider inainte de a servi salata la masa.

In aceeasi serie de articole:

More Active Posts: