0
  

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio.

Pastele, inclusiv cele de orez, sunt un ingredient foarte versatil, excelent pentru gatitul rapid, atunci cand sunteti in lipsa de timp. Tocmai pentru a ilustra acest lucru va prezint o reteta simpla, care se prepara destul de rapid. Obtineti astfel fara mare bataie de cap un pranz sau o cina delicioasa.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2-3 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 25 minute plus racire

Ingrediente:
220 g paste de orez “Pasta Riso” fusilli
2 linguri de ulei de masline extra virgin
200 g ton din cutie, conservat in suc propriu, bine scurs
400 g fasole rosie (sau amestec de mai multe tipuri de fasole), din cutie, scurse si spalate
1 ceapa mica rosie, tocata marunt
2 tulpini de telina, feliate subtire
2 linguri de suc de lamaie
2 linguri de frunze proaspete de patrunjel, tocate marunt
sare
piper negru, proaspat macinat
frunze de patrunjel, pentru ornat

Instructiuni:
Se fierb pastele in multa apa cu sare (cca 1-2 lingurite la litru de apa), conform instructiunilor de pe ambalaj, pana sunt al dente.
Se scot din oala si se spala in apa rece. Se scurg si se transfera intr-un castron mare. Se adauga uleiul de masline si se amesteca.

Se adauga tonul, fasolea, ceapa si telina si se amesteca. Se stropeste salata cu suc de lamaie, se presara cu patrunjel tocat, se sareaza si se pipereaza. Se amesteca. Se lasa sa stea la rece cel putin o ora inainte de a se servi. Se serveste ornata cu frunze de patrunjel.

Variante:
Puteti folosi si un amestec de fasole cu naut si porumb.

In loc de ton din conserva, puteti folosi fasiute de somon afumat sau bucatele de file de peste prajit.

Reteta se poate prepara, in loc de ton, si cu cubulete de pui sau de porc prajite ori fierte, creveti gatiti etc.

In aceeasi serie de articole:

More Active Posts: