V-am mai povestit de proiectul “Casa cu Tei”din Craiova. Iata astazi inca o reteta din noul meniu mediteranean pe care l-am conceput impreuna cu Costel Clipescu.

Marinarea asigura carnii un gust, o aroma si o suculenta deosebita. Serviti aceste cotletele cu cartofi si cu un vin rosu, mai corpolent.

Bucatarie: franceza
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 10 minute + marinare
Timp de gatit: 10 minute

Ingrediente:
12 cotletele de berbecut (circa 1,2 kg in total)
sare
piper negru, proaspat macinat
4 catei de usturoi, tocati foarte marunt say dati prin razatoarea mica
1 lingura de boia dulce
coaja rasa de la 1 lamaie
sucul de la 1 lamaie
2 linguri de ulei de masline extra virgin
100 ml vin alb, sec
2 linguri de fire de rozmarin proaspat
cartofi la cuptor sau natur, pentru servit
vin rosu, pentru servit

Instructiuni:
Se combina intr-un castron mare uleiul cu vin, sare, piper, boia, suc si coaja de lamaie, usturoi si rozmarin. Se adauga in castron cotletele si se amesteca bine, ca sa se acopere uniform cu marinada. Se acopera castronul cu folie de plastic si se lasa carnea la marinat, in frigider, timp de minim 3 ore, cel mai bine peste noapte.

Se incinge cuptorul la 180 C. Se incinge un gratar, la foc iute. Se scot cotletele din marinada si se gatesc pe gratarul bine incins, timp de 2 minute pe fiecare parte, sau pana ce se rumenesc si capata urmele specifice de gratar. Se transfera apoi in cuptorul incins si se continua gatitul cateva minute, pana ce sunt facute dupa placul dvs.
Se servesc cotletele cu cartofi, alaturi de un vin rosu si corpolent.