Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: alcool
Din secretele vinului (6) – Despre corpolenta
Corpolenta vinului este una dintre cele mai importante caracteristici de care trebuie sa tinem seama [...]
7 Comentarii
dec.
Din secretele vinului (5) – Din nou despre aciditate
Aciditatea este o trasatura definitorie a vinului. Acizii din vin dau acestuia un gust acrisor, [...]
3 Comentarii
oct.
Din secretele vinului (1) – Dulceata
Vinul se produce pe teritoriul tarii noastre de mai bine de 2000 de ani; cu [...]
2 Comentarii
iul.
Primator Double 24%
Daca mi-ar fi spus cineva, in urma cu doar cateva luni, ca exista beri de [...]
iun.
Temperaturi de servire a berilor
Asa cum povesteam anterior în cazul vinurilor, în mod similar, cele mai multe dintre beri [...]
feb.
Cum se face berea
Am încercat sa gasesc un cuvant care sa traduca termenul englezesc „brewing”, ce denumeste fabricarea [...]
4 Comentarii
feb.
ABCD-ul berii (2)
În aceasta a doua parte a articolului dedicat careului de ingrediente ce definesc în principal [...]
feb.
Despre brezare (1)
Am mai avut, în trecut, o tentativa de a explica brezarea. Am facut-o, din pacate, [...]
6 Comentarii
Pe scurt despre cumas
Probabil ca stiti cu totii ca renovez casa. Am tot pomenit de asta, vaicarindu-ma ca [...]
10 Comentarii
Pe scurt despre sake
Sake (pronuntat saké) este o bautura japoneza preparata din orez. Aceasta bautura este numita sake [...]
9 Comentarii