Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: Apicius

Pe scurt despre garum (1)

Zilele trecute am gatit un stir-fry folosind putin prahok, un condiment cambodgian preparat din peste [...]

7 Comentarii

Pe urmele pastei de mustar (1)

Unul dintre lucrurile care îmi plac la gastronomie sunt povestile captivante care stau în spatele [...]

Pe urmele foie gras-ului

As fi fost tentat sa cred ca toata lumea a auzit despre acest produs, dar [...]

Mangez-vous français? (2)

Perioada romana Dupa cucerirea Galiei de catre Cezar, bucataria romana a exercitat o influenta din [...]

14 Comentarii

Adio si un praz verde!

Vreau sa fac putin lobby pentru un condiment extrem de gustos, dar mai putin apreciat [...]

2 Comentarii

Morcovul, de la negru la portocaliu – partea 1

Morcovul salbatic (Daucus Carota) este una dintre numeroasele plante ce apartin ordinului Umbelliferae. El are [...]

3 Comentarii

Sparanghel – Hrana regilor

Sparanghel – totul (sau…aproape totul) despre aceasta leguma Sparanghel – Ce este? Cum il alegem? [...]

Aromele istoriei (2)

Antichitatea Exista multe documente si insemnari diferite care arata ca pe la 2600 i.CH., egiptenii [...]