Tagged: berbecut

Korma de berbecut cu migdale

Korma de berbecut cu migdale

La Bistro GUXT ne-a fost mare dor de o korma. Necazul cu un meniu a la carte este ca, la un moment dat, incep sa-ti lipseasca anumite gusturi sau preparate. Pur si simplu aveam pofta de ceva aromat si picant, la care sa folosim eficient si niste bucati de muschiulet de berbecut care nu se pretau sa fie gatite intregi.
Korma de berbecut cu migdale
Am oferit aceasta korma ca specialitate a zilei celor care ne-au trecut pragul in ultimele zile.
(more…)

Citeste tot

Cotlete de berbecut cu rozmarin

V-am mai povestit de proiectul “Casa cu Tei”din Craiova. Iata astazi inca o reteta din noul meniu mediteranean pe care l-am conceput impreuna cu Costel Clipescu.

Marinarea asigura carnii un gust, o aroma si o suculenta deosebita. Serviti aceste cotletele cu cartofi si cu un vin rosu, mai corpolent.
(more…)

Citeste tot

Berbecut cu crusta de Herbes de Provence

Berbecut cu crusta de Herbes de Provence
Iata si cea de-a treia (si ultima) reteta gatita la evenimentul ce a avut loc la restaurantul “Ginger” pe data de 20.10.2009. Este reteta cea mai dificia, caci este nevoie de o perfecta sincronizare a timpilor de gatit pentru carne si cartofi. Nu este usor sa faci asta pentru 26 de portii, mai ales ca unii prefera carnea rare, altii medium rare, iar ceilalti bine facuta.
Crusta de verdeturi uscate potenteaza gustul carnii si se potriveste foarte bine cu cartofii preparati la cuptor. De obicei, carnea se gateste rare, sau medium rare, ca sa ramana suculenta si frageda.
(more…)

Citeste tot