Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: branzeturi

Sufleuri cu branzeturi si cepsoara

Sufleurile sunt preparate pretentioase si fine. Sunt, de asemenea, delicioase. Exista o mare varietate de [...]

Ziua în care vin capsunile

Ca explorator principal la GUXT, club de cultura gastronomica a carui existenta se bazeaza pe [...]

Cum degustam branzeturile

Îmi plac mult degustarile; de orice fel. Ma ajuta sa descopar alimente noi si sa [...]

Cartofi copti cu ceapa caramelizata si branza Chavroux

Iata o reteta foarte simpla, in care cartofii si ceapa caramelizata pun in valoare onctuozitatea [...]

4 Comentarii

Jeleu de castravete cu branzeturi

Sunt convins ca unii ar numi acest preparat “mousse de castravete”, dar consistenta sa, desi [...]

6 Comentarii

Salata de vita cu rosii, rucola si Brie

Este o salata foarte simpla, in care gustul pregnant al muschiului de vita si cel [...]

1 Comentariu

Ardei copti cu branza si pesto

Preparatul acesta este potrivit ca gustare, sau cina lejera. Este o reteta de vara, care [...]

4 Comentarii

Bulete de cascaval cu pesto

Caldura mare, dar trebuie sa mancam si noi cate ceva. Reteta aceasta nu presupune gatit, [...]

2 Comentarii

Porc cu Camembert

Aceasta retete este originara din Normandia, una dintre regiunile mari producatoare de branzeturi. Reteta combina [...]

3 Comentarii

Tagliatelle cu broccoli si nucsoara

Este vara, iar eu sunt cam rau de caldura, asa ca nu trebuie sa va [...]

A fost "Fun & Grill", 25-26 mai 2013

Toate cele 22 de locuri la evenimentul “Fun & Grill” din luna aceasta, organizat la [...]

A fost "Branza în Bucate", mai 2013

Mansarda din str. Paris nr. 7A a gazduit ieri, 16 mai 2013, o cina dedicata [...]

Joi, 16 mai, la mansarda: eveniment culinar "Branza in bucate"

Dupa o mica pauza in preajma sarbatorilor de Pasti, reiau evenimentele culinare desfasurate “La Mansarda”, [...]

Bulete de branza cu gremolata

Imi plac mult aromele mediteraneene, dominate de usturoi, citrice si ierburi aromate, de aceea aceasta [...]

7 Comentarii

A fost "Sunday Grilling" – meniu marocan – 21 aprilie 2013

În str. Maica Alexandra nr. 5, ieri (duminica 21 aprilie 2013), în curtea showroom-ului companiei [...]

1 Comentariu

A fost "Fun & Grill" – aprilie 2013

Cred ca cineva, acolo sus, este mare amator de gatit în aer liber. Altfel nu-mi [...]

2 Comentarii

Tortelloni tre formaggi

“Tre formaggi” inseamna in limba italiana “trei branze”; este lesne de dedus ca pastele din [...]

A fost "Branzeturi si Vinuri", februarie 2013

Ieri seara, 19 februarie 2013, la frumosul sediu al Cramelor Halewood, din strada Paris nr. [...]

14 Comentarii

Branzeturi si vinuri

Acest eveniment este realizat in colaborare cu Cramele Halewood si Delaco. Branza si vinul fac [...]

2 Comentarii

A fost "Sarea în bucate", februarie 2013

Daca anul trecut, în aceeasi perioada, la primul eveniment culinar de la Casa “Mara” din [...]

9 Comentarii

Bacania Veche 2

O veste buna pentru bucurestenii pasionati de delicatese. La 2 ani de la prima Bacanie [...]

A fost “Fun & Grill”, noiembrie 2012

Iata ca a trecut si cea de-a saptea editie a evenimentului culinar pe care îl [...]

8 Comentarii

„Fun & Grill”, 3-4 noiembrie 2012

Fac o revenire asupra evenimentului “Fun & Grill” pe care l-am prezentat într-un articol anterior, [...]

4 Comentarii

Tortelloni cu trufe

Pastele sunt unul dintre ingredientele mele preferate, iar retetele robuste si simple ma emotioneaza. Reteta [...]

10 Comentarii

A fost „Fun & Grill”, 6-7 octombrie 2012

Ma bucur sa-mi regasesc blogul. Nu am mai postat nimic de 2 zile, ceea ce [...]

13 Comentarii

Fettuccine cu unt si Parmesan

Aceasta reteta este de o simplitate desavarsita, atat ca mod de preparare, cat si ca [...]

11 Comentarii

Muschiulet de porc cu sos de smantana si trufe

Din start recunosc ca am cam exagerat cu trufele: am folosit si unt trufat, si [...]

6 Comentarii

Insalata caprese putin altfel

Insalata caprese ma fascineaza prin simplitatea sa desavarsita. Imi place sa improvizez in jurul ei [...]

11 Comentarii

Ravioli cu sos de smantana si trufe

Paste, smantana, unt si branzeturi maturate. Iata o combinatie care merge exceptional cu aroma fina [...]

14 Comentarii

Parjoale cu mozzarella si rosii

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Iata o reteta [...]

Sunday Grilling – 8 iulie 2012 – urmare

Duminica 8 iulie 2012. Adica ieri. 36°C, adica extrem de cald. Pe intima si placuta [...]

Jurnal milanez (5)

În acest episod va voi povesti despre doua localuri unde am mancat în ultima zi [...]

Jurnal milanez (3)

Recunosc din start ca ideea de „piata alimentara” ma fascineaza. Cu cat este mai traditionala [...]

Rulouri de vinete cu ricotta si coulis de rosii

Coulis este un termen provenit din limba franceza, care denumeste sosurile groase, preparate din piure [...]

12 Comentarii

La masa cu stramosii: Dacia (1)

Daca în cazul altor civilizatii, cum a fost cea chineza, m-am izbit de o enorma [...]

Hai la mosi! (2)

Spuneam în articolul anterior ca existenta unor targuri ca acesta este un act de normalitate [...]

Hai la mosi!

Am dat ieri (vineri) o scurta raita la targul numit “Hai la mosi!”, care se [...]

14 Comentarii

Omul care împute locul – partea 3

Acest articol tine locul celui de maine. Maine este ajun de Craciun si nu se [...]

La “pieting” – partea 3

Din nou Piata Traian Acum cateva saptamani sotia mea a venit acasa foarte vesela: „Am [...]

19 Comentarii

Cu cosnita la bacanie

M-a batut adesea gandul sa îmi deschid un magazin de delicatese, dar totul a ramas [...]

13 Comentarii

La „pieting”- partea 2: Piata Traian

Cunosc bine aceasta piata, unde am fost de zeci de ori. Nu este o piata [...]

Cititorii si cautarile lor

Statisticile îmi ofera posibilitatea de a vedea ce cuvinte cheie tasteaza cititorii care ajung sa-mi [...]

4 Comentarii