Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: ceapa

Korma de berbecut cu migdale

Korma de berbecut cu migdale La Bistro GUXT ne-a fost mare dor de o korma. [...]

2 Comentarii

Zeytinyagli Yaprak Sarma

Sub aceasta denumire ciudata si, parca, un pic amenintatoare, se “ascunde” de fapt o verianta [...]

Mercimek köftesi – Crochete de linte si bulgur

Bucataria turceasca a avut o influenta imensa asupra culturii culinare romanesti. Timp de cateva sute [...]

5 Comentarii

Melitzanokeftedes – Chiftele de vinete

Grecii isi incep masa cu cateva meze, adica gustarele menite a starni pofta de mancare [...]

3 Comentarii

Orez cu linte si pui

Imi era dor sa mai gatesc ceva in stil indian, cu multe mirodenii. Pe de [...]

Fusilli lungi cu sos de rosii si bacon

In italiana acest preparat s-ar numi “Fusilli lunghi con sugo di pomodoro”. Imi place mult [...]

Pui in sos de bere, cu miere si mustar

Pui in sos de bere (cu miere si mustar) – o reteta simpla si delicioasa [...]

2 Comentarii

Jambon persillé

Jambon persillé este un preparat traditional burgund. Exista date istorice care atesta ca se gatea [...]

2 Comentarii

Camarones a la diabla

Camarones este plurarul cuvantului spaniolesc “camarón”, si inseamna “creveti”. Cand expresia “a la diabla” este [...]

6 Comentarii

Porc cu sos de rosii si pimenton

Va propun o reteta simpla, in care carnea de porc este gatita intr-un sos de [...]

2 Comentarii

La masa cu stramosii – Grecia Antica (3)

Principalele alimente, cele care erau baza alimentatiei vechilor greci erau uleiul de masline, vinul si [...]

Pasta masala – baza de asezonare pentru curry-urile indiene

În ultimele luni am povestit pe blog despre pastele de curry thailandeze si despre pastele [...]

10 Comentarii

Pui cu andive si wortelstoemp

Pui cu andive si wortelstoemp (piure de cartofi cu morcov) – Retete culinare belgiene Andivele, [...]

2 Comentarii

Prajele de pui cu Grana Padano

Aceasta reteta este inspirata de preparatul indian numit “pakora”, “pakoda” sau “bhajia”, care consta din [...]

Supa de creveti cu smantana, in stil flamand

Acest tip de supa, preparata din creveti proaspeti, este o specialitate belgiana. Desi este populara [...]

4 Comentarii

Salata birmaneza de gogonele

In fosta Birmanie, actualul Myanmar (nu stiu de ce, dar mi se pare ciudat sa [...]

10 Comentarii

Cucur udang – “Prajele” de creveti

Desi in malaeziana acest preparat are un nume nu tocmai apetisant, este usor de facut, [...]

8 Comentarii

Sambal kecap

Sosurile “sambal” sunt, practic, sosurile mama ale bucatariei indoneziene. Ele mai sunt folosite, dar pe [...]

12 Comentarii

Vita cu sos de stridii si legume

Combinatiile de sos de stridii cu carne de vita sunt clasice pentru bucataria chinezeasca. Cea [...]

6 Comentarii

Biber salçası

Biber salçası – condiment turcesc Iata un condiment interesant, provenit din bucataria turca. O traducere [...]

Piept de rata cu doua piureuri si sos de visine

Sosul de visine este un insotitor de nadejde al pieptului de rata; bucataria franceza ofera [...]

Pulpe de iepure cu sos de masline

Aceasta reteta a fost gatita la GUXT, cu ocazia unui eveniment corporate. Este o reteta [...]

1 Comentariu

Pollo all’arancia alla catanese

Aceasta reteta reflecta influenta araba asupra bucatariei siciliene. Carnea este marinata cu mirodenii si ierburi, [...]

4 Comentarii

Caponata di melanzane alla siciliana

Caponata este un fel de ghiveci sicilian, pe baza de vinete, telina si rosii, asezonata [...]

6 Comentarii

Pesce alla ghiotta

Ghiotta este un sos folosit ca baza pentru multe preparate siciliene. Ingredientele de baza care [...]

8 Comentarii

Pyaz ke pakore

Pokora, pakoda sau bhajia sunt diversele denumiri sub care sunt cunoscute aceste gustari. La origine [...]

6 Comentarii

Pasta de ardei iute

Sosurile si pastele de ardei iute sunt condimente superbe. Se pot folosi si ca marinade, [...]

11 Comentarii

Knackwurst cu varza

Stiu ca aceasta este mai curand o reteta potrivita pentru luna noiembrie decat pentru iulie, [...]

Osso buco alla milanese – rasol de vitel

Osso buco (sau ossobuco) alla milanese – Rasol de vitel, reteta italiana Osso buco alla [...]

2 Comentarii

Curry de cartofi cu fructe uscate

Aceasta reteta este o joaca (o explorare culinara, daca doriti, facuta, bineinteles la GUXT) in [...]

Macrou cu sos de rosii si cartofi natur

Macroul este unul dintre pestii preferati de mine: are carnea ferma, oase putine si este [...]

4 Comentarii

Pui cu curry si lapte de cocos

Pui cu curry si lapte de cocos – o reteta usor picanta Va propun astazi [...]

3 Comentarii

Bhaja Muger Dhal – Linte prajita condimentata

Aceasta reteta provine din Bengal si poate fi intalnita in mai multe variante, nu doar [...]

1 Comentariu

Tajin de miel cu bulgur

Se apropie pastele si foarte multi dintre noi vom gati miel. Ciorba, stufat, drob, pulpa [...]

Sepii cu bulgur si sos de rosii

Imi amintesc momentul cand am gustat prima data fructe de mare. Era in 2005, in [...]

2 Comentarii

Vinete cu mozzarella si Grana Padano

Am primit de la Delaco un pachet cu cateva produse interesante, cu rugamintea de a [...]

14 Comentarii

Porc cu sos de rosii, usturoi si paste

Imi plac sosurile picante si usturoiate, in special cele de rosii. Prefer gusturile puternice si [...]

2 Comentarii

Chana masala

Chana masala – un curry aromat cu naut (reteta indiana) Acest preparat, cunoscut si sub [...]

8 Comentarii

Pollo al chilindrón

Pollo al chilindrón este un preparat traditional provenit din provinciile Aragon si Navarra. Chilindrón denumeste [...]

3 Comentarii

Carnati cu chimen

Nu stiu daca am declarat vreodata oficial, dar chimenul este una dintre mirodeniile mele preferate. [...]

Pui cu legume si mult ghimbir

Aceasta reteta este inspirata din bucataria cambodgiana. Acolo ghimbirul, in special cel tanar si suculent, [...]

4 Comentarii

Pui cu cartofi si mirodenii

Aceasta reteta provine din peninsula Malaezia si a fost adaptata dupa retetele aduse de portughezii [...]

12 Comentarii

Mousse de ficatei de pui cu trufe si confit de ceapa

Mai am pe blog o reteta destul de asemanatoare, dar cea de fata difera putin [...]

2 Comentarii

Fasole cu afumatura, bine condimentata

Proiectul “Reteta traditionala romaneasca preferata de dvs.”, initiat de Fairy, acela de a gasi reteta [...]

2 Comentarii

Tamatar murgh – Curry de pui cu rosii

In limba hindi “tamatar” inseamna “rosii”, iar “murgh” inseamna pui. Pentru cultura culinara milenara a [...]

6 Comentarii