Tagged: coriandru

Ceviche de sepie in stil asiatic

Ceviche este preparat din peste sau fructe de mare crude, marinate in sucuri de citrice si asezonate in principal cu ardei iuti, la care se pot adauga ceapa verde, sare, coriandru. Ceviche se poate servi alaturi de paine, cartofi dulci, salata verde, porumb, avocado, orez, banane plantain etc.
Ceviche de sepie in stil asiatic
De retinut ca pestele si fructele de mare trebuie sa fie foarte proaspete, caci prepararea ceviche-ului nu implica tratament termic. Lipsa de prospetime implica un mare risc de toxiinfectie alimentara.
(more…)

Citeste tot

Korma de berbecut cu migdale

Korma de berbecut cu migdale

La Bistro GUXT ne-a fost mare dor de o korma. Necazul cu un meniu a la carte este ca, la un moment dat, incep sa-ti lipseasca anumite gusturi sau preparate. Pur si simplu aveam pofta de ceva aromat si picant, la care sa folosim eficient si niste bucati de muschiulet de berbecut care nu se pretau sa fie gatite intregi.
Korma de berbecut cu migdale
Am oferit aceasta korma ca specialitate a zilei celor care ne-au trecut pragul in ultimele zile.
(more…)

Citeste tot

Caracatita cu cartofi rumeniti

Caracatita este, dupa multi, cea mai gustoasa “fructa de mare” dupa homar. Putini se incumeta, insa, sa o gateasca, fiindca are o carne densa si tare, care trebuie gatita ca la carte. Cum acasa nu prea ai posibilitatea sa fezandezi carnea prin lovire, ea trebuie fiarta la foc molcom, indelung.
Caracatita cu cartofi rumeniti
Preparatul prezentat in aceasta reteta miroase innebunitor si este delicios. Este satios si foarte potrivit ca fel principal la o masa de pranz, sau ca piesa unica si importanta a unei cine delicioase.
(more…)

Citeste tot

Rulouri cu creveti si sos nuoc cham

Rulourile din hartie de orez – sau pachetelele, cum mai sunt numite – crude sau prajite in ulei sunt populare in intreaga Asie de Sud-Est. Vietnamul nu face exceptie, propunand o serie impresionanta rulouri cu diferite umpluturi, servite aproape obligatoriu cu celebrul sos nuoc cham, nelipsit de pe masele locuitorilor centrului si sudului tarii.
Rulouri-cu-creveti-si-sos-nuoc-cham
Varianta de fata, gatita, prezentata si servita la Bistro GUXT cu ocazia evenimentului “Cina in stil vietnamez” este caracterizata printr-o umplutura foarte aromata, usoara si gustoasa.
(more…)

Citeste tot

Orez cu linte si pui

Imi era dor sa mai gatesc ceva in stil indian, cu multe mirodenii. Pe de alta parte este atat de cald afara, incat imi doream si sa nu fiu silit sa petrec mai mult de o ora langa aragaz, cu apele curgand pe mine. Am profitat si de faptul ca aveam in frigider un pic de orez gatit in ziua precedenta si o mana de linte, asa ca tot ce a mai ramas de facut a fost sa pun cap-coada o reteta foarte rapida si usor de preparat.
Orez cu linte si pui
Mi-am dorit, de asemenea, ceva nepretentios, caci nu aveam niciun chef sa ma complic cu montaje sofisticate; am pus, ca intotdeauna, accent pe gust, aroma si textura.
(more…)

Citeste tot