Tagged: dulceturi

Băcănia Veche 2

O veste bună pentru bucureştenii pasionaţi de delicatese. La 2 ani de la prima Băcănie Veche, se va deschide curând, la adresa str. Fabrica de Glucoză nr. 6, Băcănia Veche 2. V-o recomand ca un loc care vă va oferie multe surprize, şi asta pentru că echipa de acolo a promis că va fi un loc unic, gândit ca o combinaţie între magazin de coloniale şi bistro, ceainărie, cafenea şi sală de lectură.
Principiile de funcţionare vor fi aceleaşi care au consacrat şi Băcănia Veche 1: mâncare sănătoasă, plină de gust, delicioasă. Spaţiul este mai generos – dublu faţă de prima Băcănie, cea din str. Barbu Vacarescu nr. 49 – şi va găzdui o mulţime de evenimente, oferindu-vă ocazia de a interacţiona cu alţi pasionaţi din domeniul culinar.

Citeste tot

Dulce-de-iute se pregăteşte de noul sezon

Ieri seară (25 aprilie 2012), la restaurantul “The Harbour” a avut loc ultima degustare de condimente a sezonului 2011. Aceste degustări se vor relua, probabil, în luna octombrie, atunci când ardeii iuţi sunt în plin sezon, copţi şi roşii la culoare.

Vreau să mulţumesc celor câteva sute de persoane care au participat la degustările organizate de mine, pentru disponibilitate, interes şi timpul pe care mi l-au alocat şi profit de acest scurt anunţ pentru a le da vestea că, începând cu luna iulie, voi organiza primele degustări de dulceţuri naturale: nuci verzi, cireşe amare, vişine şi trandafiri.

Vă aştept cu drag. Până atunci, vă doresc o vară frumoasă şi plină de bucurii!

Produsele “dulce-de-iute”, în variantele verde şi roşie, şi “arde-iute” sunt la îndemâna doritorilor, în limita stocului, prin comandă online.

Citeste tot

Hai la moşi!

Am dat ieri (vineri) o scurtă raită la târgul numit “Hai la moşi!”, care se ţine lângă Muzeul Ţăranului. De ce doar o raită scurtă? Fiindcă era doar prima zi a evenimentului şi ştiam, din experienţe similare, că în prima zi activitatea este, de obicei, mai “subţire”.
(more…)

Citeste tot

Dulceata de cirese amare

Stiu ca tot internetul culinar va propune aceasta reteta, dar parca imi vine greu sa stau deoparte. Alaturi de dulceata de nuci verzi, cea de cirese amare este preferata mea. O socotesc extrem de fina, cu un gust absolut deosebit.
Dulceata de cirese amare
Dat fiind ca ciresele, de orice fel, cam “scartaie” la capitolul aroma, va propun o varianta de dulceata aromata subtil, cu o combinatie de lamaie si vanilie.
(more…)

Citeste tot

Dulceata de nuci verzi

Dupa mine, dulceturile de nuci verzi si cirese amare sunt cele mai fine. Am fost zilele trecute in vizita la prieteni, iar norocul a facut ca in curtea lor sa fie cativa nuci foarte productivi. Am profitat de ocazie ca sa prepar (ajutat de gazda si de 2 voluntari curatitori de nuci) o dulceata de nuci verzi. Este prima data cand fac dulceata si recunosc ca sunt incantat de rezultat.
Dulceata de nuci verzi
(more…)

Citeste tot