Tagged: ghee

Korma de berbecut cu migdale

Korma de berbecut cu migdale

La Bistro GUXT ne-a fost mare dor de o korma. Necazul cu un meniu a la carte este ca, la un moment dat, incep sa-ti lipseasca anumite gusturi sau preparate. Pur si simplu aveam pofta de ceva aromat si picant, la care sa folosim eficient si niste bucati de muschiulet de berbecut care nu se pretau sa fie gatite intregi.
Korma de berbecut cu migdale
Am oferit aceasta korma ca specialitate a zilei celor care ne-au trecut pragul in ultimele zile.
(more…)

Citeste tot

Orez cu linte si pui

Imi era dor sa mai gatesc ceva in stil indian, cu multe mirodenii. Pe de alta parte este atat de cald afara, incat imi doream si sa nu fiu silit sa petrec mai mult de o ora langa aragaz, cu apele curgand pe mine. Am profitat si de faptul ca aveam in frigider un pic de orez gatit in ziua precedenta si o mana de linte, asa ca tot ce a mai ramas de facut a fost sa pun cap-coada o reteta foarte rapida si usor de preparat.
Orez cu linte si pui
Mi-am dorit, de asemenea, ceva nepretentios, caci nu aveam niciun chef sa ma complic cu montaje sofisticate; am pus, ca intotdeauna, accent pe gust, aroma si textura.
(more…)

Citeste tot

Chana masala

Acest preparat, cunoscut si sub denumirile “chole masala” si “channay”, este originar din regiunea Punjab, impartita intre India si Pakistan. Ingredientul principal este nautul, numit “chana” in limba hindi. Chana masala este un curry aromat, cu gust picant-acrisor; consistenta sa este relativ uscata, deci sosul nu este nici subtire si nici abundent.

Eu am gatit reteta lasand-o cu ceva mai mult sos, fiindca am mancat-o cu orez si l-am folosit pe acesta din urma ca absorbant pentru excesul de sos.
(more…)

Citeste tot

Murgh Korma Shahi – Korma de pui cu migdale

Korma, uneori scris si “kormaa”, “qorma”, “khorma” ori “kurma” este un termen care denumeste un preparat originar, se pare, din Asia centrala sau de sud, gatit cu iaurt, smantana, lapte de cocos sau paste de alune ori seminte; este, ca sa simplificam putin, un fel de tocana, sau de curry.

Un alt inteles al acestui termen este acela al unei tehnici de gatit, in fapt o brezare, in care carnea (intotdeauna marinata in prealabil) si legumele sunt mai intai rumenite la foc iute, iar apoi gatite lent, in putin lichid, intr-un vas acoperit ermetic. Uneori vasul este chiar sigilat cu aluat, pentru o ermetizare cat mai eficienta.
(more…)

Citeste tot

Pui balti cu ardei iute

Am mai avut pe acest blog reteta balti, doua dintre ele chiar cu pui, dar astazi va prezint o alta varianta de reteta, una foarte rapida si extrem de simpla. Preparatul este usor picant, deosebit de gustos, iar savoarea data de ardeii iuti si de mirodenii este extraordinara.

(more…)

Citeste tot