Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: ierburi aromate
Pe scurt despre za’atar
Za’atar, sau za’tar, zaatar, zatar, zatr, zahatar, satar etc. este o denumire generica pentru o [...]
2 Comentarii
oct.
Zucchini alla scapece
Aceasta reteta este tipica pentru Campania, regiune a carei capitala este orasul Neapole. Termenul “scapece” [...]
7 Comentarii
mai
Pui cu curry si lapte de cocos
Pui cu curry si lapte de cocos – o reteta usor picanta Va propun astazi [...]
3 Comentarii
mai
Lup de mare cu legume si rozmarin
Va prezint din nou o reteta preparata in bucataria de la GUXT, locul unde incercam [...]
2 Comentarii
mai
Gazpacho de capsuni
Reteta de fata este o adaptare dupa mult mai binecunoscutul gazpacho de rosii spaniol. Supa [...]
mai
Rillette de rata
Rillette de rata – o reteta rustica Rillette este un preparat culinar similar unei paste [...]
1 Comentariu
mai
Chiftele de linte in sos picant de rosii
Acest tip de reteta este originar din statul Assam. Sa nu va sperie lista de [...]
mai
Gustari mediteraneene
Gustarile de mai jos sunt simple, aproape ca nu necesita tratament termic si se dovedesc [...]
apr.
Tajin de miel cu bulgur
Se apropie pastele si foarte multi dintre noi vom gati miel. Ciorba, stufat, drob, pulpa [...]
apr.
Pe scurt despre tapenade
Am auzit diverse persoane afirmand ca tapenade este un sos sau o garnitura. Altii pretind, [...]
apr.
Graten de paste cu branza si piper roz
Imi plac mult pastele, de orice fel. Sunt satioase, gustoase si foarte versatile. Nu-mi vine [...]
4 Comentarii
apr.
Carnati in stil thailandez
Aceasta reteta foloseste cateva ingrediente specifice sud-estului Asiei: pasta de curry, ghimbir, orez cu bob [...]
2 Comentarii
mart.
Triangoloni cu sos de unt, salvie si piper roz
Triangoloni sunt paste umplute, asemanatoare cu mai bine cunoscutelor ravioli si tortellini. Dupa cum arata [...]
mart.
Cum sa gatesti un pui la cuptor
Pui la cuptor – cum sa impresionam cu un preparat simplu Un pui întreg, gatit [...]
4 Comentarii
mart.
Crema de branza cu castravete, marar si chimen
Aceasta a fost una dintre primele retete pe care le-am… era sa zic gatit, dar [...]
2 Comentarii
mart.
Mozzarella cu pesto rosu si ansoa
Aceasta gustare este o varianta a celebrei si delicioasei insalata caprese. Gustul placut si neutru [...]
mart.
Orez lipicios cu fructe si sirop caramel
Imi place mult bucataria thailandeza, dar trebuie sa recunosc ca nu sta grozav la capitolul [...]
2 Comentarii
mart.
Carnati cu fenicul, in stil italienesc
Acest tip de carnati se remarca prin aroma camforata, adusa de fenicul si anason, si [...]
2 Comentarii
mart.
Salata de bulgur cu rosii, patrunjel si branza de capra
Reteta de fata este extrem de simpla. Mananc destul de des astfel de salate, mai [...]
mart.
Salata de vita cu taitei de orez si susan
Acest tip de salate este unul des intalnit, in diverse variante, in toate bucatariile din [...]
4 Comentarii
feb.
Sepii cu bulgur si sos de rosii
Imi amintesc momentul cand am gustat prima data fructe de mare. Era in 2005, in [...]
2 Comentarii
feb.
Vinete cu mozzarella si Grana Padano
Am primit de la Delaco un pachet cu cateva produse interesante, cu rugamintea de a [...]
14 Comentarii
feb.
Aloo tikki – Chiftele picante de cartofi
Va propun astazi o reteta vegetariana, simpla dar plina de savoare. Aceasta gustare se gateste [...]
8 Comentarii
feb.
Carnati in stil chaurice
Sunt un tip de carnati cu o asezonare robusta, populari in statul american Louisiana. Reteta [...]
8 Comentarii
feb.
Porc cu sos de rosii, usturoi si paste
Imi plac sosurile picante si usturoiate, in special cele de rosii. Prefer gusturile puternice si [...]
2 Comentarii
feb.
Pe scurt despre picada
Picada Îmi doresc sa scriu despre picada înca de acum cativa ani, cand am petrecut [...]
2 Comentarii
feb.
Cartofi copti cu ceapa caramelizata si branza Chavroux
Iata o reteta foarte simpla, in care cartofii si ceapa caramelizata pun in valoare onctuozitatea [...]
4 Comentarii
feb.
Pachetele de omleta cu legume si creveti
Aceste omlete asiatice sunt un preparat versatil si hranitor. Ingredientele listate de mine ca umplutura [...]
8 Comentarii
feb.
Chana masala
Chana masala – un curry aromat cu naut (reteta indiana) Acest preparat, cunoscut si sub [...]
8 Comentarii
feb.
Pollo al chilindrón
Pollo al chilindrón este un preparat traditional provenit din provinciile Aragon si Navarra. Chilindrón denumeste [...]
3 Comentarii
Carnati cu curry
Acest tip de carnati nu provine din Marea Britanie, sau din vreo fosta colonie britanica, [...]
4 Comentarii
ian.
Curry de pui cu dovleac
Acest curry este plin de gust si aroma, are o culoare frumoasa si este un [...]
4 Comentarii
ian.
Pe scurt despre vinegreta (2)
Vinegreta Vinegreta este un temen provenit din limba franceza (“vinaigrette”, diminutiv de la “vinaigre” care [...]
Carnati în stil Bockwurst
Carnati Bockwurst Combinatia de carne de porc si vitel este „legata”, în aceasta reteta, cu [...]
10 Comentarii
ian.
Khasta kachory
“Khasta” inseamna “sfaramicios”, iar preparatul este originar din Rajahstan. Este un “chaat”, adica o gustare, [...]
3 Comentarii
Carnati cu chimen
Nu stiu daca am declarat vreodata oficial, dar chimenul este una dintre mirodeniile mele preferate. [...]
ian.
Un pic de teorie a carnatului
Marturisesc ca pana de curand aproape ca nu am dat importanta carnatilor. Nu am avut [...]
10 Comentarii
ian.
Pui cu legume si mult ghimbir
Aceasta reteta este inspirata din bucataria cambodgiana. Acolo ghimbirul, in special cel tanar si suculent, [...]
4 Comentarii
Tarte cu praz si bacon
Va propun astazi o gustare simpla, dar delicioasa si prezentabila. Astfel de tarte, cu diverse [...]
2 Comentarii
Mousse de ficatei de pui cu trufe si confit de ceapa
Mai am pe blog o reteta destul de asemanatoare, dar cea de fata difera putin [...]
2 Comentarii
Carnati in stil ardelenesc
Aceasta reteta are si varianta video. Acesti carnati se prepara din spata si slanina de [...]
4 Comentarii
dec.
Confit de rata cu varza rosie si cartofi Duchesse
Confit de rata, varza rosie, cartofi Duchesse sau… cum sa gatim frantuzeste Confit (de carne) [...]
4 Comentarii
dec.
Red snapper cu salata de telina si nuci pecan
Am obtinut recent doua fileuri de “red snapper” (o denumire generica din limba engleza care [...]
5 Comentarii
dec.