Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: mirepoix
Supa de prepelita cu taitei de casa
Incepusem sa va povestesc acum cateva zile ca am avut de gatit, la un eveniment [...]
aug.
Cum se prepara supele limpezi (2)
În prima parte a acestui articol, publicata cu ceva vreme în urma, am abordat cateva [...]
2 Comentarii
apr.
Cum se prepara supele limpezi (1)
Supe limpezi din zeama de carne Fiecare cultura culinara are propriul sau repertoriu de supe, [...]
1 Comentariu
Creol si/sau cajun (3)
De data aceasta un episod ceva mai scurt, caci structura întregulu articol nu-mi permite o [...]
1 Comentariu
Despre brezare (2)
Vom vorbi astazi despre o varianta a “brezararii”: metoda de fata, “brezarea mica”, este cea [...]
9 Comentarii
Despre brezare (1)
Am mai avut, în trecut, o tentativa de a explica brezarea. Am facut-o, din pacate, [...]
6 Comentarii
Calirea pe întelesul tuturor
În cazul unei caliri legumele tocate marunt sunt amestecate cu grasime si gatite la foc [...]
15 Comentarii
Cum se prepara fondurile (2)
Articolul dedicat fondurilor de bucatarie continua astazi cu o scurta descriere a fondului brun, a [...]
4 Comentarii
Cum se prepara fondurile (1)
Pentru un bucatar, fondurile sunt, dupa cutitul sau, cel mai important lucru din bucatarie, caci [...]
7 Comentarii