Tagged: mirodenii

Korma de berbecut cu migdale

Korma de berbecut cu migdale

La Bistro GUXT ne-a fost mare dor de o korma. Necazul cu un meniu a la carte este ca, la un moment dat, incep sa-ti lipseasca anumite gusturi sau preparate. Pur si simplu aveam pofta de ceva aromat si picant, la care sa folosim eficient si niste bucati de muschiulet de berbecut care nu se pretau sa fie gatite intregi.
Korma de berbecut cu migdale
Am oferit aceasta korma ca specialitate a zilei celor care ne-au trecut pragul in ultimele zile.
(more…)

Citeste tot

Berile stil “Belgian Pale Ale”

Cel mai vândut stil de bere în întreaga lume este pilsner. Este accesibil ca preţ şi, cel mai adesea, uşor de înţeles. După mine, aparent nu are o profunzime şi o complexitate care să pună în dificultate consumatorul mediu. Pare o bere uşoară, care se bea rapid, rece, răcoritoare şi plăcută atunci când vremea este călduroasă, dar uneori poate fi delicată, proaspătă şi rafinată, un adevărat regal.

Popularitatea berilor pilsner a fost atât de mare şi s-a răspândit atât de rapid, încât acestea pot fi comparate cu o armată invadatoare care pârjoleşte totul înaintea sa. Pe unde au trecut pilsnerele, berile locale s-au cufundat în uitare, sau măcar au regresat puternic.
(more…)

Citeste tot

Istoria un pic altfel (2)

Cea mai veche supă din lume

Am citit zilele trecute un articol în varianta online a publicaţiei “Daily Mail” despre arheologii chinezi, care au descoperit ceea ce pare a fi o supă veche de 2400 de ani. Aceasta era “sigilată” într-un vas de bronz cu trei picioare, găsit într-unul dintre mormintele aflate în apropierea vechii capitale Xian.

Sursa foto: www.handmadecharlotte.com

Sursa foto: www.handmadecharlotte.com


(more…)

Citeste tot

Pulpe de rata la cuptor, cu mirodenii si portocale

Mai niciodata, de Pasti, nu ma concentrez doar pe miel. Rata este, pentru mine, cel putin la fel de importanta. Intre pulpe de miel la cuptor si pulpe de rata la cuptor, intre drob de miel si rillette de rata, de exemplu, voi alege cel mai adesea rata. Chestie de gust…
Pulpe de rata la cuptor, cu mirodenii si portocale
Gatesc des pulpe de rata (in general le prefer pieptului), fie gatite in grasime proprie, stil confit, fie la cuptor, asezonate in diferite moduri. Imi place gustul carnii de rata alaturata aromelor usor asiatice, de anason stelat si portocala de exemplu, si m-am hotarat sa va pun la indemana o astfel de reteta. Sper sa va placa si sa apelati la ea atunci cand doriti ceva fraged, gustos si foarte aromat.
(more…)

Citeste tot

Pe scurt despre bumbu

“Bumbu” este un cuvânt indonezian care înseamnă “asezonator”, sau “amestec de asezonare”.
L-am întâlnit în denumirile unor mixturi de asezonatori (mirodenii, ierburi, legume condimentare etc.), ale unor sosuri sau paste. Este un cuvânt folosit şi ca adjectiv, atunci când se spune despre un preparat că este condimentat.
Sosuri bumbu indoneziene
Sosurile sau pastele bumbu sunt prezente în toate bucătăriile regionale ale Indoneziei (cele mai importante fiind cele din Bali, Java, Sundan, Padang, Batak şi Manado).
(more…)

Citeste tot