Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: stir-fry

Pe scurt despre deglazare

Deglazarea este o procedura culinara care implica folosirea unui lichid pentru a îndeparta reziduurile caramelizate [...]

5 Comentarii

Pui cu ghimbir si ceapa verde

Aceasta reteta este una foarte simpla si rapida, buna de gatit in zilele calde, cand [...]

6 Comentarii

Pui cu muguri de bambus

In ultimele luni proiectele pe care le aveam in desfasurare m-au tinut departe de bucatarioara [...]

4 Comentarii

Amestecarea cu tigaia

Astazi va voi descrie pe scurt o tehnica nmita în engleza “pan tossing”; o traducere [...]

1 Comentariu

Fotografii de pe papamond (33)

Vietnamul a avut în ultimii ani un progres remarcabil din toate punctele de vedere. Poate [...]

8 Comentarii

Fasiute picante de vita

Va propun o reteta simpla si rapida, care va va oferi un preparat cu mult [...]

La masa cu stramosii – China (11)

Am ajuns la finalul acestei serii de articole dedicate culturii gastronomice chinezesti. Voi trece în [...]

6 Comentarii

La masa cu stramosii – China (8)

Serialul dedicat bucatariei chinezesti continua astazi cu descrierea modului în care se hraneau oamenii din [...]

18 Comentarii

Wok-wok!

Am tot discutat pe blog despre wok-uri. Multi dintre dvs. vor sa gateasca retetele asiatice [...]

Pui cu ceapa verde

Prin modul in care utilizeaza sosul de peste si ceapa verde, aceasta reteta reflecta influenta [...]

2 Comentarii

Pui cu mazare si cartofi dulci

M-am gandit ca nu ar strica sa postez unele retete folosind sosuri si/sau paste gata [...]

1 Comentariu

Bucataria chineza – traditie si varietate

Este de notorietate faptul ca marea majoritate a chinezilor nu numai ca adora sa manance, [...]

2 Comentarii

Wok-ul, “tigaia” minune a Asiei

Wok-ul este un vas de gatit foarte versatil, cu fundul rotunjit, originar din China. Este [...]

Creveti cu piper si ardei grasi

Este o reteta extrem de simpla si de rapida, perfecta pentru un sfarsit de saptamana [...]

“Stir-fry” pe intelesul tuturor

Stir-fry este un termen folosit pentru a descrie doua tehnici rapide de a gati: „chao” [...]

3 Comentarii