carteO carte extrem de utila:
Ana Maria Gal
Alimente si preparate culinare din bucataria romaneasca si internationala
Dictionar explicativ roman-englez-german-francez-italian

Editura ALFA ISBN 978-973-724-075-0
De curand, printr-o intamplare, mi-a cazut in mana volumul alaturat. S-a dovedit a fi o lucrare excelenta, o sursa nemaipomenita de informatii utile. Citind-o, pentru ca am facut asta pagina cu pagina, am reusit sa-mi lamuresc mai multe confuzii si incertitudini.

Exista destul de multi termeni culinari cunoscuti, mai ales din bucataria asiatica, care nu se gasesc in lucrare, dar cartea merita toate laudele. A necesitat o munca tenace, de durata, o putere de sintetizare deosebita si, nu in ultimul rand, tradeaza o mare pasiune pentru domeniul culinar.
Nu o cunosc pe doamna Ana Maria Gal, dar mi-as dori sa o felicit personal pentru aceasta adevarata enciclopedie ce cuprinde 1690 de termeni si pentru glosarul de cuvinte si expresii in 5 limbi de mare circulatie internationala.
Daca va intereseaza bucatareala, chiar la nivel de amator, cartea este nepretuita si va va ajuta enorm sa progresati. Mi-as fi dorit sa o fi scris eu…