A fost "Arome Asiatice", aprilie 2013

Ieri (vineri) seară, de la orele 19:00, în frumosul sediu al companiei Halewood Romania situat în str. Paris nr. 7A, s-a desfăşurat cel de-al şaptelea eveniment de „La Mansardă”. Meniul compus din preparate thailandeze, cambodgiene şi indiene, stropit cu excelentele vinuri Theia 2011, Kronos 2010 şi Rhein Extra Brut Rose s-a bucurat de prezenţa şi aprecierea a 23 de persoane.
AromeAsiatice01 - A fost "Arome Asiatice", aprilie 2013 1 - Retetele lui Radu

Dacă acum două evenimente am înregistrat, prin prezenţa a două distinse doamne din Spania şi Peru, prima participare străină, ieri am numărat printre oaspeţi şi patru cetăţeni germani şi unul egiptean. De asemenea, am bifat încă o zi de naştere, cu urări şi cadouri; este cea de-a treia de „La Mansardă” şi sper ca acest lucru să devină o tradiţie.
AromeAsiatice02 - A fost "Arome Asiatice", aprilie 2013 2 - Retetele lui Radu
AromeAsiatice03 - A fost "Arome Asiatice", aprilie 2013 3 - Retetele lui Radu
Meniul, gătit din nou alături de Costel Clipescu, a fost compus din pacheţele de primăvară cu trei umpluturi şi trei sosuri diferite (umpluturi: legume, în principal ciuperci negre asiatice / creveţi cu rădăcini de lotus / crabi cu muguri de fasole; sosuri: satay, nuoc cham şi dulce-de-iute), curry thailandez galben de peşte (am folosit mahi-mahi) cu orez aburit, frigărui de pui tandoori cu cartofi dulci şi raita, banane trecute prin miey de nucă de cocos, prăjite şi servite cu un sos pe bază de caramel, suc de limetă şi lapte de cocos.
AromeAsiatice04 - A fost "Arome Asiatice", aprilie 2013 4 - Retetele lui Radu
AromeAsiatice05 - A fost "Arome Asiatice", aprilie 2013 5 - Retetele lui Radu
AromeAsiatice06 - A fost "Arome Asiatice", aprilie 2013 6 - Retetele lui Radu
Superbul Chardonnay Theia a însoţit pacheţelele de primăvară şi curry-ul de peşte, excelentul Kronos s-a potrivit mai bine cu puiul tandoori, iar spumantul rose s-a alăturat desertului.
AromeAsiatice07 - A fost "Arome Asiatice", aprilie 2013 7 - Retetele lui Radu
AromeAsiatice08 - A fost "Arome Asiatice", aprilie 2013 8 - Retetele lui Radu
Nu vreau să mă repet, dar trebuie să spun din nou că frumoasa şi impozanta mansardă (200 mp şi 7 m înălţime), vinurile bune şi bucatele decente, plus străduinţele mele ca au devenit ingredientele unor evenimente de succes. Faptul că invitaţii pleacă mulţumiţi, şi apoi revin ori de câte ori au ocazia, este pentru mine un indiciu sigur.
Bineînţeles, există şi lucruri care se pot face mai bine. Unele pot fi corectate uşor, căci depind de mine şi de echipa mea, celelalte sunt însă impuse de condiţiile obiective de la faţa locului, îm special de faptul că bucătăria de acolo oferă doar condiţii absolut minimale pentru gătit, aşa că totul se găteşte la mine şi apoi se transportă, reîncălzeşte, montează etc. Sper însă să pot găsi, în viitorul apropiat, o rezolvare pentru toate.
AromeAsiatice09 - A fost "Arome Asiatice", aprilie 2013 9 - Retetele lui Radu
AromeAsiatice10 - A fost "Arome Asiatice", aprilie 2013 10 - Retetele lui Radu
Se apropie rapid Paştele şi încă studiez oportunitatea organizării unui eveniment pe data de 29 aprilie. Îmi este teamă că majoritatea dintre noi vom fi strâmtoraţi de cheltuielile inerente unei astfel de ocazii şi că ne vom abţine câteva săptămâni de la cheltuieli suplimentare, fie ele şi dedicate unui eveniment culinar mai deosebit. Voi reveni cu amănunte, dacă va fi cazul.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.