Ieri (vineri) seara, de la orele 19:00, în frumosul sediu al companiei Halewood Romania situat în str. Paris nr. 7A, s-a desfasurat cel de-al saptelea eveniment de „La Mansarda”. Meniul compus din preparate thailandeze, cambodgiene si indiene, stropit cu excelentele vinuri Theia 2011, Kronos 2010 si Rhein Extra Brut Rose s-a bucurat de prezenta si aprecierea a 23 de persoane.
Daca acum doua evenimente am înregistrat, prin prezenta a doua distinse doamne din Spania si Peru, prima participare straina, ieri am numarat printre oaspeti si patru cetateni germani si unul egiptean. De asemenea, am bifat înca o zi de nastere, cu urari si cadouri; este cea de-a treia de „La Mansarda” si sper ca acest lucru sa devina o traditie.
Meniul, gatit din nou alaturi de Costel Clipescu, a fost compus din pachetele de primavara cu trei umpluturi si trei sosuri diferite (umpluturi: legume, în principal ciuperci negre asiatice / creveti cu radacini de lotus / crabi cu muguri de fasole; sosuri: satay, nuoc cham si dulce-de-iute), curry thailandez galben de peste (am folosit mahi-mahi) cu orez aburit, frigarui de pui tandoori cu cartofi dulci si raita, banane trecute prin miey de nuca de cocos, prajite si servite cu un sos pe baza de caramel, suc de limeta si lapte de cocos.
Superbul Chardonnay Theia a însotit pachetelele de primavara si curry-ul de peste, excelentul Kronos s-a potrivit mai bine cu puiul tandoori, iar spumantul rose s-a alaturat desertului.
Nu vreau sa ma repet, dar trebuie sa spun din nou ca frumoasa si impozanta mansarda (200 mp si 7 m înaltime), vinurile bune si bucatele decente, plus straduintele mele ca au devenit ingredientele unor evenimente de succes. Faptul ca invitatii pleaca multumiti, si apoi revin ori de cate ori au ocazia, este pentru mine un indiciu sigur.
Bineînteles, exista si lucruri care se pot face mai bine. Unele pot fi corectate usor, caci depind de mine si de echipa mea, celelalte sunt însa impuse de conditiile obiective de la fata locului, îm special de faptul ca bucataria de acolo ofera doar conditii absolut minimale pentru gatit, asa ca totul se gateste la mine si apoi se transporta, reîncalzeste, monteaza etc. Sper însa sa pot gasi, în viitorul apropiat, o rezolvare pentru toate.
Se apropie rapid Pastele si înca studiez oportunitatea organizarii unui eveniment pe data de 29 aprilie. Îmi este teama ca majoritatea dintre noi vom fi stramtorati de cheltuielile inerente unei astfel de ocazii si ca ne vom abtine cateva saptamani de la cheltuieli suplimentare, fie ele si dedicate unui eveniment culinar mai deosebit. Voi reveni cu amanunte, daca va fi cazul.