A fost “Avanpremiera la Craciun”- 2013

Vineri seara s-a încheiat ultimul episod din acest an al seriei de evenimente culinare „La Mansarda”, desfasurate în superbul sediu din Bucuresti al companiei Halewood, situat în str. Paris la nr. 7A. Tema a fost Craciunul, cu istoria sa si cu preparate traditionale din alte culturi culinare: franceza, galeza, engleza, italiana.
Avanpremiera01 - A fost “Avanpremiera la Craciun”- 2013 1 - Retetele lui Radu

Desi „Avanpremiera la Craciun”, desfasurata în seara de 6 decembrie, a avut o concurenta puternica în Mos Nicolae, la eveniment au fost prezente 25 de persoane adulte plus, premiera pentru serile de “La Mansarda”, o fetita de numai 4 ani, cuminte si dragalasa. AM fost pregatiti cu braduti împodobiti si colinde internationale, asa ca atmosfera a fost placuta si relaxanta.
Avanpremiera02 - A fost “Avanpremiera la Craciun”- 2013 2 - Retetele lui Radu
Meniul, gatit împreuna cu excelentul bucatar Costel Clipescu, tovarasul meu de peripetii culinare din ultima vreme, s-a bucurat de succes.
Avanpremiera05 - A fost “Avanpremiera la Craciun”- 2013 3 - Retetele lui Radu
Primul fel a constat dintr-o gustare, compusa din trei preparate: crema de branza cu cepsoara (chives) si piper alb, stropita cu ulei trufat si servita în cosulete din foi de placinta, tarte cu praz si bacon si mousse din ficatei de pui, cu unt si grasime de rata, asezonata cu trufe si nucsoara, servita cu dulceata de ceapa rosie si piper roz.
Avanpremiera03 - A fost “Avanpremiera la Craciun”- 2013 4 - Retetele lui Radu
Avanpremiera06 - A fost “Avanpremiera la Craciun”- 2013 5 - Retetele lui Radu
Felul principal l-a constituit pulpa de rata preparata în propria grasime (confit), servita alaturi de o garnitura de varza rosie, gatita cu otet balsamic si ceapa rosie, si de cartofii Duchesse, preparati din piure cu unt, oua si Parmesan, rumeniti la cuptor.
Avanpremiera04 - A fost “Avanpremiera la Craciun”- 2013 6 - Retetele lui Radu
Punctul final a fost dat de desertul în stil englezesc, un chec „umed” plin de fructe uscate (stafide, merisoare, cirese, caise, prune etc.), nuci si migdale.
Avanpremiera04bis - A fost “Avanpremiera la Craciun”- 2013 7 - Retetele lui Radu
Bucatele au fost însotite de vinurile oferite de Halewood: Halewood Special Reserve Feteasca neagra, Halewood Special Reserve Feteasca Regala si Prahova Valley Special Reserve Tamaioasa Romaneasca.
Avanpremiera07 - A fost “Avanpremiera la Craciun”- 2013 8 - Retetele lui Radu
Pe langa confit-ul de rata, vedetele serii au fost trufele si, cu ajutorul prietenului Radu Rughinis, am reusit sa ofer spre vanzare, la preturi foarte convenabile, o serie de produse aromatizate cu trufe negre si albe: unt trufat, ulei aromatizat cu trufe albe, salsa de trufe, amestec de hribi cu trufe, în ulei, Parmesan cu trufe, lamele de trufe etc.
Avanpremiera08 - A fost “Avanpremiera la Craciun”- 2013 9 - Retetele lui Radu
Multumesc tuturor care au fost alaturi de mine în aceasta serie de evenimente din 2013 si sunt recunoscator companiei Halewood pentru constanta si amabila disponibilitate de a sprijini fiecare eveniment si de a promova vinul, vazut ca un companion al bucatelor de calitate. Multumiri speciale simpaticului si competentului Costel Clipescu, de a carui experienta si competenta am profitat si eu, nu numai oaspetii mei.
Avanpremiera09 - A fost “Avanpremiera la Craciun”- 2013 10 - Retetele lui Radu
Acestea fiind zise, profit de aceasta avanpremiera la Craciun ca sa va urez ca adevaratul Craciun sa va aduca bucurii si o masa îmbelsugata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.