A fost "Branzeturi si Vinuri", februarie 2013

Ieri seara, 19 februarie 2013, la frumosul sediu al Cramelor Halewood, din strada Paris nr. 7A, în mansarda splendida, spatioasa si calda (la figurat) care mi-a fost pusa la dispozitie, s-a desfasurat o cina lejera si relaxata, care a îmbinat cateva dintre vinurile single vineyard ale gazdelor, cu o serie de branzeturi fine, oferite de Delaco.


Scopul acestui eveniment, pe langa cel de a pune în legatura persoane interesate de domeniul gastronomic si de a le oferi o seara placuta si interesanta, a fost acela de a prezenta cateva produse de buna calitate si accesibile de pe piata noastra. Cred ca educarea publicului poate transforma un cumparator obisnuit într-unul avizat, care îsi va cheltui banii mai bine.


Invitatii mei au putut sa deguste si sa experimenteze, combinatii de branzeturi albe si delicate – Caprice des Dieux, Camembert Coeur de Lion si Brie Coeur de Lion -, branzeturi cu mucegai nobil – Bergader Edelpilz, Castello Danish Blue Traditional si St. Agur – cu vin spumant Rhein Extra Brut Imperial si vinurile single vineyard Sauvignon Blanc 2011, Viognier Tamaioasa Romaneasca 2011 si Adrian Shiray 2011.


La acestea s-a adaugat o selectie de diferite feluri de paine, cateva tipuri de crackers, struguri albi si rosii, mai multe tipuri de mere si pere, nuci, migdale, alune si fistic, masline, stafide si caise deshidratate, marmelada de gutui, miere si sosurile mele din seria „dulce-de-iute”.



Oaspetii au avut ocazia sa achizitioneze pe loc branzeturile sau vinurile care le-au placut si pot sa spun ca, desi toate au fost foarte apreciate, cel mai mare succes le-au avut branza St. Agur si vinul Adrian Shiraz. Altminteri, cele doua merg bine împreuna, asa ca cine le-a cumparat pe ambele a tras un loz norocos.



Cum ma stiti ca la astfel de ocazii sunt vorbaret, am prezentat fiecare produs în parte, atat branzeturile cat si vinurile, punctand cu unele amanunte semnificative din istoria acestor alimente, descriind foarte pe scurt modul lor de preparare, oferind indicatii despre cum se desfasoara si ce se urmareste la o degustare de produse si, nu în ultimul rand, criteriile dupa care se asociaza branzeturile cu vinurile.


Interesant, cel putin pentru mine, a fost faptul ca la eveniment au participat persoane care au marturisit ca nu mananca decat branza telemea si cascaval, sau ca sunt bautori pasionati de bere. Curiozitatea care i-a îndemnat sa fie prezenti ieri seara le-a fost, as zice, rasplatita, caci s-au declarat încantati de toate tipurile de branzeturi si vinuri. Este extraordinar, sau cel putin asa ma simt eu, sa prezinti un aliment, sa faci pe cineva sa-l guste pentru prima data si sa se declare nu doar extrem de placut surprins, dar si sa regrete ca nu a facut acest lucru mai devreme.


Cred ca, judecand dupa modul în care s-au simtit oaspetii si dupa impresiile schimbate cu ei, evenimentul a fost un succes si am de gand sa-l repet, bineînteles cu alte vinuri si alte branzeturi. Pana atunci însa, va pot oferi cateva fotografii de la fata locului, facute de prietenul meu Victor Arsene, un excelent profesionist.


14 comentarii pe “A fost "Branzeturi si Vinuri", februarie 2013

  1. Emil40 spune:

    Felicitari pentru eveniment, sunt sigur ca a fost un eveniment placut, tare imi pare rau ca nu pot sa particip la evenimentele tale, deh, stomacul imi face figuri, si trebuie sa il menajez o perioada mai lunga. dar sper ca atunci cand ma voi reface sa ma bucur de evenimentele gazduite de tine, sigur nu voi rata nici una.

  2. simina spune:

    Am avut ocazia sa gust din toate brinzeturile numite de tine. Si mie tot St Agur mi-a placut cel mai mult. Mi s-a parut cam scumpa, dar minunat de delicioasa. 🙂

  3. jollyca spune:

    Atmosfera, explicatiile si, binenteles, bunatatile au facut din asta un eveniment excelent. Branzeturile nu-mi erau necunoscute, pentru ca obisnuiesc sa „tratez” regulat cu asemenea bunataturi, dar vinurile au fost o surpriza foarte placuta.

    Nota bene: Shirazul a fost unul dintre cele mai bune vinuri romanesti pe care le-am gustat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.