A fost "Brânzeturi şi Vinuri", februarie 2013

Ieri seară, 19 februarie 2013, la frumosul sediu al Cramelor Halewood, din strada Paris nr. 7A, în mansarda splendidă, spaţioasă şi caldă (la figurat) care mi-a fost pusă la dispoziţie, s-a desfăşurat o cină lejeră şi relaxată, care a îmbinat câteva dintre vinurile single vineyard ale gazdelor, cu o serie de brânzeturi fine, oferite de Delaco.
BV01 - A fost "Brânzeturi şi Vinuri", februarie 2013 1 - Retetele lui Radu

Scopul acestui eveniment, pe lângă cel de a pune în legătură persoane interesate de domeniul gastronomic şi de a le oferi o seară plăcută şi interesantă, a fost acela de a prezenta câteva produse de bună calitate şi accesibile de pe piaţa noastră. Cred că educarea publicului poate transforma un cumpărător obişnuit într-unul avizat, care îşi va cheltui banii mai bine.
BV02 - A fost "Brânzeturi şi Vinuri", februarie 2013 2 - Retetele lui Radu
BV03 - A fost "Brânzeturi şi Vinuri", februarie 2013 3 - Retetele lui Radu
Invitaţii mei au putut să deguste şi să experimenteze, combinaţii de brânzeturi albe şi delicate – Caprice des Dieux, Camembert Coeur de Lion şi Brie Coeur de Lion -, brânzeturi cu mucegai nobil – Bergader Edelpilz, Castello Danish Blue Traditional şi St. Agur – cu vin spumant Rhein Extra Brut Imperial şi vinurile single vineyard Sauvignon Blanc 2011, Viognier Tămâioasă Românească 2011 şi Adrian Shiray 2011.
BV04 - A fost "Brânzeturi şi Vinuri", februarie 2013 4 - Retetele lui Radu
BV05 - A fost "Brânzeturi şi Vinuri", februarie 2013 5 - Retetele lui Radu
La acestea s-a adăugat o selecţie de diferite feluri de pâine, câteva tipuri de crackers, struguri albi şi roşii, mai multe tipuri de mere şi pere, nuci, migdale, alune şi fistic, măsline, stafide şi caise deshidratate, marmeladă de gutui, miere şi sosurile mele din seria „dulce-de-iute”.
BV06 - A fost "Brânzeturi şi Vinuri", februarie 2013 6 - Retetele lui Radu
BV07 - A fost "Brânzeturi şi Vinuri", februarie 2013 7 - Retetele lui Radu
BV08 - A fost "Brânzeturi şi Vinuri", februarie 2013 8 - Retetele lui Radu
Oaspeţii au avut ocazia să achiziţioneze pe loc brânzeturile sau vinurile care le-au plăcut şi pot să spun că, deşi toate au fost foarte apreciate, cel mai mare succes le-au avut brânza St. Agur şi vinul Adrian Shiraz. Altminteri, cele două merg bine împreună, aşa că cine le-a cumpărat pe ambele a tras un loz norocos.
BV09 - A fost "Brânzeturi şi Vinuri", februarie 2013 9 - Retetele lui Radu
BV10 - A fost "Brânzeturi şi Vinuri", februarie 2013 10 - Retetele lui Radu
BV11 - A fost "Brânzeturi şi Vinuri", februarie 2013 11 - Retetele lui Radu
Cum mă ştiţi că la astfel de ocazii sunt vorbăreţ, am prezentat fiecare produs în parte, atât brânzeturile cât şi vinurile, punctând cu unele amănunte semnificative din istoria acestor alimente, descriind foarte pe scurt modul lor de preparare, oferind indicaţii despre cum se desfăşoară şi ce se urmăreşte la o degustare de produse şi, nu în ultimul rând, criteriile după care se asociază brânzeturile cu vinurile.
BV12 - A fost "Brânzeturi şi Vinuri", februarie 2013 12 - Retetele lui Radu
BV13 - A fost "Brânzeturi şi Vinuri", februarie 2013 13 - Retetele lui Radu
Interesant, cel puţin pentru mine, a fost faptul că la eveniment au participat persoane care au mărturisit că nu mănâncă decât brânză telemea şi caşcaval, sau că sunt băutori pasionaţi de bere. Curiozitatea care i-a îndemnat să fie prezenţi ieri seară le-a fost, aş zice, răsplătită, căci s-au declarat încântaţi de toate tipurile de brânzeturi şi vinuri. Este extraordinar, sau cel puţin aşa mă simt eu, să prezinţi un aliment, să faci pe cineva să-l guste pentru prima dată şi să se declare nu doar extrem de plăcut surprins, dar şi să regrete că nu a făcut acest lucru mai devreme.
BV14 - A fost "Brânzeturi şi Vinuri", februarie 2013 14 - Retetele lui Radu
BV15 - A fost "Brânzeturi şi Vinuri", februarie 2013 15 - Retetele lui Radu
Cred că, judecând după modul în care s-au simţit oaspeţii şi după impresiile schimbate cu ei, evenimentul a fost un succes şi am de gând să-l repet, bineînţeles cu alte vinuri şi alte brânzeturi. Până atunci însă, vă pot oferi câteva fotografii de la faţa locului, făcute de prietenul meu Victor Arsene, un excelent profesionist.
BV16 - A fost "Brânzeturi şi Vinuri", februarie 2013 16 - Retetele lui Radu
BV17 - A fost "Brânzeturi şi Vinuri", februarie 2013 17 - Retetele lui Radu


14 comentarii pe “A fost "Brânzeturi şi Vinuri", februarie 2013

 1. Emil40 spune:

  Felicitari pentru eveniment, sunt sigur ca a fost un eveniment placut, tare imi pare rau ca nu pot sa particip la evenimentele tale, deh, stomacul imi face figuri, si trebuie sa il menajez o perioada mai lunga. dar sper ca atunci cand ma voi reface sa ma bucur de evenimentele gazduite de tine, sigur nu voi rata nici una.

 2. simina spune:

  Am avut ocazia sa gust din toate brinzeturile numite de tine. Si mie tot St Agur mi-a placut cel mai mult. Mi s-a parut cam scumpa, dar minunat de delicioasa. 🙂

 3. jollyca spune:

  Atmosfera, explicatiile si, binenteles, bunatatile au facut din asta un eveniment excelent. Branzeturile nu-mi erau necunoscute, pentru ca obisnuiesc sa „tratez” regulat cu asemenea bunataturi, dar vinurile au fost o surpriza foarte placuta.

  Nota bene: Shirazul a fost unul dintre cele mai bune vinuri romanesti pe care le-am gustat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.