A fost cursul de practică şi teorie culinară „Măsline şi ulei de măsline”

Primul curs de gătit de la GUXT, cel cu tema „Măsline şi ulei de măsline”, care s-a bucurat de colaborarea cu Băcănia Veche, a luat sfârşit. Cei cinci cursanţi au avut ocazia să deguste câteva tipuri de măsline şi de uleiuri, să prepare condimente ca pesto genovez, pesto roşu şi tapenade, să gătească măsline umplute şi prăjite, şalău cu legume, sos de roşii şi tapenade şi pui puttanesca cu gnocchi.
CursGatitMasline011 - A fost cursul de practică şi teorie culinară „Măsline şi ulei de măsline” 1 - Retetele lui Radu

A fost o după-amiază foarte plăcută în care nimic nu a mers rău. Ba dimpotrivă, toţi cei prezenţi au petrecut câteva ore relaxante: s-a glumit, s-a râs mult, s-a muncit, s-a gustat, degustat şi mâncat, iar Costel Clipescu şi cu mine am avut ocazia să verificăm dacă cele gândite de noi se transpun bine în practică şi dacă mica noastră bucătărie şcoală poate funcţiona.
CursGatitMasline021 - A fost cursul de practică şi teorie culinară „Măsline şi ulei de măsline” 2 - Retetele lui Radu
Cursanţii au plecat cu informaţii noi şi cu mai multă încredere de sine) mă refer, bineînţeles, doar la prestaţiile viitoare din bucătăria de acasă), cu o mapă de reţete, o diplomă şi cu amintiri plăcute. Mulţumesc mult fetelor, Liana, Nataly, Ioana şi Lidia, ca şi singurului bărbat din bucătărie, Gabriel. Sper să vă revăd cât de curând.
CursGatitMasline031 - A fost cursul de practică şi teorie culinară „Măsline şi ulei de măsline” 3 - Retetele lui Radu
Costel şi cu mine am tras unele concluzii despre îmbunătăţirea modului de lucru şi sunt convins că următoarele cursuri, pentru care participanţii au început deja să se înscrie, se vor desfăşura într-un mod şi mai plăcut. Şi o să mă asigur că, de acum înainte, voi face şi fotografii.
CursGatitMasline041 - A fost cursul de practică şi teorie culinară „Măsline şi ulei de măsline” 4 - Retetele lui Radu
Îmi fac mea culpa, căci nu am avut timp să fac fotografii. Am fost salvat, însă, de Ioana, care a jucat şi rol de fotograf amator şi a avut amabilitatea să mă lase să mă folosesc de munca ei.
CursGatitMasline051 - A fost cursul de practică şi teorie culinară „Măsline şi ulei de măsline” 5 - Retetele lui Radu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.