A fost cursul de practica si teorie culinara „Masline si ulei de masline”

Primul curs de gatit de la GUXT, cel cu tema „Masline si ulei de masline”, care s-a bucurat de colaborarea cu Bacania Veche, a luat sfarsit. Cei cinci cursanti au avut ocazia sa deguste cateva tipuri de masline si de uleiuri, sa prepare condimente ca pesto genovez, pesto rosu si tapenade, sa gateasca masline umplute si prajite, salau cu legume, sos de rosii si tapenade si pui puttanesca cu gnocchi.


A fost o dupa-amiaza foarte placuta în care nimic nu a mers rau. Ba dimpotriva, toti cei prezenti au petrecut cateva ore relaxante: s-a glumit, s-a ras mult, s-a muncit, s-a gustat, degustat si mancat, iar Costel Clipescu si cu mine am avut ocazia sa verificam daca cele gandite de noi se transpun bine în practica si daca mica noastra bucatarie scoala poate functiona.

Cursantii au plecat cu informatii noi si cu mai multa încredere de sine) ma refer, bineînteles, doar la prestatiile viitoare din bucataria de acasa), cu o mapa de retete, o diploma si cu amintiri placute. Multumesc mult fetelor, Liana, Nataly, Ioana si Lidia, ca si singurului barbat din bucatarie, Gabriel. Sper sa va revad cat de curand.

Costel si cu mine am tras unele concluzii despre îmbunatatirea modului de lucru si sunt convins ca urmatoarele cursuri, pentru care participantii au început deja sa se înscrie, se vor desfasura într-un mod si mai placut. Şi o sa ma asigur ca, de acum înainte, voi face si fotografii.

Îmi fac mea culpa, caci nu am avut timp sa fac fotografii. Am fost salvat, însa, de Ioana, care a jucat si rol de fotograf amator si a avut amabilitatea sa ma lase sa ma folosesc de munca ei.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.