A fost degustare de vinuri „Tenuta Ulisse”

Ieri, joi 8 mai 2014, la GUXT, în str. Dimitrie Racoviță nr. 37, s-a desfășurat o degustare de vinuri în colaborare cu Rifco Trading, distribuitor exclusiv în România al vinurilor produse de Tenuta Ulisse.
Ulisse011 - A fost degustare de vinuri "Tenuta Ulisse" 1 - Retetele lui Radu
A fost primul eveniment de acest gen organizat de mine, nu doar la GUXT, ci în general. Am avut oarece emoții dar, din fericire, deși sunt câteva lucruri pe care aș dori să le îmbunătățesc, evenimentul a avut un real succes.

Tuturor le-a plăcut GUXT; o parte dintre cei prezanți îl vedeau în premieră, iar pentru mine acest fapt a fost o verificare sumplimentară. Încep să mă conving de un lucru: echipa noastră a făcut un lucru bun amenajând și utilând acest spațiu. Mâncarea a fost din nou la înălțime; rolul său a fost, de data aceasta, doar acela de a pune în valoare vinurile, dar chiar și așa a strâns laude de la toți cei prezenți. O nouă bilă albă pentru Costel Clipescu, una mai mică și pentru mine… asta ca să mă bag și eu în seamă.
ulisse021 - A fost degustare de vinuri "Tenuta Ulisse" 2 - Retetele lui Radu
Vinurile, provenind din gama Unico au fost bune, nimic de zis. Cel puțin mie mi-au plăcut. Poate aș avea de obiectat la unele dintre prețuri, care mi s-au părut un pic mai mari decât aș fi fost eu dispus să ofer, dar este doar părerea personală a unui necunoscător.

S-au degustat, la început, un spumant, Unico Pecorino Brut 2011, urmat de două vinuri albe, Unico Passerina 2012 şi Unico Pecorino 2012, un rosé, Unico Cersuolo 2013, iar în încheiere un vin roşu corpolent şi robust, Amaranta Montepulciano 2011.
Din bucătăria GUXT au urcat către oaspeţi, ca să însoţească spumantul, tagliatelle de casă cu sos de unt şi trufe, iar în final, alături de Amaranta Montepulciano, muşchiuleţ de porc cu ceapă caramelizată şi brânză cu mucegai.

Citeste si articolul →   O mică degustare de... roșii

Au povestit despre ele Cătălin Rizea și somelierul Ancuța Căpățână. Impresii foarte bune, vinurile fiind obținute, în bună măsură, doar din soiuri originare din regiunea Abruzzo. Preferatul meu, deși se spune că a fost creat special pentru doamne, adică mai parfumat, a fost rosé-ul Cerasuolo.

S-a mai povestit şi despre trufe, oaspeţii având posibilitatea să cumpere o gamă destul de diversă de produse cu trufe (tagliatelle, maioneză, unt, ulei de măsline, tocătură etc.) produse de Giuliano Tartuffi.
ulisse041 - A fost degustare de vinuri "Tenuta Ulisse" 3 - Retetele lui Radu
Pot să mă laud că dotarea de la GUXT, în ce priveşte degustările, este mult mai bună decât în multe alte locuri, inclusiv restaurante. „Vinovatul” este Cătălin Andrei, partenerul meu, un mare pasionat şi consumator de vinuri de calitate.
În final câteva cuvinte şi despre celălalt membru al echipei noastre, Mirela Culea, ospătăriţa noastră. A reuşit să fie atotprezentă şi utilă, fără să fie intruzivă, s-a mişcat aproape perfect şi a avut o prezenţă agreabilă.

Tot ieri s-a spart primul pahar din cele câteva sute pe care le avem. Nu sunt superstiţios, dar mi s-a spus că este semn bun.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.