A fost degustare de vinuri „Tenuta Ulisse”

Ieri, joi 8 mai 2014, la GUXT, în str. Dimitrie Racovita nr. 37, s-a desfașurat o degustare de vinuri în colaborare cu Rifco Trading, distribuitor exclusiv în Romania al vinurilor produse de Tenuta Ulisse.

A fost primul eveniment de acest gen organizat de mine, nu doar la GUXT, ci în general. Am avut oarece emotii dar, din fericire, deși sunt cateva lucruri pe care aș dori sa le îmbunatatesc, evenimentul a avut un real succes.

Tuturor le-a placut GUXT; o parte dintre cei prezanti îl vedeau în premiera, iar pentru mine acest fapt a fost o verificare sumplimentara. Încep sa ma conving de un lucru: echipa noastra a facut un lucru bun amenajand și utiland acest spatiu. Mancarea a fost din nou la înaltime; rolul sau a fost, de data aceasta, doar acela de a pune în valoare vinurile, dar chiar și așa a strans laude de la toti cei prezenti. O noua bila alba pentru Costel Clipescu, una mai mica și pentru mine… asta ca sa ma bag și eu în seama.

Vinurile, provenind din gama Unico au fost bune, nimic de zis. Cel putin mie mi-au placut. Poate aș avea de obiectat la unele dintre preturi, care mi s-au parut un pic mai mari decat aș fi fost eu dispus sa ofer, dar este doar parerea personala a unui necunoscator.

S-au degustat, la început, un spumant, Unico Pecorino Brut 2011, urmat de doua vinuri albe, Unico Passerina 2012 si Unico Pecorino 2012, un rosé, Unico Cersuolo 2013, iar în încheiere un vin rosu corpolent si robust, Amaranta Montepulciano 2011.
Din bucataria GUXT au urcat catre oaspeti, ca sa însoteasca spumantul, tagliatelle de casa cu sos de unt si trufe, iar în final, alaturi de Amaranta Montepulciano, muschiulet de porc cu ceapa caramelizata si branza cu mucegai.

Citeste si articolul →   600 de articole

Au povestit despre ele Catalin Rizea și somelierul Ancuta Capatana. Impresii foarte bune, vinurile fiind obtinute, în buna masura, doar din soiuri originare din regiunea Abruzzo. Preferatul meu, deși se spune ca a fost creat special pentru doamne, adica mai parfumat, a fost rosé-ul Cerasuolo.

S-a mai povestit si despre trufe, oaspetii avand posibilitatea sa cumpere o gama destul de diversa de produse cu trufe (tagliatelle, maioneza, unt, ulei de masline, tocatura etc.) produse de Giuliano Tartuffi.

Pot sa ma laud ca dotarea de la GUXT, în ce priveste degustarile, este mult mai buna decat în multe alte locuri, inclusiv restaurante. „Vinovatul” este Catalin Andrei, partenerul meu, un mare pasionat si consumator de vinuri de calitate.
În final cateva cuvinte si despre celalalt membru al echipei noastre, Mirela Culea, ospatarita noastra. A reusit sa fie atotprezenta si utila, fara sa fie intruziva, s-a miscat aproape perfect si a avut o prezenta agreabila.

Tot ieri s-a spart primul pahar din cele cateva sute pe care le avem. Nu sunt superstitios, dar mi s-a spus ca este semn bun.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.