A fost "Drumul Mirodeniilor: Indonezia", aprilie 2013

Vinerea care a trecut, 19 aprilie 2013, în locul pe care cu drag îl numesc “La Mansarda”, în cladirea din strada Paris nr. 7A, unde se afla sediul din Bucuresti al companiei Halewood Romania, am sustinut un eveniment culinar dedicat mirodeniilor si culturii culinare indoneziene.
Indonezia01 - A fost "Drumul Mirodeniilor: Indonezia", aprilie 2013 1 - Retetele lui Radu

Pe lunga si aventuroasa cale pe care mirodeniile calatoreau din Asia catre Europa si Africa, prima escala aleasa de mine a fost Indonezia, locul de origine, printre alte arome, al cuisoarelor, nucsoarei si macis-ului.
Indonezia02 - A fost "Drumul Mirodeniilor: Indonezia", aprilie 2013 2 - Retetele lui Radu
Meniul, gatit alaturi de prietenul Costel Clipescu si acompaniat de vinuri albe si rose oferite de Halewood Romania a cuprins 5 feluri preparate, atat cat s-a putut, cat mai aproape de ceea ce se gateste în Indonezia. Aproximarile la care am apelat s-au datorat lipsei unor ingrediente si modului în care reactioneaza gustul european la gusturi sau arome puternice.
Indonezia03 - A fost "Drumul Mirodeniilor: Indonezia", aprilie 2013 3 - Retetele lui Radu
Am avut si un “consultant”, o persoana care are legaturi puternice cu Indonezia si care a avut amabilitatea sa-mi puna la dispozitie cateva obiecte traditionale din Sumatra, Java, Kalimantan si Bali, printre care cele doua masti si instrumentul muzical din fotografia de mai sus, si care s-a declarat placut surprinsa de gustul si aromele sosurilor, curry-ului, orezurilor si a celorlalte preparate.
Indonezia04 - A fost "Drumul Mirodeniilor: Indonezia", aprilie 2013 4 - Retetele lui Radu
Indonezia05 - A fost "Drumul Mirodeniilor: Indonezia", aprilie 2013 5 - Retetele lui Radu
Indonezia06 - A fost "Drumul Mirodeniilor: Indonezia", aprilie 2013 6 - Retetele lui Radu
Am gatit cu mult lapte si miez de nuca de cocos, doua feluri de orez, faina de orez, arahide, zahar de palmier, multi ardei iuti, sosuri de soia indoneziene, mirodenii, fructe de mare, pui si legume, dar mai ales cu multa placere si cu fiorul celui care gateste pentru prima data unele dintre preparate, însotita de acea curiozitate si emotie cu care astepti rezultatul final.
Indonezia07 - A fost "Drumul Mirodeniilor: Indonezia", aprilie 2013 7 - Retetele lui Radu
Indonezia08 - A fost "Drumul Mirodeniilor: Indonezia", aprilie 2013 8 - Retetele lui Radu
Iata meniul:
Crackeri din faina de orez, arahide tocate si mirodenii, servite cu sos sambal terasi
Chiftele de pui cu nuca de cocos, servite cu sos bumbu kacang si salata racoritoare de cruditati
Calmari marinati în kecap manis si serviti cu orez galben
Curry de pui cu legume si lapte de cocos
Prajitura din sticky rice cu lapte si miez de nuca de cocos
Indonezia09 - A fost "Drumul Mirodeniilor: Indonezia", aprilie 2013 9 - Retetele lui Radu
Indonezia10 - A fost "Drumul Mirodeniilor: Indonezia", aprilie 2013 10 - Retetele lui Radu
Mancarea a fost însotita de Sauvignon Blanc si Feteasca Alba Vitis Metamorfosis, Single Vineyard Selection Scurta Rose Pinot Noir si Tamaioasa Romaneasca Prahova Valley.
Indonezia11 - A fost "Drumul Mirodeniilor: Indonezia", aprilie 2013 11 - Retetele lui Radu
Ca si anterioarele 7 evenimente desfasurate “La Mansarda”, si acesta s-a bucurat de succes si de un public generos, curios si deschis spre comunicare. Am povestit mult despre mirodenii, despre vin, despre Asia, Indonezia, Insulele Molucce, despre modul în care s-a gatit meniul, dar mai ales sosurile si orezurile, despre istorie, religie si mancare. A fost o seara placuta, petrecuta alaturi de oameni de calitate si care s-a prelungit pana aproape de miezul noptii.
Indonezia12 - A fost "Drumul Mirodeniilor: Indonezia", aprilie 2013 12 - Retetele lui Radu
Urmatorul eveniment “La Mansarda” va fi dedicat bucatarieie vegetariene si se va desfasura pe data de 26 aprilie 2013. Voi reveni cu amanunte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.