A fost "Fun & Grill", 25-26 mai 2013

Toate cele 22 de locuri la evenimentul „Fun & Grill” din luna aceasta, organizat la Casa „Mara” din Slănic-Prahova, au fost oferite de compania Delaco. Dacă vă întrebaţi cui au fost ele oferite, răspunsul este simplu: celor 11 câştigători ai concursului, organizat în colaborare cu site-ul bucataras.ro, dedicat brânzicii miez de lapte, cea care a fost recompensată de curând cu titlul „Produsul Anului 2013” în categoria brânzeturi, decernat în cadrul Galei organizate de Media Concept Store, pe baza voturilor a peste 3500 de consumatori.
SlanicBucataras01 - A fost "Fun & Grill", 25-26 mai 2013 1 - Retetele lui Radu

Îmi plac mult de tot brânzeturile de calitate şi cunosc bine miez de lapte, aşa cum cunosc, de altfel, multe dintre brânzeturile distribuite de Delaco; am avut ocazia să le folosesc adesea la evenimentele culinare organizate de mine în ultimele luni şi am lucrat cu ele în nenumărate ocazii.
SlanicBucataras02 - A fost "Fun & Grill", 25-26 mai 2013 2 - Retetele lui Radu
Am hotărât, deci, să ofer celor 11 bucătăraşi şi familiilor lor, un meniu gândit pe bază de brânzeturi, dedicat versatilităţii acestot produse; evenimentul s-a mai bucurat de colaborarea, deja tradiţională cu Halewood România şi CampingGrill.ro, şi în premieră, de cea cu Agricola Bacău, unul dintre cei mai importanţi producători şi distribuitori de carne de pui, ouă şi mezeluri de pe piaţa românească.
SlanicBucataras03 - A fost "Fun & Grill", 25-26 mai 2013 3 - Retetele lui Radu
SlanicBucataras04 - A fost "Fun & Grill", 25-26 mai 2013 4 - Retetele lui Radu
Iată o îmbinare fericită între frumuseţea complexului Casa „Mara” din Slănic, prestigiul adus de colaborarea cu cei 4 susţinători ai evenimentului (Delaco, Halewood, Agricola Bacău şi CampingGrill.ro), entuziasmul şi voia bună de care au dat dovadă premianţii de pe bucataras.ro şi, cu voia dumneavoastră, munca depusă de mine pe durata a două zile grele, dar plăcute.
sponsori - A fost "Fun & Grill", 25-26 mai 2013 5 - Retetele lui Radu
SlanicBucataras05 - A fost "Fun & Grill", 25-26 mai 2013 7 - Retetele lui Radu
Pentru prima dată de când organizeze venimentele de la Slănic, nu cunosteam absolut pe nimeni dintre oaspeţi, dar simt că mi-am făcut câţiva prieteni în toată ţara, căci au venit bucătăraşi şi din Hunedoara, şi de la Broşteni, şi din Feteşti, din Argeş, Bucureşti, Prahova etc.
SlanicBucataras06 - A fost "Fun & Grill", 25-26 mai 2013 8 - Retetele lui Radu
Meniul, gătit pe versatilele grătare Ascona 570MX, a fost acesta:
Sâmbătă la prânz:
Brânză de capră (simplă şi cu ierburi aromate) cu roşii şi pesto
Supă cremă de roşii cu brânză Brie
Rulada de piept de pui cu spanac, mozzarella şi caşcaval afumat, servită cu ciuperci
Tort de lamaie cu mascarpone si crema ceva fin
SlanicBucataras07 - A fost "Fun & Grill", 25-26 mai 2013 9 - Retetele lui Radu
Sâmbătă seară:
Platou cu brânzeturi Castello Blue, Emmentaler, Camembert, Brie şi dulce-de-iute
Dovlecei la gratar cu brânză de capră, oregano şi ulei de măsline extra virgin
Muschiuleţ de porc cu ceapă caramelizată şi cartofi la gratar
Fructe marinate in brandy şi lichior, gătite la grătar, cu sos de brânzeturi fine, aromatizate cu mirodenii şi stropite cu sirop de nuci verzi
SlanicBucataras08 - A fost "Fun & Grill", 25-26 mai 2013 10 - Retetele lui Radu
Duminică dimineaţă:
Salata de roşii cu lăptuci şi frunze, cu miez de lapte
Castraveţi cu mărar şi ulei de măsline extra virgin
Platouri cu mai multe feluri de caşcavaluri şi mezeluri
Dulceţuri, unt, chifle proaspete
Oua fierte
Cafea şi ceai
SlanicBucataras09 - A fost "Fun & Grill", 25-26 mai 2013 11 - Retetele lui Radu
SlanicBucataras12 - A fost "Fun & Grill", 25-26 mai 2013 12 - Retetele lui Radu
SlanicBucataras13 - A fost "Fun & Grill", 25-26 mai 2013 13 - Retetele lui Radu
Bucatele au fost stropite cu vinurile oferite de Halewood Romania: Single Vineyard Selection Sebeş Alba Sauvignon Blanc 2011, Byzantium Sauvignon Blanc 2011 şi Prahova Vallea Special Reserve Tămâioasă Românească.
SlanicBucataras10 - A fost "Fun & Grill", 25-26 mai 2013 14 - Retetele lui Radu
Mă repet, dar nu am de ales, spunându-vă că totul a ieşit aproape perfect, că bucatele cu fost bine gătite şi apreciate de toată lumea, că vinurile au fost bune şi reci, că veselia şi voia bună au fost, cum se spune, la ele acasă. Până şi căpriţele pitice (sunt deja şase la număr) care fac, de fiecare dată, deliciul copiilor, au părut să se intereseze de ceea ce se petrecea la câţiva metri de ţarcul lor.
SlanicBucataras11 - A fost "Fun & Grill", 25-26 mai 2013 15 - Retetele lui Radu
Nu stau nici acum prea bine cu pozele, căci este greu să găteşti, să fii gazdă şi să mai joci şi rol de fotograf, dar bucătăraşii mi-au promis să-mi completeze eforturile cu ceea ce au reuşit şi ei să fotografieze; că vă ofer, deocamdată, pozele făcute de mine, rămânând să completez „fototeca” pe măsură ce voi primi materialele promise.


  1. Mutulica spune:

    Aveti har ! Mi-au placut mult preparatele dumneavoastra . Desi venisem pregatit cu pastile pentru fierea mea mofturoasa , nu am luat nici macar una !Cel mai mult mi-a placut faptul ca ati condimentat mesele cu informatii utile , de care nu aveam habar . Ati incercat sa distrugeti si un mit , dar e o munca sisifica . Ce se transforma in mit e greu de contrazis si va fi sters din memoria colectiva doar dupa ce dispar generatiile care au fost educate sa creada in asa ceva . Toate cele bune !

  2. gaby_d spune:

    A fost minunat si ne-am simtit excelent :).
    Multumim pentru tot!

    ps. primul desert pe care-l voi pregati va fi acel cheesecake, mi-a ramas inca gustul , dar eu…trebuie sa mananc sa ma satur :))

    • Radu Popovici spune:

      @gaby_d: Ai fost timida. Mai ramasese aproape jumatate din cel de-al doilea tort, iar eu v-am tot imbiat. O sa postez reteta, ca sa te descurci singura. 🙂

  3. simona72 spune:

    Minunata intilnire, minunata locatie, preparatele mi-au mers la suflet, eu care maninc brinzeturi de orice fel…Felicitari pt ceea ce faceti si pt ca ne-ati dat ocazia sa ne intilnim. Mii de multumiri si salutari din Hunedoara!!!

  4. Timea spune:

    Minunata intalnire. Si chiar daca eu nu mananc branzeturi :), imi pare rau ca nu am putut sa fiu acolo intre bucatarasii veseli de care imi e tare dor.

  5. panacris spune:

    Tot stau și mă gândesc, a fost un vis sau a fost chiar real? Da, a fost un vis împlinit, am avut onoarea să degustăm preparatele lui Radu Popovici și prilejul de a ne re/întâlni cu cât mai mulți Bucătărași. Totul a fost minunat și delicios!;) Am ”memorat” și degustat cu mare plăcere, toate preparatele;) Fotografii, am promis și voi trimite pe mail;)

  6. preotvictor spune:

    Eu ce pot spune, că am avut parte de o primire caldă, elegant onorată de o gazdă minunată, bine pregătită. E drept, am venit doar în vizită, scurt, dar a meritat, căci toţi cei prezenţi au fost cu sufletul deschis şi zâmbetul pe buze.
    Mulţumim gazdei şi organizatorilor!

  7. Ina spune:

    Totul a fost perfect, nu „aproape perfect” ! Felicitari pentru ceea ce faceti! >:D<
    Cat despre fotografii, "bucatarasul" este plin, deja :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.