Toate cele 22 de locuri la evenimentul „Fun & Grill” din luna aceasta, organizat la Casa „Mara” din Slanic-Prahova, au fost oferite de compania Delaco. Daca va întrebati cui au fost ele oferite, raspunsul este simplu: celor 11 castigatori ai concursului, organizat în colaborare cu site-ul bucataras.ro, dedicat branzicii miez de lapte, cea care a fost recompensata de curand cu titlul „Produsul Anului 2013” în categoria branzeturi, decernat în cadrul Galei organizate de Media Concept Store, pe baza voturilor a peste 3500 de consumatori.
Îmi plac mult de tot branzeturile de calitate si cunosc bine miez de lapte, asa cum cunosc, de altfel, multe dintre branzeturile distribuite de Delaco; am avut ocazia sa le folosesc adesea la evenimentele culinare organizate de mine în ultimele luni si am lucrat cu ele în nenumarate ocazii.
Am hotarat, deci, sa ofer celor 11 bucatarasi si familiilor lor, un meniu gandit pe baza de branzeturi, dedicat versatilitatii acestot produse; evenimentul s-a mai bucurat de colaborarea, deja traditionala cu Halewood Romania si CampingGrill.ro, si în premiera, de cea cu Agricola Bacau, unul dintre cei mai importanti producatori si distribuitori de carne de pui, oua si mezeluri de pe piata romaneasca.
Iata o îmbinare fericita între frumusetea complexului Casa „Mara” din Slanic, prestigiul adus de colaborarea cu cei 4 sustinatori ai evenimentului (Delaco, Halewood, Agricola Bacau si CampingGrill.ro), entuziasmul si voia buna de care au dat dovada premiantii de pe bucataras.ro si, cu voia dumneavoastra, munca depusa de mine pe durata a doua zile grele, dar placute.
Pentru prima data de cand organizeze venimentele de la Slanic, nu cunosteam absolut pe nimeni dintre oaspeti, dar simt ca mi-am facut cativa prieteni în toata tara, caci au venit bucatarasi si din Hunedoara, si de la Brosteni, si din Fetesti, din Arges, Bucuresti, Prahova etc.
Meniul, gatit pe versatilele gratare Ascona 570MX, a fost acesta:
Sambata la pranz:
Branza de capra (simpla si cu ierburi aromate) cu rosii si pesto
Supa crema de rosii cu branza Brie
Rulada de piept de pui cu spanac, mozzarella si cascaval afumat, servita cu ciuperci
Tort de lamaie cu mascarpone si crema ceva fin
Sambata seara:
Platou cu branzeturi Castello Blue, Emmentaler, Camembert, Brie si dulce-de-iute
Dovlecei la gratar cu branza de capra, oregano si ulei de masline extra virgin
Muschiulet de porc cu ceapa caramelizata si cartofi la gratar
Fructe marinate in brandy si lichior, gatite la gratar, cu sos de branzeturi fine, aromatizate cu mirodenii si stropite cu sirop de nuci verzi
Duminica dimineata:
Salata de rosii cu laptuci si frunze, cu miez de lapte
Castraveti cu marar si ulei de masline extra virgin
Platouri cu mai multe feluri de cascavaluri si mezeluri
Dulceturi, unt, chifle proaspete
Oua fierte
Cafea si ceai
Bucatele au fost stropite cu vinurile oferite de Halewood Romania: Single Vineyard Selection Sebes Alba Sauvignon Blanc 2011, Byzantium Sauvignon Blanc 2011 si Prahova Vallea Special Reserve Tamaioasa Romaneasca.
Ma repet, dar nu am de ales, spunandu-va ca totul a iesit aproape perfect, ca bucatele cu fost bine gatite si apreciate de toata lumea, ca vinurile au fost bune si reci, ca veselia si voia buna au fost, cum se spune, la ele acasa. Pana si capritele pitice (sunt deja sase la numar) care fac, de fiecare data, deliciul copiilor, au parut sa se intereseze de ceea ce se petrecea la cativa metri de tarcul lor.
Nu stau nici acum prea bine cu pozele, caci este greu sa gatesti, sa fii gazda si sa mai joci si rol de fotograf, dar bucatarasii mi-au promis sa-mi completeze eforturile cu ceea ce au reusit si ei sa fotografieze; ca va ofer, deocamdata, pozele facute de mine, ramanand sa completez „fototeca” pe masura ce voi primi materialele promise.
Andrei pomeneste periodic fructele marinate pregatite la gratar !!! Multumim pentru meniu si sper sa ne mai intalnim si cu alte ocazii !!!
@mihaelar: Poate are motive intemeiate. 🙂
Se vede ca v-ati distrat excelent. Si cred ca mancarea a fost un deliciu
@Monica: Asa s-ar parea. 🙂
Eu pot spune ca ar trebui sa repetam, ca prea frumos a fost si ce e frumos trece repede.
Multumim mult!
@merisor: Atunci haideti sa repetam. eu nu am nimic impotriva. 🙂
a fost suuuuper!
Pai…am gasit aici la dumneavoastra varianta cu sos de capsuni, nu e aceeasi? https://www.reteteleluiradu.ro/tort-de-lamaie-cu-sos-de-capsuni/#more-13695
Deci eu m-am bucurat de felia unui domn , felie de pe care furase fie-mea jeleul :)) in loc sa mai cer sa simt ca am facut plinul? :)))
Daca n-am vazut ca a ramas…..
@gaby_d: Da, in mare reteta este aceeasi, cu exceptia topping-ului de jeleu de lamaie.
Aveti har ! Mi-au placut mult preparatele dumneavoastra . Desi venisem pregatit cu pastile pentru fierea mea mofturoasa , nu am luat nici macar una !Cel mai mult mi-a placut faptul ca ati condimentat mesele cu informatii utile , de care nu aveam habar . Ati incercat sa distrugeti si un mit , dar e o munca sisifica . Ce se transforma in mit e greu de contrazis si va fi sters din memoria colectiva doar dupa ce dispar generatiile care au fost educate sa creada in asa ceva . Toate cele bune !
@Mutulica: Nu mai stiu la ce mit va referiti, dar daca mi-am pus in cap sa-l distrug, asa voi face. 🙂
A fost minunat si ne-am simtit excelent :).
Multumim pentru tot!
ps. primul desert pe care-l voi pregati va fi acel cheesecake, mi-a ramas inca gustul , dar eu…trebuie sa mananc sa ma satur :))
@gaby_d: Ai fost timida. Mai ramasese aproape jumatate din cel de-al doilea tort, iar eu v-am tot imbiat. O sa postez reteta, ca sa te descurci singura. 🙂
Minunata intilnire, minunata locatie, preparatele mi-au mers la suflet, eu care maninc brinzeturi de orice fel…Felicitari pt ceea ce faceti si pt ca ne-ati dat ocazia sa ne intilnim. Mii de multumiri si salutari din Hunedoara!!!
@simona: Voi ati strabatut toata tara ca sa ajungeti la Slanic. Eu va multumesc pentru prezenta si efort.
Minunata intalnire. Si chiar daca eu nu mananc branzeturi :), imi pare rau ca nu am putut sa fiu acolo intre bucatarasii veseli de care imi e tare dor.
@Timea: Gaseam noi ceva sa te hranim. 🙂
Gata, m-am tinut de cuvant, am transmis poze Panacris pe mail;)
@panacris: Multumiri.
a fost minunat!multumiri pentru tot!
@Maria mihalache: Cu placere. Va mai astept pe la Slanic, cu si fara branzeturi. 🙂
Tot stau si ma gandesc, a fost un vis sau a fost chiar real? Da, a fost un vis împlinit, am avut onoarea sa degustam preparatele lui Radu Popovici si prilejul de a ne re/întalni cu cat mai multi Bucatarasi. Totul a fost minunat si delicios!;) Am ”memorat” si degustat cu mare placere, toate preparatele;) Fotografii, am promis si voi trimite pe mail;)
@panacris: Abia astept pozele. Ma bucur ca v-ati simtit bine.
Eu ce pot spune, ca am avut parte de o primire calda, elegant onorata de o gazda minunata, bine pregatita. E drept, am venit doar în vizita, scurt, dar a meritat, caci toti cei prezenti au fost cu sufletul deschis si zambetul pe buze.
Multumim gazdei si organizatorilor!
@preotvictor: Cu placere, si esti oricand binevenit.
Totul a fost perfect, nu „aproape perfect” ! Felicitari pentru ceea ce faceti! >:D<
Cat despre fotografii, "bucatarasul" este plin, deja :))
@Ina: Perfectiunea nu exista, dar ma bucur daca ai simtit astfel.
Ce frumos,se pare ca a fost o gateala pe cinste!
@mitinita; A cam fost, doar ca am gatit singur. Nu ma plang, cand am ajutoare treaba dureaza mai mult. 🙂