A fost “Fun & Grill”, noiembrie 2012

Iata ca a trecut si cea de-a saptea editie a evenimentului culinar pe care îl gazduieste Casa „Mara” din Slanic-Prahova. Încet-încet, se pare ca reusim sa formam o traditie, caci de sambata pana duminica, 3-4 noiembrie 2012, Casa „Mara” a fost din nou plina de oaspeti dornici sa se relaxeze la aer curat si proaspat, sa dea o raita pe la salina (cea mai mare din Europa si a treia în lume ca dimensiune), sa bea un pahar de vin bun într-o companie placuta si sa manance cateva lucruri gustoase.
FunGrillNov01 - A fost “Fun & Grill”, noiembrie 2012 1 - Retetele lui Radu

Am reusit si de data aceasta sa aduc alaturi de „Fun & Grill” cateva companii din domeniul gastronomic, ale caror produse au ridicat nivelul evenimentului si au permis realizarea lui în conditii de pret mai mult decat decente.
FunGrillNov02 - A fost “Fun & Grill”, noiembrie 2012 2 - Retetele lui Radu
Este vorba, în ordine alfabetica, despre Braincarn Delicatese, care a furnizat mezelurile de casa si carnea, pui si porc, campinggrill.ro, care a furnizat cele doua gratare Ascona MX570 pe care am gatit, Cramele Halewood, furnizorul vinurilor seci si demidulci, albe si negre, ce au însotit felurile principale si deserturile, Delaco, ale carui unturi si branzeturi au fost deliciul oaspetilor, Eisberg, care a oferit salatele si legumele, Kotanyi, ale carui mirodenii au dat savoarea deserturilor si sosurilor, si RFamily, ale carui fructe de mare au facut senzatie într-o uriasa paella.
FunGrillNov03 - A fost “Fun & Grill”, noiembrie 2012 3 - Retetele lui Radu
Am avut sansa unor zile însorite si calduroase – desi suntem înnoiembrie, la pranz se umbla în maneca scurta – a unei echipe deja rodate si experimentate si, în premiera, a prezentei prietenului meu Costel Clipescu, alaturi de care am gandit si gatit meniul. Este extraordinar atunci cand gatitul nu cade în sarcina unei singure persoane si cand, ajutorul unui excelent profesionist îmi ofera sansa si bucuria de a interactiona mai mult cu oaspetii.
FunGrillNov04 - A fost “Fun & Grill”, noiembrie 2012 4 - Retetele lui Radu
Fiindca am adus vorba despre oaspeti, trebuie sa spun ca cei mai multi au fost, ca întotdeauna, din Bucuresti, dar ca au sosit si din Ploiesti, Bacau si Constanta, ba chiar si din Berlin. Ati citit bine, am avut oaspeti, romani bineînteles, care au venit tocmai din Germania si au alocat o zi si jumatate din timpul lor acestui eveniment.
FunGrillNov05 - A fost “Fun & Grill”, noiembrie 2012 5 - Retetele lui Radu
Meniul a fost cel anuntat anterior, dar îmi voi face placerea de a-l puncta înca o data:
Sambata la pranz:
Ensalada campestre cu miez de lapte – vin Prahova Valley Special Reserve Sauvignon Blanc
Muschiulet de porc la gratar cu sos de branza albastra si brandy, servit cu salata acrisoara de castraveti si morcovi – vin Prahova Valley Special Reserve Feteasca Neagra
Rondele de ananas caramelizate pe gratar, servite cu crema de branzeturi si sos – vin Prahova Valley Special Reserve Tamaioasa Romaneasca
FunGrillNov06 - A fost “Fun & Grill”, noiembrie 2012 6 - Retetele lui Radu
Sambata la cina:
Cartofi copti serviti cu crema de branza, masline si ierburi si cu salata mixta – vin Prahova Valley Special Reserve Sauvignon Blanc
Paella cu fructe de mare – vin Prahova Valley Special Reserve Sauvignon Blanc
Piersici marinate in lichior, umplute cu crema de branza aromatizata cu citrice si servite cu sos pe baza de lichior de piersici si suc de portocale – vin Prahova Valley Special Reserve Tamaioasa Romaneasca
FunGrillNov07 - A fost “Fun & Grill”, noiembrie 2012 7 - Retetele lui Radu
Duminica la micul dejun:
Selectie de branzeturi si mezeluri, oua, rosii, ceapa verde, dulceturi de casa, chifle si paine de casa, ceai, cafea
FunGrillNov08 - A fost “Fun & Grill”, noiembrie 2012 8 - Retetele lui Radu
Duminica la pranz:
Selectie de branzeturi fine asociate cu “dulce-de-iute” – vin Prahova Valley Special Reserve Sauvignon Blanc
Frigarui de pui picante servite cu sos roz si cu salata misticanza – vin Prahova Valley Special Reserve Sauvignon Blanc
Banane coapte pe gratar, cu ciocolata, rom si sos de smantana, crema de branza, stafide, mirodenii si brandy – vin Prahova Valley Special Reserve Tamaioasa Romaneasca
FunGrillNov09 - A fost “Fun & Grill”, noiembrie 2012 9 - Retetele lui Radu
Pot sa afirm ca evenimentul a iesit excelent, nu doar datorita organizarii, mancarii si bauturii si nici doar pentru ca gazdele au fost la înaltimea ocaziei, ci si datorita oaspetilor, care au fost extraordinari: bine dispusi, dornici sa petreaca un sfarsit de saptamana relaxant, deschisi, comunicativi, glumeti, binevoitori.
FunGrillNov10 - A fost “Fun & Grill”, noiembrie 2012 10 - Retetele lui Radu
FunGrillNov11 - A fost “Fun & Grill”, noiembrie 2012 11 - Retetele lui Radu
FunGrillNov12 - A fost “Fun & Grill”, noiembrie 2012 12 - Retetele lui Radu
FunGrillNov13 - A fost “Fun & Grill”, noiembrie 2012 13 - Retetele lui Radu
FunGrillNov14 - A fost “Fun & Grill”, noiembrie 2012 14 - Retetele lui Radu
Sper ca fotografiile facute de mine si de Camil, cel care este deja prezent pentru a treia oara la “Fun & Grill” (si nu da semne ca are vrea sa se opreasca), sa va placa. Multumesc, Camil, pentru fotografii si pentru faptul ca gasesti mereu cum sa fii de ajutor atunci cand se gateste în preajma ta.
FunGrillNov15 - A fost “Fun & Grill”, noiembrie 2012 15 - Retetele lui Radu
FunGrillNov16 - A fost “Fun & Grill”, noiembrie 2012 16 - Retetele lui Radu
FunGrillNov18 - A fost “Fun & Grill”, noiembrie 2012 17 - Retetele lui Radu
FunGrillNov19 - A fost “Fun & Grill”, noiembrie 2012 18 - Retetele lui Radu
Închei spunandu-va ca în cateva zile voi anunta programul, meniul si pretul urmatoarei editii de “Fun & Grill”, care va avea loc pe 1-2 decembrie 2012.
FunGrillNov20 - A fost “Fun & Grill”, noiembrie 2012 19 - Retetele lui Radu

8 comentarii pe “A fost “Fun & Grill”, noiembrie 2012

  1. Mihai Zamfiroiu spune:

    nu pot sa spun decat ca a fost un eveniment culinar deosebit si foarte interesant; pe langa toate acestea am cunoscut si oameni minunati cu care am petrecut un weekend mai mult decat placut!
    tot cu aceasta ocazie am mai invatat si cum se gateste neconventional, dar si cum o piersica sau un ananas la gratar asezonat cu un sos de branza dulce poate deveni un desert special si cu un gust mai mult decat extraordinar.
    multumiri d-lui Radu Popovici si Casei „Mara”.

    de altfel puteti gasi si aici cateva imagini de la evenimentul cu pricina:

    numai bine va doresc!

  2. Cami spune:

    A fost un eveniment reusit la care am sa revin cu placere de cate ori voi avea posibilitatea. De mentionat pretul foarte atractiv si calitatea preparatelor. De la fiecare din editiile anterioare am plecat cu cate ceva de incercat acasa. Si de data asta am facut o lista de ”musai sa incerc si eu”(paella este prima). Costel a fost mai mult decat bucatar. A fost in acelasi timp un bun partener de conversatie si a contribuit la unele poze pregatind farfuriile. Daca tot vorbim de poze, la multe din ele nu am facut altceva decat sa indic ce anume si cand trebuie pozat; de fotografiat s-a ocupat altcineva :). Dar am avut grija sa transmit multumirile mai departe. Astept cu interes urmatoarele editii.

    • Radu Popovici spune:

      @Cami: Dupa cum stii deja, urmatoarea este pe 1-2 decembrie. Voi anunta in 2-3 zile programul, meniul si pretul. Va fi si mai atractiv. 🙂

    • Radu Popovici spune:

      @Mihai Lambru: Multumesc, maestre. Sunday Grilling probabil abia la vara. Slanicul este insa la numai 1 ora de Bucuresti si ofera destule motive sa petreci acolo 1-2 zile. 🙂

  3. Laura Pricop spune:

    felicitari Radu! Nici nu ma indoiam ca putea iesi altfel decit foarte bine. mancarea arata foarte bine iar Costel pare foarte simpatic si priceput. Ce pacat ca sunt departe de Bucuresti as fi venit si eu. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.