Sâmbătă şi duminică 13-14 octombrie 2012 am fost la târgul/expoziţie “Good Taste of Bucharest 2012” de la World Trade Plazza. M-aş fi dus oricum, căci un loc unde se adună câţiva producători şi importatori de delicatese, de la ciocolată, cafea şi uleiuri presate la rece până la vinuri, fructe de mare şi condimente, are pentru mine o atracţie irezistibilă.


Un motiv suplimentar al prezenţei mele a fost demonstraţia culinară pe care am fost solicitat s-o susţin; nu este prima dată când mi se solicită acest lucru, şi sper că nici ultima, dar a fost prima dată când numele meu s-a aflat pe afişul manifestării, şi încă într-o companie selectă, alături de deja bine-cunoscutul David Contant şi de prietenul meu, somelier, bucătar şi importator de ustensile şi ingrediente culinare de excelentă calitate, Răzvan Cruceanu (Fusion Technique), despre al cărui site, ft-shop.ro am vorbit adesea pe acest blog.

Nu vreau să vă plictisesc cu multă vorbărie, şi fiindcă am convingerea că vorba multă nu duce nicăieri, dar şi fiindcă, emoţionat fiind pentru faptul că urma să gătesc după un bucătar francez, care a lucrat în restaurante cu stele Michelin, am perceput totul în fugă şi dezordonat. Am vorbit acolo cu mulţi oameni, am văzut produse de mare calitate, dar am reţinut prea puţine nume de companii sau persoane.
Aş vrea să amintesc de “Artesana”, cărei îi mulţumesc pentru Parmesanul cu care mi-am dichisit risotto-ul (au nişte brânzeturi foarte interesante), lui Răzvan Avram şi Anei Maria Nazarie, care m-au încălzit cu vinurile lor greceşti şi spaniole, celor de la Vam Foss, pentru discuţia plăcută şi pentru excelentul ulei de măsline, celor de la Lovewine pentru conversaţie, simpaticei doamne care a creat Muştarul de Tecuci şi, bineînţeles, celor de la Fusion Technique, al căror stand a expus, ca de fiecare dată, câteva lucruri de deosebită calitate. Precis am uitat pe cineva, aşa că sper ca omisiunea să-mi fie iertată.Un ultim lucru: am gătit un risotto, servit alături de pui marinat în “dulce-de-iute” şi rumenit la foc iute, ca temperatura să caramelizeze “învelişul” de condiment şi gnocchi cu ciuperci şi sos de smântână, aromatizaţi cu trufe.În încheiere, mulţumesc mult prietenei Geta Cipăianu pentru fotografiile în care apar eu.