A fost Grill Champions Tour, Timişoara 2012

Cea de-a patra ediţie a evenimentului Grill Champions Tour s-a desfăşurat pentru întâia dată în afara Bucureştiului. Organizat, ca întotdeauna, de Grill Society, această ediţie s-a bucurat de sprijinul companiilor Delaco, Corcova Roy & Dâmboviceanu, campinggrill.ro şi al hotelului Reghina Blue, din Timişoara.
CGT02 - A fost Grill Champions Tour, Timişoara 2012 1 - Retetele lui Radu

A fost un adevărat Winter Grilling, căci sâmbătă, 8 decembrie 2012, a nins abundent. Dacă nu ar fi fost şi vânt, aş fi putut spune că a nins ca în poveşti. Acest lucru a îngreunat adunarea oaspeţilor, dar a şi dat evenimentului o autentică notă de iarnă.
CGT01 - A fost Grill Champions Tour, Timişoara 2012 2 - Retetele lui Radu
Sarcina mea de amfitrion şi prezentator a fost nu doar plăcută ci şi uşoară. Am stat la adăpost, în interior, cu un pahar de vin în mână, prezentând evenimentul, protagoniştii şi colaboratorii şi discutând cu cei prezenţi.
CGT03 - A fost Grill Champions Tour, Timişoara 2012 3 - Retetele lui Radu
CGT04 - A fost Grill Champions Tour, Timişoara 2012 4 - Retetele lui Radu
Greul a fost dus de cei doi campioni ai grill-urilor, Camillo Tomanek şi Marco Greulich. Am gătit şi eu în această vară, pe călduri infernale şi în plin soare, de asemenea în februarie, în frig şi ninsoare, aşa că ştiu bine ce efort au depus cei doi invitaţi de onoare ai evenimentului.
CGT05 - A fost Grill Champions Tour, Timişoara 2012 5 - Retetele lui Radu
Cu toate condiţiile grele, bucatele au ieşit excepţional, dovedind încă o dată nu doar buna alegere a celor doi campioni ai grill-ingului, ci şi calitatea şi versatilitatea grill-urilor Big Green Egg şi a celor de la OutdoorChef. Nu este la îndemâna grătarelor obişnuite din curţile noastre ca, pe viscol, frig şi ninsoare, să-ţi ofere posibilitatea de a găti un asemenea meniu, atât de variat.
CGT06 - A fost Grill Champions Tour, Timişoara 2012 6 - Retetele lui Radu
CGT07 - A fost Grill Champions Tour, Timişoara 2012 7 - Retetele lui Radu
Aş vrea să fac o scurtă trecere în revistă a acestuia: curcan gătit întreg, înfipt într-o cutie de bere, gătit la foc lent, timp de câteva ore, excepţional de fraged şi de gustos, aromatizat cu aburii berii; aripioare de pui asezonate cu amestecul „Pig Wing” al lui Marco Greulich; chiftele învelite în bacon, servite cu un sos picant; muşchiuleţ de porc aromatizat cu cimbru, învelit în bacon şi servit cu sosul meu, „dulce-de-iute”, care s-a bucurat de un succes enorm; piept de raţă gătit pe placă de cedru înmuiată în vin roşu; ciuperci umplute cu brânză Bergader de la Delaco; terină umplută cu brânză Bergader de la Delaco; mere coapte cu fulgi de migdale. Toate delicioase, gătite corect şi prezentate apetisant.
CGT08 - A fost Grill Champions Tour, Timişoara 2012 8 - Retetele lui Radu
CGT09 - A fost Grill Champions Tour, Timişoara 2012 9 - Retetele lui Radu
CGT10 - A fost Grill Champions Tour, Timişoara 2012 10 - Retetele lui Radu
Bucatele au fost stropite cu vinurile oferite de Corcova: Muscat Ottonel vinificat în sec, asamblaj de Chardonnay şi Muscat Ottonel, un asamblaj de Cabernet Sauvignon şi Merlot, Pinot Noir, Fetească Neagră, Syrah, toate prezentate şi servite de reprezentantul firmei Corcova Roy & Dâmboviceanu, Robert Marshall, un englez care vorbeşte bine româneşte şi care este îndrăgostit de ţara noastră unde, deja, a „bifat” cel de-al cincilea an de prezenţă.
CGT11 - A fost Grill Champions Tour, Timişoara 2012 11 - Retetele lui Radu
CGT12 - A fost Grill Champions Tour, Timişoara 2012 12 - Retetele lui Radu
Cred că evenimentul a ieşit foarte bine, iar vremea burzuluită a adăugat o notă de spectaculozitate. Puteţi vedea din fotografii cât de interesantă şi chiar frumoasă a fost atmosfera.
CGT13 - A fost Grill Champions Tour, Timişoara 2012 13 - Retetele lui Radu
CGT14 - A fost Grill Champions Tour, Timişoara 2012 14 - Retetele lui Radu
Manifestul promovat de campinggrill.ro, cel al unei noi culturi a gătitului în aer liber, cu bucate de calitate, deosebite şi mult mai variate decât obişnuitele cefe de porc şi mititei, asociate cu vinuri bune şi cu meseni interesanţi, pasionaţi de mâncare, curioşi şi dornici să-şi împărtăşească experienţele pare să prindă. Campinggrill.ro poate pune la dispoziţia pasionaţilor de grătar şi grilling nu doar echipamentele, dar şi o gamă largă de accesorii, sosuri şi amestecuri de mirodenii, reţete şi toate informaţiile necesare.
CGT15 - A fost Grill Champions Tour, Timişoara 2012 15 - Retetele lui Radu
CGT16 - A fost Grill Champions Tour, Timişoara 2012 16 - Retetele lui Radu
CGT17 - A fost Grill Champions Tour, Timişoara 2012 17 - Retetele lui Radu
M-am bucurat mult de reîntâlnirea cu Marco şi Camillo, două persoane extrem de simpatice, optimiste şi tonice, dar şi de cea cu Diana şi Cristian Borod, cel pe care îl cunoaşteţi ca Bucătar Maniac, ca şi de faptul că am putut întâlni, în sfârşit, în carne şi oase câţiva prieteni de pe FaceBook. Salutări Liana şi Daiana!
CGT18 - A fost Grill Champions Tour, Timişoara 2012 18 - Retetele lui Radu
CGT19 - A fost Grill Champions Tour, Timişoara 2012 19 - Retetele lui Radu
Nu ştiu deocamdată unde va avea loc următoarea ediţie a Grill Champions Tour, cea de primăvară, dar voi fi neapărat prezent, căci de fiecare dată (la Timişoara a fost cea de-a treia ediţie la care am participat) am plecat de la acest eveniment încântat şi optimist.
Nota:
Mulţumiri lui Victor Arsene, pentru excelentele sale fotografii.


10 comentarii pe “A fost Grill Champions Tour, Timişoara 2012

  1. cristi-j spune:

    Cred si eu ca esti obosit daca drumul la Timisoara dus-intors a fost facut cu masina.

    Inteleg ideea cu sticla/cutia cu lichid care ajuta la o gatire mai uniforma, eram curios daca cineva poate sesiza diferenta la gust, mai ales daca nu stie cum a fost gatit.

    • Radu Popovici spune:

      @cristi-j: In principiu, este vorba si despre aburii emanati de bautura. Un alt punct demn de luat in seama este si posibila combinare intre bere si sucurile lasate de pasare. Poate iesi un sos delicios. Desi nu am gustat curcanul in speta, am avut oczazia sa gatesc astfel pui intregi. Carnea capata indiscutabil aroma, desi nu toti care o gusta, fara sa stie cum este gatita, pot ghici berea.

  2. Corina spune:

    Pe vremuri, cand nu stiam de rotisor, gateam puiul infipt pe sticla de bere! O sticla de bere golita putin, cat sa nu dea pe afara, puiul uns cu toate cele, infipt pe sticla ca pe o tepusa, totul pe o tava cu un deget de apa, sa prinda zemurile de pe pui.
    Probabil e mai praxtic pe cutie, fiindca iesirea aburilor e mai in interiorul puiului, cutia fiind mai scurta.

  3. cristi-j spune:

    Cu ce ai ajuns acolo si de ce ai plecat asa dimineata devreme ?
    Impresii despre oras ? (sau din cauza vremii n-ai apucat sa iesi din hotel ?)
    Detalii despre metoda curcanului infipt in cutia de bere. Bere folosita in diferite moduri la mancare s-a mai auzit dar aromatizat cu aburi de bere parca n-am mai auzit. Se simte ceva daca nu stii cum a fost gatit ?
    Nu stiu daca ai avut ocazia sa remarci dar poate ma poti ajuta. Am vazut poze in care cei doi apar cu manusi si fara. Cateva detalii ? Cand si de ce le-au folosit, cate perechi au schimbat … etc
    Parca relatarea ta suna prea sec si formal, poate ar fi fost mai nimerite cateva detalii si impresii mai personale.

    @nea mielu : Am aflat si eu cu ocazia asta ca pig wing e pe de o parte o „taietura”, o bucata din partea de jos a piciorului porcului, o chestie mai recenta, iar pe de alta parte, fara legatura, un amestec de mirodenii, un „rub” cu aroma de bacon folosit in special la aripioare de pui (de unde ii vine si numele) si inventat si comercializat de Marco Greulich.

    • Radu Popovici spune:

      @cristi-j: Am ajuns vineri cu o masina si am plecat duminica dimineata, cu aceeasi masina. Nu am apucat sa vad aproape nimic din oras, din pacate. Ar trebui sa revin si sa stau cateva zile; poate la vara.
      Nu am apucat sa gust curcanul, s-a mancat extrem de repede; bine, nici nu sunt eu vreun mancacios sau pofticios iar cand am treaba, indiferent ca gatesc sau doar vorbesc, nu am chef de mancare sau bautura.
      Nu am numarat perechile de manusi. Le folosesc atunci cand ating cu mana mancarea.

      Impresii mai personale? Ce sa mai spun despre gratare si evenimente cu gratare cand am vorbit despre ele de atatea ori si cand am sustinut si eu o sumedenie de astfel de evenimente? Simt deja ca ma repet. Sau poate sunt doar cam obosit. Sau ambele. 🙂

  4. nea'Mielu spune:

    lista aia de preparate la gratar este intr-adevar de zile mari. cu binecuvantarea matale mi-am notat doua-trei idei care sunt mai mult decat demne de luat in seama…

    si ca de obicei, o nedumerire: ce va sa zica.. pig wing? ca suna misto de tot! 😀

  5. Cami spune:

    Din postarile organizatorilor am vazut ca este un eveniment la care se participa pe baza de invitatie. Crezi ca o astfel de invitatie ar putea fi un premiu care sa-i motiveze pe participantii la concursuri?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.