A fost „O cina de toamna”, noiembrie 2013

Aceasta toamna frumoasa ne ofera ultimele sale zile. Pana astazi a fost superba, cu multe zile însorite si calde. Noi ne-am luat ramas bun de la ea vineri, 8 noiembrie 2013, chiar de ziua sfintilor Mihail si Gavril, în cadrul unei cine de toamna.


Evenimentul a avut loc în sediul din Bucuresti al companiei Halewood Romania, în superba mansarda a imobilului din str. Paris nr. 7A, iar oaspetii au avut ocazia sa deguste cateva preparate gatite cu ingrediente specifice toamnei:
Supa crema de dovleac cu usturoi si mirodenii, cu topping crocant de bacon si seminte prajite de dovleac
File de salau cu piure de telina si sos picant de lamaie
Muschiulet de porc cu chutney de gutui si orez Basmati
Tarta de mere rasturnata, cu stafide, mirodenii si frisca

Din nou meniul a fost gatit, în bucataria mea studiou, de mine si Costel Clipescu, pentru ca apoi, în str. Paris, preparatele sa fie montate de Costel, în timp ce eu ma aflam în postura de amfitrion.
Bucatele au fost stropite cu doua vinuri de buna calitate, ambele produse în editie limitata de Halewood Romania: Rhea Viognier 2011 si Kronos Pinot Noir 2010. Am avut ocazia sa le degust si în trecut. Rhea a evoluat foarte frumos si promite sa progreseze în viitorul apropiat; abia astept sa ma reîntalnesc cu el dupa cateva luni. Kronos aproape a ajuns la maturitate, dar cred ca înca nu si-a spus ultimul cuvant. Reîntalnirea cu aceste vinuri mi-a facut mare placere.

Au fost prezenti 23 de oaspeti si am avut placerea de a-l avea printre noi si pe dl. Dan Muntean, directorul Halewood Romania. Nu am mai fost, deci, singurul care sa vorbeasca asistentei despre gastronomie, despre istoria ingredientelor, etimologie si modul în care se „asorteaza” bucatele cu vinurile.
O alta surpriza a fost prezenta printre invitati a unor cetateni straini, din Elvetia Peru si Grecia, cu totii „gourmet” din pasiune si buni vorbitori de limba romana.
Un element mai deosebit a fost prezenta, înca din faza pregatirilor meniului a unui cunoscut blogger culinar, Bucatarul Vesel, alias Daniel Platon, care, înarmat cu aparatul sau foto, a tinut sa realizeze la fata locului un „making of”. Ca atare, pe moment puteti privi putinele fotografii facute de mine cu preparatele; restul imaginilor sper sa-mi parvina cat mai repede, asa cum mi-a promis, de la Daniel.

Înca o data, evenimentul nu a fost perfect si sper sa nu atingem niciodata perfectinuea, nu de alta dar trebuie sa avem permanent dorinta de a ne auto-depasi. Mai sunt unele lucrui de reglat si unele limitari peste care nu putem trece deocamdata (principala fiind aceea ca bucatele se gatesc în alta parte si se servesc dupa cateva ore, reîncalzite; cu toate masurile de precautie pe care le putem lua, unele preparate culinare pierd un pic din calitate în acest interval de asteptare), dar evenimentul a iesit, din nou, foarte bine.
Urmatoarea cina „La Mansarda” se va desfasura pe vineri 22 noiembrie 2013, la orele 19:00, iar tema ei va fi anuntata din timp.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.