A fost "O cina si o surpriza"

Vinerea trecuta, pe 25 octombrie 2013, am sustinut un eveniment culinar în str. Paris nr.7A, în frumosul imobil unde se afla sediul din Bucuresti al companiei Halewood Romania. Acest eveniment, al treisprezecelea din seria cinelor “La mansarda”, a fost si el, contrar superstitiei, unul desfasurat cu succes.
cinaSurpriza01 - A fost "O cina si o surpriza" 1 - Retetele lui Radu

Îmi cer scuze ca vin cu acest articol la o saptamana dupa eveniment, dar întarzierea mea este scuzabila: evenimentul de vineri s-a terminat pe la orele 23:00, iar sambata, la 05:00 am pornit spre aeroport, în drum spre Istanbul, de unde am revenit doar joi noapte, dupa orele 01:00. Am avut parte, deci, de zile pline, cu pregatiri si cu multa alergatura. Sper sa pot compensa lipsa mea din spatiul virtual cu fotografii si impresii culinare din acest oras fascinant.
cinaSurpriza02 - A fost "O cina si o surpriza" 2 - Retetele lui Radu
Sa revenim, însa, la cina de vineri seara. Desi nu am avut timp sa ma ocup asa cum ar fi trebuit de popularizarea ei, am avut ca oaspeti 20 de persoane, carora le-am oferit un meniu format din 5 feluri de mancare, degustate alaturi de excelentele vinuri de la Concha y Toro, din seria Casillero del Diablo (un Dsauvignon Blanc si un Carmenere, ambele din 2011), de cateva sosuri picante, gatite special pentru fiecare preparat în parte, si cateva povestiri gastronomice.
cinaSurpriza03 - A fost "O cina si o surpriza" 3 - Retetele lui Radu
Ca aproape la fiecare eveniment de pana acum, proportia de 50% nou-veniti si 50% “veterani” s-a mentinut. As vrea sa mentionez prezenta la cina a domnului Mathias Rusch, reprezentantul de vanzari al companiei Concha y Toro pentru Romania, si a somelierului Marius Bratu. Consider o mica realizare personala faptul ca am putut povesti în fata unor specialisti din domeniu, cu destul har si profesionalism, despre vinurile Casillero del Diablo, despre modul în care se desfasoara o degustare de vinuri si de felul în care se asociaza cu mancarea vinurile prezentate.
cinaSurpriza04 - A fost "O cina si o surpriza" 4 - Retetele lui Radu
Mentionez ca la gatirea meniului si la servirea sa am beneficiat din nou de talentul si experienta lui Costel Clipescu, unul dintre cei mai buni bucatari profesionisti pe care îi cunosc.
cinaSurpriza05 - A fost "O cina si o surpriza" 5 - Retetele lui Radu
As putea sa spun ca farfuriile s-au întors întotdeauna goale, ca toti cei prezenti au laudat bucatele si vinurile, ca, din nou, am avut o cina reusita, cu oaspeti de calitate. Nu cred ca are însa rost sa ma repet, caci fiecare eveniment, desi perfectibil, s-a dovedit a fi un succes.
cinaSurpriza06 - A fost "O cina si o surpriza" 6 - Retetele lui Radu
cinaSurpriza07 - A fost "O cina si o surpriza" 7 - Retetele lui Radu
Va las sa priviti cele cateva fotografii pe care am reusit sa le fac (este greu sa fiu un fotograf mai activ atunci cand trebuie sa fac fata mai multor sarcini concomitent), iar eu ma apuc sa sortez fotografiile facute la Istanbul (loc în care am întalnit, într-un magazin de vinuri, si cateva sticle de Casillero del Diablo). Am de acolo cateva povesti interesante, care merita sa fie spuse.
cinaSurpriza08 - A fost "O cina si o surpriza" 8 - Retetele lui Radu

8 comentarii pe “A fost "O cina si o surpriza"

    • Radu Popovici spune:

      @jollyca: Acolo nu exista conditii pentru gatit. Doar se incalzeste mancarea, se mai amesteca vreun sos sau o salata, se monteaza in farfurii, se garniseste etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.