Duminica trecută, pe o vreme rece şi cam neprietenoasă, am susţinut ca amfitrion cel de-al doilea eveniment “Sunday Grilling” de anul acesta, continuând seria celor desfăşurate în vara anului trecut.
Gazdă a fost, din nou, curtea de la show-room-ul companiei CampingGrill.ro, care distribuie în România performantele grătare fabricate în Elveţia şi SUA de OutdoorChef şi, respectiv, Weber. Colaborator apropiat a fost, din nou, Halewood Romania.


Vremea ne-a cam pus beţe în roate, aşa că meniul italian şi vinurile din gama Byzantium au fost savurate de doar 9 oaspeţi. Cele două corturi şi cele 4 încălzitoare puse la dispoziţie de gazde şi-au făcut datoria, căci nimeni nu a suferit de frig, chiar dacă toată lumea a stat la masă îmbrăcată în haine groase. Vinul bun, mâncarea gustoasă şi fierbinte, ca şi compania agreabilă au făcut ca evenimentul să decurgă foarte bine şi să aibă succes.


Am gătit alături de Costel Clipescu, cel care a dus greul lângă grătar, lăsându-mă pe mine ca interfaţă între mâncare, băutură şi meseni. S-a gătit, ca aproape de fiecare dată, pe un grătar Ascona 570MX de la OutdoorChef, foarte uşor de manevrat şi extrem de versatil şi eficient.Meniul a cuprins bruschetta cu pesto, prosciutto, roşii şi verdeţuri (rucola, valeriană, spanac tânăr etc.), urmată de creveţi cu orez, salată şi sos picant de usturoi, succedaţi de o variantă de pui cacciatore, cu ciuperci şi gnocchi şi, la final, un desert din nectarine marinate in lichior de piersici cu zahar şi mirodenii, gătite pe grătar şi servite cu două feluri de sosuri dulci şi aromatizate cu mirodenii şi mentă.Bunătăţile au fost stropite de vinurile Blanc de Transylvanie, Rose Euxine şi Rosso di Valachia, ca şi de câteva ceaiuri şi cafele fierbinţi.Următorul eveniment va avea loc, probabil, pe data de 14 aprilie. Vă voi ţine la curent cu modul în care decurg evenimentele şi, nu uitaţi, sunt doar 16 locuri disponibile.