A fost "Sunday Grilling" – meniu marocan – 21 aprilie 2013

În str. Maica Alexandra nr. 5, ieri (duminica 21 aprilie 2013), în curtea showroom-ului companiei CampingGrill.ro, la orele 13:00 a început cel de-al patrulea eveniment din seria “Sunday Grilling”. Tema a fost, ca de obicei, gatitul în aer liber, pe gratarele versatile si performante, fabricate de OutdoorChef si distribuite de CampingGrill.ro, ilustrat printr-un meniu marocan.
Maroc01 - A fost "Sunday Grilling" - meniu marocan - 21 aprilie 2013 1 - Retetele lui Radu

Cum scopul este acela de a testa si demonstra versatilitatea si usurinta cu care se lucreaza pe un gratar OutdoorChef, aleg mai mereu meniuri care, în mod normal, nu s-ar putea asocia cu banalul si traditionalul gratar cu care suntem deja obisnuiti.
Maroc02 - A fost "Sunday Grilling" - meniu marocan - 21 aprilie 2013 2 - Retetele lui Radu
Maroc03 - A fost "Sunday Grilling" - meniu marocan - 21 aprilie 2013 3 - Retetele lui Radu
Am ales, de data aceasta, un meniu marocan, simplu si delicios, preparat si gatit ca la carte împreuna cu, deja obisnuitul meu colaborator, excelentul bucatar Costel Clipescu. Am ales preparate gustoase, care sa formeze un meniu echilibrat, si care sa surprinda fie prin gust si aroma, fie prin ingredientele folosite sau prin metoda de a fi gatite.
Maroc04 - A fost "Sunday Grilling" - meniu marocan - 21 aprilie 2013 4 - Retetele lui Radu
Maroc05 - A fost "Sunday Grilling" - meniu marocan - 21 aprilie 2013 5 - Retetele lui Radu
Maroc06 - A fost "Sunday Grilling" - meniu marocan - 21 aprilie 2013 6 - Retetele lui Radu
Iata meniul servit celor 17 persoane (capacitatea maxima) prezente:
Platou cu branzeturi diverse
Briouate cu umplutura de spanac si branzeturi, servite cu harissa
Fructe de mare cu cuscus si sos chermoula
Frigarui de pui marinate în ras-el-hanout, servite cu lipii fierbinti si tapenade
Prajitura de smochine si curmale, cu apa de trandafiri si crema de branza
Maroc07 - A fost "Sunday Grilling" - meniu marocan - 21 aprilie 2013 7 - Retetele lui Radu
Maroc08 - A fost "Sunday Grilling" - meniu marocan - 21 aprilie 2013 8 - Retetele lui Radu
Maroc09 - A fost "Sunday Grilling" - meniu marocan - 21 aprilie 2013 9 - Retetele lui Radu
Evenimentul s-a bucurat de colaborarea cu Delaco si Halewood Romania, care au pus la dispozitie cateva produse de buna calitate. Chiar daca în maroc nu se bea vin la masa, am reusit sa asociez bucatele cu vinurile Sauvignon Blanc si Feteasca Neagra din gama Prahova Valley Special Reserve.
Maroc10 - A fost "Sunday Grilling" - meniu marocan - 21 aprilie 2013 10 - Retetele lui Radu
Maroc11 - A fost "Sunday Grilling" - meniu marocan - 21 aprilie 2013 11 - Retetele lui Radu
Maroc12 - A fost "Sunday Grilling" - meniu marocan - 21 aprilie 2013 12 - Retetele lui Radu
Nu vreau sa ma repet spunand ca a fost un eveniment reusit, ca farfuriile s-au golit cat ai plipi, ca vinurile s-au baut cu mare placere si ca s-a discutat si ras continuu. Las fotografiile sa vorbeasca, marturie fiind si faptul ca publicul continua sa revina la aceste evenimente. Doar 6 dintre cei prezenti îmi erau necunoscuti, restul fac parte dintre cei care se numara printre participantii obisnuiti ai evenimentelor mele.
Maroc13 - A fost "Sunday Grilling" - meniu marocan - 21 aprilie 2013 13 - Retetele lui Radu
Maroc14 - A fost "Sunday Grilling" - meniu marocan - 21 aprilie 2013 14 - Retetele lui Radu
Maroc15 - A fost "Sunday Grilling" - meniu marocan - 21 aprilie 2013 15 - Retetele lui Radu
Urmatoarea editie de “Sunday Grilling” va avea loc dupa Pasti, la o data pe care o voi anunta de îndata ce devine sigura.
Maroc16 - A fost "Sunday Grilling" - meniu marocan - 21 aprilie 2013 16 - Retetele lui Radu


Un comentariu pe “A fost "Sunday Grilling" – meniu marocan – 21 aprilie 2013

  1. Nicu spune:

    Scuze, acum am observat ca sunt chiar pe blogul tau, dar raman cu tristetea ca nu pot imprima aceste delicioase retete, mult noroc si Pasti Fericit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.