În str. Maica Alexandra nr. 5, ieri (duminică 21 aprilie 2013), în curtea showroom-ului companiei CampingGrill.ro, la orele 13:00 a început cel de-al patrulea eveniment din seria „Sunday Grilling„. Tema a fost, ca de obicei, gătitul în aer liber, pe grătarele versatile şi performante, fabricate de OutdoorChef şi distribuite de CampingGrill.ro, ilustrat printr-un meniu marocan.


Cum scopul este acela de a testa şi demonstra versatilitatea şi uşurinţa cu care se lucrează pe un grătar OutdoorChef, aleg mai mereu meniuri care, în mod normal, nu s-ar putea asocia cu banalul şi tradiţionalul grătar cu care suntem deja obişnuiţi.


Am ales, de data aceasta, un meniu marocan, simplu şi delicios, preparat şi gătit ca la carte împreună cu, deja obişnuitul meu colaborator, excelentul bucătar Costel Clipescu. Am ales preparate gustoase, care să formeze un meniu echilibrat, şi care să surprindă fie prin gust şi aromă, fie prin ingredientele folosite sau prin metoda de a fi gătite.



Iată meniul servit celor 17 persoane (capacitatea maximă) prezente:
Platou cu brânzeturi diverse
Briouate cu umplutură de spanac şi brânzeturi, servite cu harissa
Fructe de mare cu cuşcuş şi sos chermoula
Frigărui de pui marinate în ras-el-hanout, servite cu lipii fierbinţi şi tapenade
Prăjitură de smochine şi curmale, cu apă de trandafiri şi cremă de brânză



Evenimentul s-a bucurat de colaborarea cu Delaco şi Halewood România, care au pus la dispoziţie câteva produse de bună calitate. Chiar dacă în maroc nu se bea vin la masă, am reuşit să asociez bucatele cu vinurile Sauvignon Blanc şi Fetească Neagră din gama Prahova Valley Special Reserve.



Nu vreau să mă repet spunând că a fost un eveniment reuşit, că farfuriile s-au golit cât ai plipi, că vinurile s-au băut cu mare plăcere şi că s-a discutat şi râs continuu. Las fotografiile să vorbească, mărturie fiind şi faptul că publicul continuă să revină la aceste evenimente. Doar 6 dintre cei prezenţi îmi erau necunoscuţi, restul fac parte dintre cei care se numără printre participanţii obişnuiţi ai evenimentelor mele.



Următoarea ediţie de „Sunday Grilling” va avea loc după Paşti, la o dată pe care o voi anunţa de îndată ce devine sigură.