Despre mine

Ma numesc Radu Popovici si sunt unul dintre pasionatii de gastronomie.
Radu Popovici
Desi am absolvit si scoala de specialitate (cursurile THR), ma consider mai mult un autodidact, caci cred cu tarie ca trebuie sa te informezi continuu si sa experimentezi permanent ca sa ajungi sa fii un bun bucatar. Simpla diploma nu-ti serveste la nimic.
M-am apucat de bucatarit in urma cu cativa ani, dupa o calatorie in Asia. Am intalnit acolo ingrediente pe care le vedeam pentru prima oara si o mancare cu gusturi, arome, culori si texturi care m-au uluit. Mi-am dat brusc seama ca zeci de ani la rand, am mancat iar si iar, aceleasi feluri care de mult nu-mi mai ofera (demult) nici o surpriza.
M-am intrebat cum sunt oamenii care gatesc atat de diferit de ceea ce am mancat la mama acasa si mi-am dorit sa-i cunosc. Am reusit s-o fac prin intermediul bucatariei, caci zicala care spune: “cultura unui popor se poate zari prin fereastra intredeschisa a bucatariei sale” este foarte adevarata. Religia, relieful, resursele, istoria, tehnologia, toate se regasesc in felul in care un popor isi pregateste masa. Gatitul a devenit unul dintre modurile mele de a cunoaste lumea si de a o intelege.

Retetele preparate de mine nu sunt destinate restaurantelor simandicoase, ci meselor cu prietenii si familia. Ele pot fi motivul intalnirilor cu cei dragi si modul in care le poti darui cateva clipe placute, ca si unul dintre felurile in care le poti povesti ceva despre lume.
Daca doresti sa poti face asta oricand, daca vrei sa impartasesti ceva ce ai facut cu pasiune, atunci acest blog ti se adreseaza tie.

Prietenii m-au sfatuit sa detaliez un pic despre experienta mea culinara, ca sa fiu luat mai in serios. Desi cred ca cel mai important lucru cand faci ceva este pasiunea, nu o lista de activitati bifate, desi nu urmaresc neaparat sa fiu luat in serios, totusi, in momentul in care mai multe persoane imi spun sa ma duc “la culcare”, ma conformez si “imi fac patul”.

Prin urmare:
– am absolvit in 2010 cursurile de bucatar organizate de THR
– gatesc de vreo 7 ani
– am tradus 17 volume culinare pentru editura Readers Digest
– am avut rubrici in revistele culinare “Secrete de chef”, “Romanian Wine Art” si “La Cucina”, ambele disparute in acest moment
– am o rubrica culinara in revista “Horeca”
– am rubrica “Asia Café” in site-ul gustos.ro
– sunt realizator, prezentator, scenarist si bucatar al rubricii “Retetele lui Radu” difuzata de Kanal D, in cadrul emisiunii “Cafeaua de dimineata” (70 de episoade)
– am fost realizatorul (si prezentator, scenarist si bucatar) a 2 emisiuni, cu peste 70 de episoade impreuna, la postul culinar Brava TV. Aceste episoade au fost reluate pe postul TV Travel Mix.
– am aparut ca invitat, in diverse emisiuni culinare, la Pro TV, TVR, 10TV si Euforia TV
– am absolvit cursuri rapide de gatit la Bangkok si Phnom Penh
– am colaborat cu “Riso Scotti”, pentru care gatesc retetele oferite de site-ul www.risoscotti.ro
– colaborez cu “Singer Appliances” pentru care sunt consultant in domeniul culinar; de asemenea, gatesc pentru site-ul lor,
– colaborez cu WineRo la realizarea serieie de retete video “Bucate si vinuri alese” (52 de episoade)
– colaborez cu Riso Scotti Danubio la realizarea serieie de retete video “Orezul in retetele lumii” (26 de episoade)
– am produs video retete pentru companii din domeniul culinar, promovand produse de calitate cum sunt aparatele electrocasnice de bucatarie Singer si produsele din rosii Cirio
– am publicat cateva “carti” digitale culinare
– mi-am deschis recent propria scoala de bucatari

Atat deocamdata, sper ca, in viitor, sa tot adaug la randurile de mai sus.

Termeni de utilizare a materialelor din site:
Toate filmele si fotografiile de pe acest blog sunt proprietatea mea. Reproducerea lor prin orice mijloace si pe orice suport, fara acordul meu scris, intra in contradictie cu legea dreptului de autor si se constituie drept infractiune.

Retetele listeaza complet ingredientele folosite; unele dintre aceste ingrediente sunt explicate pe larg in cadrul categoriei “Feed me tender”. Printre ingrediente se numara alune, condimente, carne de tot felul, sosuri etc. Persoanele alergice, femeile gravide, sau cele care alapteaza, copiii mici, suferinzii de diabet, boli digestive si alte afectiuni sunt rugati sa consulte lista de ingrediente a fiecarei retete inainte de a o prepara si de a o consuma.
Imi declin orice responsabilitate privind neplacerile cauzate utilizatorilor de neglijenta cu care acestia si-au tratat afectiunile, fie ele cunoscute celor in cauza, sau nu.

Toate retetele postate au fost testate (gatite de mai multe ori si servite mai multor persoane, de sex si varste diferite), si garantez pentru ele, cu conditia ca utilizatorul sa foloseasca aceleasi ingrediente, in aceleasi proportii, si sa le gateasca in modul aratat in reteta.

Contact