Ai comentarii, ai premii! (3)

Iată că s-a încheiat şi cea de-a doua ediţie a concursului „Ai comentarii, ai premii!”. Premiul constând din cartea de bucate “Super salate” editată de Reader’s Digest revine cititorului adina (ca sa fiu mai clar, cea cu blogul calatorii culinare, caci am printre comentatori mai multe adine). Şi de data aceasta sorţii au vrut ca premiul să revină unui cititor intrat recent în rândul comentatorilor.

Sper ca acest lucru să fie un imbold ca şi alţi aparţinători si minorităţii mute a cititorilor mei să devină mai îndrăzneţi şi să se implice mai mult în viaţa acestui blog.
Deci, adina, contactează-mă pe adresa de e-mail radu.popovici[arond]reteteleluiradu.ro şi dă-mi adresa din România unde doreşti ca premiul să-ţi fie expediat. Sper să te bucuri de reţetele din această carte şi să-ţi slujească drept sursă de inspiraţie.

Haideţi să privim spre viitor. Premiul următor va fi din nou o carte, de data aceasta o carte în limba engleză, parcă făcută special pentru cei ce iubesc bucătăria asiatică. Titlul său este „Balti Cooking”, este scrisă de Sheizad Hussein şi este editată de Anness Publishing Ltd., una dintre cele mai prolifice edituride carte culinară cunoscute de mine.
Acest al treilea premiu va reveni cititorului care va posta minim un comentariu, la orice articol sau reţetă de pe blog, în perioada 1-15 iulie 2012.
Ca să vă aţâţ un pic, vă spun că cel de-al patrulea premiu va fi unul mai valoros, foarte interesant, spectaculos în uz şi cu adevărat folositor într-o bucătărie. Dezmorţiţi-vă, deci, degetele şi haideţi să stăm de vorbă pe blog. Ne putem cunoaşte mai bine, putem afla sau împărtăşi lucruri frumoase şi mai aveţi şi şansa de a câştiga premii. Concursul continuă!


  1. Flavio spune:

    Buna Radule, nu-mi propun sa fac pe Food-criticul sau pe „Gica Contra” dar ceea ce ne-ai prezentat drept „salata de paste cu…”e chiar o sorcova ! Insalata Capresse (rosii ,mozarela ,busuioc,olio di olive,asezonate mediteranean )nu se pupa de nici o culoare cu perele (indiferent de culoare,gust,aroma),pinoli si farfalele sunt chair seci fara un sos consistent,si per ansamblu mi se pare o combinatie nefericita .Parerea mea ,no ofense !

    • Radu Popovici spune:

      @Flavio: Nu este nicio problema. Oricine poate avea o parere.
      As fi preferat insa sa postezi comentariul la reteta cu pricina, nu off-topic.

  2. toni spune:

    Imi vine sa rid cind citesc unele comentarii . Nu am intilnit pe nimeni atit de generos cu cunostintele sale cum este Radu . Am invatat enorm de multe lucruri de pe acest blog in cei 3 ani de cind il vizitez .
    Orice scoala costa dar aici totul este moca . Va deranjeaza reclamele ? Exista o solutie simpla . Scoateti voi bani din buzunar sa vedem daca asa va convine mai mult.
    Haideti sa terminam cu prostiile!

    • Radu Popovici spune:

      @toni: Si eu am invatat de la altii, iar conceptia mea este ca informatia trebuie sa circule. Eu consider ca avem datoria sa educam. Mi-ar placea ca munca mea de pe blog sa-i faca pe oameni sa gateasca mai bine, sa fie curiosi, sa doreasca sa stie mai mult. Si, mai ales, sa impartaseasca si altora ce au invatat.
      Reclamele, din pacate, sunt absolut necesare si nu voi renunta la ele.

  3. simina spune:

    @Cristina: Ceea ce deduc eu din ce spui este ca nivelul blogului te depaseste. Si te inteleg. Si eu ma simt depasita de multe ori, dar vin aici ca sa ma documentez si ca sa invat ceva. Altfel de ce as veni?
    Nu vad de ce este rau sa spui „ce reteta frumoasa” atunci cind iti place o reteta. Este ca atunci cind dai buna ziua vecinului, este o chestie de politete: vii aici, iei idei, le folosesti, macar sa zici multumesc.
    Eu nu ma simt tinuta la restect, ci chiar inclusa. Poate ma simt uneori putin intimidata caci subiectele sunt mai mereu surprinzatoare si cu multe informatii noi.
    Am citit pe acest blog si multe articole foarte bine scrise, cu umor, cu sensibilitate si cu emotie, cu tusa personala. Chiar nu vad cum ti-ai putut agata privirile de cale cateva reclame si nu ai remarcat aceste articole.

  4. Cristina spune:

    Sincer, nu ma mir ca crescut numarul de comentarii (da, chiar si pentru „doar” o carte de bucate) si nu ma mira nici calitatea lor. Nu prea poti „stimula” pe cineva sa vorbeasca daca nu simte nevoia. Reteteleluiradu.ro e pe lista mea de bloguri urmarite, dar e unul dintre cele „didactice” (am ajuns la el din dictionarul de condimente) si nu prea invita la comentarii.
    Adica spune asta-i reteta si asa se face dar nu spune detaliile despre omul din spatele blogului, care detalii dau (dupa mine)tot farmecul si cred ca ar invita mai mult la comentarii. De exemplu postul de azi „Tapas cu muschiulet de porc”, ce sa comentez la el? „Vaaai ce mancare frumoasa, pare bun… Ne spui istoria retetei dar nici un detaliu personal: cand ai gatit-o prima data, dac-ai ars vreodata ceapa, cum era in bucataria aia cu reflectoarele pe tine, ai gati-o vreodata fara vre-un ingredient, ce-ati facut in timp ce se prajea ceapa, sau nu stiu, ceva personal care sa includa vizitatorul „mut” si sa ia din aspectul de reclama/lectie de gatit pentru reprezentantul Alira. Inteleg de ce partea video e asa dar in blog ai putea sa adaugi si detalii care n-au legatura cu reteta.
    Si as mai adauga ca blogul are, asa, un aspect de bazar, reclama aia cu negii printre farfuriile cu mancare iti taie orice chef. Si parca tot aici am vazut-o si pe cea cu „coliva proaspata”
    Ma face sa ma simt ca si cum m-as uita la o emisiune la TV (cu reclame cu tot), nu simt nevoia sa comentez pentru ca nu ma simt inclusa ci tinuta „la respect” si target-ul diversilor vanzatori de diverse.
    Ufff, gata, am spus tot ce-aveam pe suflet! (si asta nu e un comentariu cu substanta, e de-a dreptul scrisoare deschisa)
    Cu tot respectul, si s-auzim de bine.

    • Radu Popovici spune:

      @Cristina: Nu zic ca nu ai dreptate in felul tau. Totusi, este atat de greu sa fii personal cand scrii o reteta; si este mai greu atunci cand postezi cu sutele. As putea spune, desigur, la fiecare dintre ele ca o gatesc pentru prima data, caci asa este in 99% dintre cazuri, ba poate chiar si pentru ultima oara, cum se intampla cu marea lor majoritate; pot afirma si ca nu am ars niciodata ceapa.

      Totusi… aici este un blog culinar, nu un jurnal sentimental. Am scris, chiar si asa, foarte multe articole in care descriu ce mi s-a intamplat, ce am simtit, ce parere am si ce imi doresc. Imi doresc, daca tot am adus vorba, discutii pe teme culinare, nu doar despre cum trasnpir eu sub reflectoare, sau despre cat ma doare spatele dupa 10 ore de filmare. Nu ma intereseaza, pe blog, discutiile in afara subiectului culinar. Am prietenii din viata reala pentru asta, asa cum ii are toata lumea.
      Vreau ca cineva sa ma intrebe cum se foloseste o anumita ustensila din bucatarie, de ce am taiat asa ceapa, cum se ascute cutitul, ce fel de alt vin ar mai merge langa preparat… se pot intreba si discuta zeci de lucruri legate de fiecare dintre retete.

      In ce priveste reclamele, nu am control asupra lor. Google posteaza ce vrea el. Am insa nevoie de ele. Imi acopera cheltuielile legate de hosting, mentenanta si imbunatatire a site-ului. Am incercat sa le acopar vanzand carti digitale culinare publicului cititor, dar au fost extrem de putini cei care s-au indurat sa dea 10 lei, asa ca nu am alta solutie.

      Pe de alta parte, nu tin ca TOATA lumea sa comenteze, ci doar MAI MULTA lume. Daca cineva se simte „tinut la respect”, inseamna ca ori am eu o problema de comunicare, ori el/ea o problema de perceptie.

      In orice caz, desi „scrisoarea deschisa” mi se pare un pic nedreapta, apreciez efortul si curajul de a spune ceea ce aveai pe suflet. Cred insa ca nu intelegem la fel rolul unui blog culinar.

    • Radu Popovici spune:

      @Mirela Stanescu: Practic este vorba de mai multe concursuri cu acelasi format si regulament. Deja s-a acordat un premiu, al doilea asteapta inca reactia castigatoarei, al treilea a inceput deja.

  5. Corina spune:

    Radu, poate ar trebui sa alegi dintr-un numar putin mai mare, nu din cinci. S-au inmultit si cititorii care intr-adevar citesc ce scrii, e un mare plus, dar au aparut si vanatorii de premii desi ma intreb ce ar face acestia cu cartea asta de exemplu, cu siguranta nu sunt dintre cei care gatesc retetele tale, ci de tipul „Ce frumos scrieti, ce destept sunteti, vai ce-mi place blogul dumneavoastra”

    • Radu Popovici spune:

      @Crina: Poate ca nu-i o idee rea sa aleg pe viitor din 10 comentarii. Si nici nu ma complica aproape de loc. O sa ma gandesc la asta.

      „Calitatea” de vanator de premii nu exclude dorinta si placerea de a gati. Si daca ma apuc sa fac si studii de profil al cititorilor, chiar nu o sa mai am timp de nimic. Nu scrie nicaieri ca nu poti lua premiu cu un singur comentariu. S-a nimerit acum sa cada la sorti comentarii mai putin interesante… niciun sistem nu este perfect.

  6. mitinita spune:

    Balti cooking a rasunat mereu tare exotic pentru mine,cand am auzit prima oara de acest termen nici nu imi putea inchipui despre ce zona este vorba. De incercat n-am incercat nici o reteta,deci bucataria balti este o necunoscuta ptr mine. Si asa ma faci sa merg sa-ti caut prin retete:)

  7. cristi-j spune:

    „Poate ca este mai bine sa aleg dintre toate comentariile pe cel care mi se pare mie mai interesant si mai inteligent” … nu cred ca e cea mai buna idee, tot ceva cu tragere la sorti dar poate putin schimbata.

    • Radu Popovici spune:

      @cristi-j: Tot trag la sorti pana iese un comentariu la obiect, fara greseli de ortografie si care sa spuna cat de cat ceva. Deocamdata nu am in cap ceva mai bun si mai obiectiv. 🙁

  8. cristi-j spune:

    Imi permit sa te citez, iata ce spuneai la primul concurs : “Cum voi proceda: voi numerota comentariile postate până la data de 15 iunie, apoi voi extrage prin tragere la sorţi cinci dintre acestea; premiul va fi acordat celui mai interesant comentariu dintre acestea. Veţi avea nevoie şi de şansă, dar şi de un pic de substanţă în comentariu”. Plus ce ai spus acum : “Dezmorţiţi-vă, deci, degetele şi haideţi să stăm de vorbă pe blog. Ne putem cunoaşte mai bine, putem afla sau împărtăşi lucruri frumoase… “
    Au fost multi “cititori intrati recent in randul comentatorilor” adusi de concursurile tale , destui dintre ei avand ceva de spus, unii chiar lucruri interesante, deschizatoare de discutii. Si chiar daca in ultima vreme a mai scazut ritmul, se vede ca ideea cu premiile a functionat.

    In perioada celui de-al doilea concurs, intre 18-30 iunie, adina a lasat un singur comentariu : “Imi place maxim , toate preparatele dumneavoastra sunt deosebite si fine !:) “
    Asta a fost cel mai interesant dintre cele 5 ? hahaha

    • Radu Popovici spune:

      @cristi-j: Comentariile s-au mai inmultit, iar unele, cum bine ai observat, sunt cu „miez”. In ce priveste comentariul adinei, celelalte 4 extrase de soarta au la fel, dar mai rele dintr-un anumit punct de vedere pe care nu vreau sa-l discut aici.
      Vreau sa vad cum functioneaza sistemul si la urmatorul premiu, apoi ma voi hotari daca il voi pastra sau daca il voi schimba. Poate ca este mai bine sa aleg dintre toate comentariile pe cel care mi se pare mie mai interesant si mai inteligent. La primul premiu ar fi fost foarte mult de munca, fiindca au fost sute de comentarii; la al doilea, ar fi putut functiona, caci au fost mult mai putine. Pe de alta parte, daca aleg astfel, este posibil ca toate premiile sa se imparta intre 2-3 persoanee. Si tragerea la sorti poate juca feste, asa ca probabil niciun sistem nu este perfect sau corect.

  9. maria elena spune:

    Felicitari castigatoarei tale Radule, iar tie articole interesante ca dintotdeauna si multi cititori. De fapt, sincera sa fiu si eu mi-as dori acelasi lucru, cititori de blog, insa nu stiu cum sa-i atrag, asa cum am mai zis, pensionara fiind, fara nici un sprijin din partea cuiva cu experienta, nu aduc mai multi de 150 -200 vizitatori pe zi.
    Tot timpul am citit cu interes postarile tale. Mult succes mai departe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.