Alune caju prajite cu miere si nuca de cocos

Va propun o reteta thailandeza extrem de simpla si de rapida, inventiva si foarte gustoasa. A fost unul dintre preparatele prezentate la “Saveur Faire” 4 – Bucatarie thailandeza, desfasurat ieri, la magazinul “Biscuit” din Bucuresti.

Aceste alune crocante, cu gust dulce-iute-sarat, sunt o gustare care se prepara si se serveste pe strada, de obicei ambalata in cornete de hartie. Merge foarte bine cu bere, sau cu un vin alb, usor si sec.

Bucatarie: thailandeza
Dificultate: usor
Cantitate: 6-8 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 5 minute

Ingrediente:
1 lingura de ulei de arahide
2 linguri de miere
250 g alune caju crude
120 g miez de nuca de cocos deshidratat
2 ardei iuti rosii, curatati de seminte si tocati marunt
2 cm bucata de ghimbir
sare
piper negru, proaspat macinat

Instructiuni:
Se rade ghimbirul si se stoarce razatura pentru a colecta sucul. Se combina acesta cu mierea.

Se incinge uleiul intr-un wok, sau tigaie mare, si se adauga mixtura de miere. Se amesteca 5-6 secunde.

Se adauga alunele si miezul de nuca de cocos si se prajesc pana ce se rumenesc.

Se adauga ardeii iuti, sare si piper. Se amesteca pana ce ingredientele sunt bine omogenizate. Se servesc alunele calde, sau reci.

Sfaturi:
Se pot folosi si alune caju deja prajite si sarate, caz in care prajiti alunele foarte putin, doar 30 de secunde, si fiti mai prudenti cu adausul de sare.

Se poate prepara retea folosind si alte tipuri de alune si nuci.


Citeste si articolul →   Phall

8 comentarii pe “Alune caju prajite cu miere si nuca de cocos

  1. Elena Toma spune:

    Ba poate. De ce sa consumi un desert, daca poti savura cu totul altceva, bun, dar lipsit de inconvenientele unor creme grele? Nu este o varianta de desert, dar il poate inlocui. Eu il prefer, ca si asa ciresele de pe piata (alta propunere rezonabila pe vremea asta – fructele!) n-au nici un gust, indiferent de cat le lauda comerciantii, capsunile sunt pe duca, zmeura este usturatoare la buzunar si fara aroma…

    • Radu Popovici spune:

      @Elena: Am inteles ca preferi sa mananci asa ceva in locul unui desert mai greu, sau mai scump. Totusi, nu-l poti servi ca desert, ci doar ca inlocuitor. O sa-ti propun foarte repede, in 2-3 zile, si un desert foarte interesant, tot thailandez.

  2. simina spune:

    Excelenta reteta. Am musafiri diseara, la meci si alunele astea sunt tocmai bune sa le dau ceva de ciugulit langa bere. Sunt ideale, caci se fac in doi timpi si trei miscari. 🙂

  3. Emil40 spune:

    Am si eu o intrebare,ghimbirul cand se da pe razatoare se curata in prealabil? Adica se lasa miezul simplu sau se da prin razatoare asa cum se cumpara din magazin? Am sa incerc si eu retete cu ghimbir pentru ca miroase exceptional de frumos,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.