Va propun o reteta thailandeza extrem de simpla si de rapida, inventiva si foarte gustoasa. A fost unul dintre preparatele prezentate la “Saveur Faire” 4 – Bucatarie thailandeza, desfasurat ieri, la magazinul “Biscuit” din Bucuresti.

Aceste alune crocante, cu gust dulce-iute-sarat, sunt o gustare care se prepara si se serveste pe strada, de obicei ambalata in cornete de hartie. Merge foarte bine cu bere, sau cu un vin alb, usor si sec.

Bucatarie: thailandeza
Dificultate: usor
Cantitate: 6-8 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 5 minute

Ingrediente:
1 lingura de ulei de arahide
2 linguri de miere
250 g alune caju crude
120 g miez de nuca de cocos deshidratat
2 ardei iuti rosii, curatati de seminte si tocati marunt
2 cm bucata de ghimbir
sare
piper negru, proaspat macinat

Instructiuni:
Se rade ghimbirul si se stoarce razatura pentru a colecta sucul. Se combina acesta cu mierea.

Se incinge uleiul intr-un wok, sau tigaie mare, si se adauga mixtura de miere. Se amesteca 5-6 secunde.

Se adauga alunele si miezul de nuca de cocos si se prajesc pana ce se rumenesc.

Se adauga ardeii iuti, sare si piper. Se amesteca pana ce ingredientele sunt bine omogenizate. Se servesc alunele calde, sau reci.

Sfaturi:
Se pot folosi si alune caju deja prajite si sarate, caz in care prajiti alunele foarte putin, doar 30 de secunde, si fiti mai prudenti cu adausul de sare.

Se poate prepara retea folosind si alte tipuri de alune si nuci.