Cum v-am promis în nu mai ştiu care articol anterior, iată că revin cu fotografii noi din bucătăria cu care mă tot laud de câteva luni încoace. Revenirea nu este gratuită, căci între timp bucătăria mea a primit botezul ProTV şi TVR şi s-a îmbogăţit cu câteva achiziţii noi.
Bucataria mea

Cred că cea mai importantă achiziţie este dezumidificatorul care, cred eu, mi-a salvat investiţia făcută în acest subsol. După ce vreme de 2-3 luni a tot scos zilnic câte 5-6 litri de apă din pereţi şi din atmosferă (aveam o umiditate de 99%!), acum abia dacă mai scoate aceeaşi cantitate la 10 zile.
Bucataria mea
Bucataria mea
Am acum o umiditate constanta de 55-65%, şi nu îmi mai mucegăiesc ustensilele din lemn sau ştergarele şi şorţurile. Dezumidificatorul meu (alintat cu numele Dezumi) este, în fotografii, aşezat sub biroul care-mi serveşte la fotografiat.
Bucataria mea
Bucataria mea
O altă achiziţie este cortul de dispersie a luminii, special pentru fotografierea obiectelor de dimensiuni mici şi medii, aşa cum sunt, de exemplu, farfuriile cu mâncare şi ingredientele. Am ajuns datorită lui să fac poze simţitor mai bune decât înainte. Îl iluminez cu două reflectoare cu câte 2 becuri a 400 w fiecare. Lumina este foarte puternică, iar becurile încălzesc atât de tare încât cred că în 10-15 minute pot da în clocot o supă. Trebuie să mă mişc foarte repede atunci când fotografiez îngheţata, căci dacă nu sunt atent, într-un singur minut se poate transforma în lichid.
Bucataria mea
Bucataria mea
Am reuşit să aduc şi o îmbunătăţire a aspectului, făcând bucătăria mai prietenoasă. M-am învrednicit în cele din urmă să măresc câteva fotografii cu păpică, făcute de mine, să le înrămez şi să le atârn pe pereţi. Spaţiul pare astfel mai „aşezat”, mai bine umplut, mai plin de culoare şi mai relaxant. Atmosfera este mult schimbată în bine.
Bucataria mea
Pe lângă diverse ustensile care au mai îmbogăţit „zestrea” bucătăriei (de exemplu wok-uri am ajuns să am vreo 7, de diferite dimensiuni), cel mai important progres l-am făcut la capitolul electro-casnice. Cei de la Singer România mi-au adus şase astfel de aparate, care se adaugă la cele două cumpărate deja de mine. Sunt noi-nouţe, lucesc de cât sunt de impecabile, şi abia aştept să le folosesc… şi să vi le prezint.
Bucataria mea
Bucataria mea
Cam acestea sunt noutăţile şi dacă v-am plictisit vă rog să mă scuzaţi. Sunt însă încântat ca un copil de acest locşor al meu, unde mă simt ca într-un laborator de alchimist. Nu ştiu încă prea clar ce fel de piatră filozofală caut, dar importantă pentru mine este, în acest moment, căutarea în sine.