Dacă ar fi să numesc ustensilele de care un bucătar are neapărată nevoie să fie de foarte bună calitate, aş vorbi doar despre cuţitul de bucătar (vezi aici), de fundul de tocat (vezi aici) şi de o tigaie solidă, cu fundul gros şi cu inerţie termică mare.
Fără orice altceva te poţi descurca în bucătărie, dar fără un cuţit, un fund de tocat şi o tigaie bună este foarte greu. Este clar însă că orice alte ustensile de calitate îţi uşurează mult munca.

De când trăiesc din gătit şi de când orice cumpărătură utilă poate fi privită ca o investiţie, am început să mă uit după lucruri de calitate cât mai bună. Sunt mai scumpe, dar rezistă mai mult timp şi îşi fac treaba extrem de bine. Una peste alta, deşi preţurile sunt mai mari, pot afirma că, de fapt, îmi revin mai ieftin.

Am avut şi norocul să găsesc o sursă de ustensile culinare de o calitate exceptionala, al cărui catalog îl puteţi parcurge pe site-ul www.ft-shop.ro. Materialele oferite sunt foarte bune, ca urmare sunt şi scumpe, dar multe dintre ele nu sunt de neatins. Dat fiind că eu cumpăr ustensile din zona de preţ modică, m-am gândit să vă prezint ceea ce achiziţionez, lucruri pe care le-am încercat şi despre care vorbesc în cunoştinţă de cauză, nu de alta, dar poate că veţi găsi şi dvs. că sunt interesante şi folositoare.

Folosesc foarte mult ghimbir si usturoi când gătesc. Ceea ce au aceste ingrediente în comun este faptul că, adesea, trebuie să fie rase.
Storcătoarele de usturoi mi se par incomode şi greu de curăţat; răzătoarele obişnuite funcţionează destul de bine, dar am o problemă cu sucul ghimbirului: trebuie să-l captez mereu executând raderea deasupra unui castron sau a unei farfurioare adânci.
Razatoare ceramica Kyocera
Ei bine, am găsit o răzătoare foarte rezistentă şi comodă. Este fabricată din ceramică extrem de dură, manufacturată de o firmă celebră în domeniu: Kyocera. Aceeaşi firmă produce cuţite ceramice de foarte bună calitate, mandoline şi alte obiecte culinare unde duritatea şi rezistenţa sunt puncte cheie.
Razatoare ceramica Kyocera
Pe baza răzătoarei este aplicată o bandă de cauciuc aderent, astfel ca aceasta să stea fix pe suprafaţa de lucru şi să ofere stabilitate, indiferent câtă forţă utilizezi atunci când razi diferitele ingrediente.
Raderea se execută pe o arie mare, ceea ce îmi permite, în cazul bucăţilor de ghimbir şi a celor de Parmesan, să le ţin bine în pumn şi să le rad cu o mişcare circulară destul de largă. Totul merge foarte repede, răzătura este fina, iar sucul este colectat integral în canalul circular ce înconjoară răzătoarea. Ciocul cu care este prevăzut canalul îmi permite să torn sucul, fără să pierd nimic, în orice fel de recipient.
Sunt sigur ca funcţionează foarte bine şi la raderea biscuiţilor, ciocolatei şi merelor, deşi nu am încercat-o încă, dar zău că aici mă puteţi crede pe cuvânt.
În plus, se curăţă foarte uşor, cu apă călduţă şi puţin detergent. Se lasă apoi la uscat, căci nu este nevoie să fie ştearsă imediat; nu rugineşte şi nu se pătează.
Razatoare ceramica Kyocera
Este un obiect prietenos şi folositor, deşi oarecum piperat ca preţ; dacă îmi aduc bine aminte puţin peste 100 lei. Nu este totuşi de neatins, cum spuneam mai sus şi, din ce am observat până acum, îşi merită banii, mai ales că o folosesc des şi rad pe ea cantităţi destul de importante.

Sumar articol
Am o jucărie nouă: răzătoarea ceramică Kyocera
Titlu articol
Am o jucărie nouă: răzătoarea ceramică Kyocera
Descriere
Ei bine, am găsit o răzătoare foarte rezistentă şi comodă. Este fabricată din ceramică extrem de dură, manufacturată de o firmă celebră în domeniu: Kyocera.
Autor