Razatoarea de calitate – o ustensila ce te poate scoate din multe dificultati

Cu câteva zile în urmă v-am prezentat o răzătoare ceramică Kyocera, frumos construită, excelentă în multe situaţii.

V-am mai spus că am cumpărat-o de pe site-ul FT-Shop, unde cei interesaţi pot găsi ustensile de bucătărie de foarte bună calitate.

Tot din acelaşi loc am cumpărat un alt tip de răzătoare, o Microplane, fabricată în SUA şi asamblată în Mexic. Cine spunea că americanii nu mai produc nimic? Iată, produc răzătoare de bună calitate. Sau, mai corect, de foarte bună calitate, căci este construită într-un mod cu totul special.

Razatoare Microplane
Razuitoarea Microplane a fost inventată în 1990 de fraţii Richard şi Jeff Grace, la fabrica lor, „Grace Manufacturing Inc.”, din Russellville, Arkansas, SUA.

Lamele răzătorilor Microplane sunt obţinute printr-un proces total diferit de cele ale răzătoarelor standard, procedeu numit foto-gravare, prin care orificiile sunt dizolvate folosind procedee chimice, rezultând astfel lame care feliază extrem de fin, fără să rupă sau să sfâşie, tăioase şi rezistente.

Razatoare Microplane
Am în bucătărie, în afară de răzătoarea ceramică, trei răzătoare standard.

Una dintre ele este germană, de bună calitate, pe care am dat destul de mulţi bani acum vreo 2 ani.

Totuşi, niciuna dintre ele nu se compară cu Microplane.

Aceasta rade extrem de fin si diferenţa se vede mai ales la citrice. Coaja este rasă perfect, fără ca răzătoarea să radă membrana albă, amăruie, de sub coaja.

Răzătura iese perfect, foarte fina şi, credeţi-mă, este o diferenţă sesizabilă. Am folosit răzătoarea şi la ghimbir, Parmesan, ciocolată şi s-a comportat perfect.

Razatoare Microplane
Am căutat pe Internet date despre fiabilitatea ei, dar nu am găsit nimic. Probabil încă nu s-a stricat nimănui vreo răzătoare Microplane.

Oricum, impresia pe care o lasă este de soliditate şi anduranţă. Orificiile răzuitoare par extrem de rezistente, iar muchiile rămân foarte ascuţite.

Razatoare Microplane
Microplane mai are un detaliu constructiv interesant şi folositor: spatele ei este curbat, ca să formeze un fel de şanţ în care se colectează cea mai mare parte a răzăturii. Aceasta se adună apoi uşor, împingând-o cu degetul în vasul colector.

Răzătoarea vine şi cu o teacă de protecţie, din plastic. Deşi este extrem de ascuţită, este foarte sigură şi se spală foarte uşor.

Preţul ei este destul de ridicat, dacă mai ţin bine minte undeva pe la 100 lei. Una obişnuită, din supermarket, costa circa 20 lei, dar diferenţa de calitate este foarte mare, pe măsura preţului.

O răzătoare Microplane rezistă însă cel puţin de 10 ori mai mult decât una de 20 lei; este deci o investiţie profitabilă pe termen mediu şi lung. Ştiţi cum se spune: suntem prea sărai ca să cumpărăm lucruri proaste.

Oricum, eu am una acasă, lucrez excelent cu ea (şi cu cea ceramică, celelalte răzătoare metalice zac acum uitate, într-un sertar) şi v-o prezint, ca să ştiţi despre ce este vorba atunci când daţi de ea pe Internet sau prin vreun magazin.

Sumar articol
Am o jucărie nouă: răzătoarea Microplane
Titlu articol
Am o jucărie nouă: răzătoarea Microplane
Descriere
Lamele răzătorilor Microplane sunt obţinute printr-un proces total diferit de cele ale răzătoarelor standard, procedeu numit foto-gravare
Autor