Va spuneam acum ceva timp ca trebuie sa-mi cumpar un nou blender. Am tot neglijat sa mi-l iau, dar iata ca acum 2 zile, intr-unul din desele mele drumuri la Cora, s-a produs minunea. Am o jucarie noua! Mai adaug si faptul ca sunt atat de incantat de ea incat astazi voi publica un mic articol despre Singer Multi 2 in 1 – asa se numeste noul meu robotel de bucatarie – si o reteta in care m-am folosit de el (pentru reteta vezi articolul de dedesubtul acestuia).
Marturisesc ca nu ma pricep in mod deosebit la aparatura electrocasnica, dar am fler. Nu am avut niciodata ghinionul sa cumpar ceva care nu a functionat corect macar perioada de garantie. Ma ghidez deci, cel mai adesea, mai mult dupa intuitie decat dupa marca sau pret, desi incerc sa tin cont, macar partial, si de acestea.
Asa se face ca m-am ales cu fratele simpaticului mini-aspirator Singer, care ne-a distrat pe unii dintre noi acum vreo 2 luni. Nu pornisem cu gandul sa cumpar aceasta marca, dar cum va spuneam, intuitia; imediat ce l-am vazut mi-a placut, mi-am amintit si de micul aspirator si deja asta insemna pentru mine o recomandare. Am intins mana dupa el si parca l-am auzit soptind: “Cumpara-ma!”.
Bineinteles, nu l-am cumparat doar fiindca mi s-a parut ca-mi vorbeste. Normal ca m-am uitat la pret – doar 75 lei – si la ce promite sa faca. Cum am ajuns acasa am luat prospectul la rasfoit, iar a doua zi am pus blenderul la “produs”.
Una peste alta am avut noroc, caci pretul este foarte bun, iar Singerul reuseste sa… “blenduiasca” cu mare succes, caci are cateva facilitati interesante si cu adevarat folositoare, pe care mi le-as fi dorit si la blenderele anterioare (aici ar mai fi o discutie, caci mereu am cumparat doar chestii cu preturi modice, fara sa ma arunc sa dau sute sau mii de lei pe cine stie ce agregate; sunt deci convins ca aparatele mai scumpe au si ele aceste facilitati, dar la alt pret, bineinteles).
In primul rand vasul blenderului este gradat, avantaj de care nu am beneficiat la alte aparate in aceeasi zona de pret. Apoi, lucru important, este 2 in 1, cum si scrie pe ambalaj. Adica bate frisca (si oua si probabil si alte chestii) cu o paleta speciala. Facilitatea aceasta inca nu este testata de mine, paleta chiar imi pare cam prea mica, dar sunt dispus sa il cred pe cuvant caci m-a multumit cu cealalta “personalitate” a sa, cea data de cele 3 cutite taietoare, care asigura o tocare sau macinare foarte buna. Lamele sunt detasabile, asa ca se poate folosi si una singura, functie de cantitaea din vas. De atatea ori am injurat blenderele cu o singura lama, caci ceea ce se aduna deasupra lor trebuie adunat cu o lingurita, apoi din nou procesat, iar oprit si adunat, iar procesat si tot asa.
In plus, axul central al aparatului este prevazut si cu un fel de racleta care nu impiedica improscarea ingredientelor pe pereti si capac, dar o limiteaza foarte mult. O alta chestie faina este stabilitatea buna a blenderului; are pe fund un material plastic aderent la suprafetele plane orizontale, care imi usureaza munca. La pretul acesta, cred ca blenderul este o pleasca si vi-l recomand aproape in cunostinta de cauza (zic aproape, caci mai trebuie sa “caftesc” o frisca cu el ca sa ii verific intregul potential), asa cum v-am mai recomandat wok-uri, satare, magazine etc. Pana acum nu m-a injurat nimeni, asa ca sper sa am mana buna si acum.
Ca exemplificare, iata mai jos (adica in postul de dedesubt) si o reteta interesanta cu care l-am inaugurat pe “Blendi”. Este o reteta chinezeasca care propune chiftele ceva mai deosebite de cele ale noastre, gustoasa, simpla si, datorita acestui mic aparat, foarte rapida. Bineinteles, va puteti descurca si fara micul Blendi, dar eu sunt multumit ca il am si ca si-a facut bine treaba.
Sa stii ca esti “vinovat” !!!
Zilele astea, ochisem un Singer Multi 400 cu 3 lame si 400W pentru ca aveam un Braun si un Zepter dar cu 1 lama si, ca si tine, ma saturasem sa le tot desfac si sa amestec si iar sa apas si iar sa desfac. In plus, Zepterul are vasul mic…mic . Asa ca l-am comandat si azi a si venit. Arata traznet, e si silentios si cred ca e si bun ca deh, treaba nemteasca. De ce zic ca esti vinovat ? Atat l-ai laudat pe “Blendi”, fratele mai mic al lui Multi 400, incat aproape ca vroiam sa renunt la comanda lui Multi 400 in favoarea lui Multi 2 in 1, insa tot cautand pe net, am dat de o reducere de 30% adica de pretul tentant de 69 RON si cum celalalt m-a costat 106 , n-am rezistat si l-am comandat si pe Blendi :))) Am mai luat si niste saci de aspirator ca acum sunt zile de grele de curatenie mare inainte de Craciun, asa ca am avut transport gratuit. In plus, Blendi are si spatula si cum in fiecare zi fac paste pentru tartine si piureuri de fructe si legume pentru sucuri, cu 2 Multi o sa-mi fie mai usor dimineata cand sunt in criza de timp. Deabia astept sa vina si fratiorul Blendi si sa le pun la treaba pe amandoua ! Deja schimb aranjamentul in bucatarie, ca sa le fac loc sa le am la indemana 🙂
SARBATORI FERICITE !
P.S. Cei de la Singer iti sunt datori pentru reclama grozava ce le-o faci
@dana: Aparatele lor aunt bune, tinand cont de pret. Cu alte cuvinte, raportul pret-calitate este unul corect.
Sarbatori fericite!
Buna Radu,
Mi-a atras si mie atentia aceasta “jucarie” si tot cautand info. am ajuns la postarea ta. 🙂
Poti sa-mi spui te rog daca il mai folosesti si daca poti face frisca sau maioneza cu el si daca marunteste si gheata si nuci/alune/seminte?
Carne/legume toaca marunt, nu?
Merita banutii?
Multumesc!
@Diana: Dupa cum vezi este un articol vechi de peste 2 ani. Mai am si acum acest blender. Pot spune ca isi merita cu prisosinta banii, adica cei 70-80 de lei cat costa pe atunci. Acum este posibil sa fie si mai ieftin.
Am facut cu el maioneza, nu am incercat insa frisca, dar nu vad de ce nu ar merge. Carne nu am tocat cu el, am o masina de tocat pentru asta si nu vreau sa amestec lucrurile. Cu legume, alune, seminte, ierburi si gheata se descurca foarte bine.
A ok, am citit aici despre faptul ca esti adeptul mojarului pentru pastele de curry https://www.reteteleluiradu.ro/paste-de-curry-thailandeze/ . Mie imi plac pastele fine, nu mi se pare ca ar fi mai bune ca gust cele pisate de mana, dimpotriva! Aromele se intrepatrund minunat si nu-ti raman condimente in dinti. In plus, asa am vazut ca se procedeaza in gospodariile (de la lower-middle class, inclusiv, in sus) din India, oricine isi permite un blender isi cumpara unul, chiar si in rate, le plac electrocasnicele… Mojarul ramane insa folosit la tara si in orase foarte mici (deci inca foarte multe zone). Masina de tocat carne pare o idee buna la care nu ma gandisem (desi nu posed una). Poate ca un mojar mare e pana la urma cea mai sigura optiune, desi nu ma vad zdrobind orez si boabe in el, pentru o pasta de dosa/idli indiana! :))
Buna, scuze daca s-a discutat in alta parte, as vrea sa te intreb daca ai reusit sa zdrobesti gheata, orez sau condimente mari tari cu acest aparat sau altul din bucataria ta. Sunt in cautarea unui grinder care sa ma ajute ca pastele pentru retete sud-asiatice – curries, pasta de orez, cocos, etc. Incerc sa gasesc un produs disponibil in Romania care sa inlocuiasca acele wet and dry grinders metalice, foarte puternice si rezistente, care se folosesc in bucatariile asiatice (cel putin in India). La blenderele obisnuite motoarele sunt slabe, lamele sunt dispuse aiurea si bolul e de plastic prea fragil, iar rasnitele de cafea sunt prea mici si nu stiu cat de bine duc amstecurile umede (rasnitele vechi de cafea nu prea fac fata, asta am folosit pana acum). Daca ai vreo sugestie, ti-as fi recunoascatoare. Multumesc!
@Nora: Pentru mirodenii si orez cel mai bun aparat este o rasnita de cafea electrica, cu lamele metalice. In acest blender trebuie sa procesati o cantitate mare, si nu se poate atinge gradul de finete dorit pentru un amestec de mirodenii.
A trecut ceva timp de cand l-ati luat. Cum se comporta? Sunteti la fel de incantat de el?
L-am vazut azi in Carrefour si era aproape sa-l iau dar am observat ca axul acela central este dintr-un plastic ce pare destul de prost. Si era si mai mic decat credeam.
Pana la urma nu m-am hotarat.
Inca il mai recomandati?
@Diana: Eu l-am folosit de 4-5 ori pana acum si a fost OK. Dimensiunea nu ma deranjeaza, caci se potriveste cu cantitatile pe care le gatesc eu. Pana acum sunt multumit de el. Ganditi-va ca nu trebuie sa luati aparatul perfect, trebuie doar sa-si merite banii.
E fain, sã vã trãiascã 🙂
@Ramona: Dar sa nu mai creasca, imi place asa mititel. 🙂
Sa faci multe specialitati cu el. Sa te tina pana cand iti doresti unul nou.
@Corina: He, he, o urare smechera, dar si cea mai buna. 🙂
Sa-l folosesti minim 2 ani! Cred totusi ca vei avea nevoie si de un robot mai performant, oricat de mult iti plac tie pivele si satarele. 🙂
@memphis: Cand voi avea nevoie, voi cumpara unul. Ma gandesc la ceva care ar putea face suc de rosii, carnati etc.
Sa stapanesti sanatos jucaria. Maine ma duc sa-mi iau si eu unul 🙂
In ceea ce priveste pret versus calitate, nu-ti face prea mari probleme. Am avut o masina de tuns ruseasca pe care am dat 20 de lei, a mers brici 3 ani. Dupa aia am decis sa fac un upgrade si am luat un Braun pe care am dat 80 de euro … a fost praf. L-am returnat dupa 2 utilizari. Asa ca nu intotdeauna pretul reflecta si calitatea. Si vorba ta, daca te tine 1 an, isi scoate banii cu varf si indesat.
@balauru: Asa este, adesea se intampla si cum spui tu. De aceea tot ce pot eu sa sper cand cumpar ceva, este sa-si merite pretul. Bafta la cumparaturi!
Sa-ti traiasca si sa mojareasca ! 🙂
@Lia: Amin!
il vazusem si eu in magazine (nu e doar la cora) si mai sunt inca vreo 3 , 4 modele/marci cam la acelasi nivel de dotari si pret. si eu vreau ceva mic si ieftin dar adevarul e ca sunt 2 probleme importante . materialele folosite la astfel de produse sunt inferioare si e vorba pur si simplu de noroc . se poate intampla sa n-ai nici o problema (asa cum spui tu , macar perioada de garantie) dar la fel de bine se poate intampla sa se strice/rupa/sparga la a treia utilizare . si daca tin bine minte puterea motorasului e mica . si vasul e mic , doar 1/2 litri . vazusem ceva cu vas de 1 l si putere ceva mai mare dar avea doar 2 lame si nu era 2 in 1 . fiecare cu avantaje si dezavantaje . eu personal nu am incredere nici in cele “de firma”si foarte scumpe – exista destule posibilitati sa se strice sau sa nu mearga cum ai vrea si acolo iti mai pare rau si de bani .
sa-l folosesti sanatos !
@cristi-j: Eu zic ca este de ajuns pentru cat gatesc eu, adica pentru 2-4 persoane. Pana la urma este acelasi risc indiferent de marca. Mai toate aparatele se fabrica acum in China, Malaezia, Thailanda, Taiwan etc., deci chestia cu firma este doar o eticheta care nu reflecta calitatea reala. De cand cu mini-aspiratorul am eu o simpatie pentru Singer, mai ales ca mi se pare ciudat sa am robot de bucatarie Singer, caci eu ii stiam doar fabricand masini de cusut.
Hallo,
Pentru spuma din albus sau frisca nu prea este ideal,dar pt. diferite paste( branza), morcovi,telina pt. sosuri este ok. Albusul trebuie sa incorporeze cat mai mult aer, iar pt. frisca cred ca este prea mic.
Katze
@katze: Da, si mie mi se pare paleta prea mica, dar o incercare tot o sa fac. Vorba ta, pentru paste diverse pare insa potrivit.
Sa tina muuuuuuuuult si bine! Sa-ti fie de mare ajutor, sa mai revii cu impresii, poate dam si noi peste aceasta jucarie, pretul e bun, aparatul desigur nu strica nimanui.
@maria elena: Asa este, pretul este bun. Cred ca si raportul pret-calitate este unul cel putin corect.
Sa-ti traiasca achizitia si sa faci cgestii gustoase cu ea. Este clar ca trei lame sunt mai bune decat una singura, am inteles ci avantajele cu vasul gradat, racleta care retine imprastierile si chestia ca este stabil. Dar cand “caftesti” o frisca? Sau cand bati niste ou? Pe mine ma intereseaza mai mult partea asta. 🙂
@laura: O sa-l incerc cat de curand si in directia asta. Nu m-a interesat foarte tare caci nu prea gatesc dulciuri, iar batutul oualor sau al friscai o pot face si cu mixerul; doar am unul in dulap si trebuie sa-l mai folosesc la ceva si pe el. Dar promit sa fac rapid si un sufleu si sa bat ouale cu Blendi.
Radu, iti tin pumnii ca sa gasesti un sponsor, sau chiar mai multi. Sunt convinsa ca ai face o treaba buna si decenta, si in folosul cititorilor, si in cel al sponsorului.
@andra: Atata timp cat se ofera un raport corect pret-calitate, fabricantul si clientii sai pot fi satisfacuti de o prezentare obiectiva. De pilda, nimeni nu ar trebui sa se astepte ca acest robotel de 75 de lei sa fie perfect. Nu este perfect nici unul care costa de 10 ori pe atat. Mie mi se pare foarte Ok pentru pretul lui, de aceea il si recomand.
Interesant. Sa vedem si cat o sa reziste motorasul. Eu cand aud de preturi mici nu prea sunt sigur ca trebuie sa ma bucur.
@toni: La banii astia, daca rezista un an mi se pare OK. Cred ca trebuie utilizat si cum scrie in recomandari; adica timpi scurti, cu pauza intre ele. Depinde si cat de des il folosesti. Eu stiu ca nu il voi folosi zilnic, poate nici saptamanal, asa ca sunt sigur ca o sa ma tina minim 2 ani. Nu imi place sa tin un obiect electro-casnic 5 sau 10 ani, oricum nu unul la acest pret. Daca ar fi costat 2000 de lei as fi avut, desigur, pretentii mult mai mari.
He, he, Radu, parca ai fi scris un articol promotional. Aproape ca-mi vine sa dau o fuga la Cora si sa-l cumpar si eu. Ar trebui sa intri in contact cu cateva dintre firme si sa incerci sa le prezinti produsele. Cel mai bine ar fi sa ai libertatea de a le mentiona si defectele, daca ele exista; ai putea sa produci articole credibile si echilibrate, si sa iti utilezi si bucataria. Oricum, daca faci asta si te trezesti cu vreun blender nou in plus, sa ma ai in vedere. 🙂 Lasand gluma deoparte, imi place faptul ca are trei lame; stiu cum este sa te chinui cu o cantitate mai mare de ingrediente si sa le tot scormonesti cu o lingurita ca sa le aduci jos, langa lama.
@andra: Sa stii ca as putea face asta. Abia astept sa ma remarce vreo firma si sa-mi propuna o colaborare. Nu stiu cate ar accepta insa sa riste sa aiba si remarci mai putin placute la adresa produselor lor.
Pica bine articolul tau. Am si eu nevoie de un blender, mi-as fi luat chiar ceva mai simplu de atat, dar daca am mai multe facilitati la un pret bun, nu vad de ce sa nu iau si eu chiar marca asta. Ai zis Cora? Parca tu te duci la Cora din Pantelimon, asa-i?
@mircea: Asa este, Cora din Pantelimon este pe traseul meu; de acolo am luat Singer-ul.
Radu, sa te bucuri de jucaria cea noua! Parca ai fi un copil. 🙂
De fapt cam ai dreptate sa te bucuri. Mie pretul mi se pare foarte bun; la fel si chestia cu 3 lame taietoare, ca si vasul gradat. Eu am un blender, nici nu mai stiu ce marca este, dar imi amintesc pretul 865 lei platit acum un an, cu o singura lama si cu vas negradat si stiu ca diferentele astea se simt.
Imi pare bine ca ai dat imediat si o reteta. Poate ca asta este modelul cel mai bun cand recomanzi cate un aparat sau altfel de ustensile; imediat sa vi si cu o reteta.
@simina: MUltumesc, sper sa nu am probleme cu el. Oricum, la pretul asta nu poate fi vreo minune a tehnicii, dar eu cred ca-si va acoperi costul. In legatura cu retetele de exemplificare, asa voi face. 🙂