Ardei copti umpluti cu mujdei si pui

Aceasta reteta are si varianta video.
Va propun o reteta interesanta, simpla, plina de aroma si absolut delicioasa, in care ardeii sunt copti si preparati intr-un mod mai putin obisnuit pentru ceea ce se gateste de obicei in casele noastre.


In loc de pui se pot folosi si bucati de file de peste, creveti sau carne slaba de porc (cotlet, muschi file sau muschiulet).
Ingrediente:
4 ardei, rosii si portocalii
2 catei de usturoi, curatati si tocati
4 linguri de ulei de floarea-soarelui
150 g piept de pui dezosat, fara piele
patrunjel proaspat, tocat marunt
sare
piper negru, proaspat macinat
cascaval, ras
frunze proaspete de patrunjel, pentru ornat
frunze de salata, pentru servit
paine cu coaja crocanta, pentru servit
Instructiuni:
Se incinge cuptorul la 180 °C (gradatia MEDIU).
Se toaca usturoiul marunt. Se piseaza cu sare pana se obtine o pasta omogena. Se transfera mixtura intr-un castron. Se pipereaza. Se adauga uleiul treptat, amestecand, pana se obtine o emulsie.
Se spala ardeii, se sterg bine, se taie in jumatate, prin cotor, si se curata bine de seminte. Se feliaza carnea la 5-6 mm grosime, feliile fiind taiate astfel ca sa poate incapea, cate doua, in jumatatile de gogosari.
Se asaza jumatatile de ardei pe o tava de copt unsa cu putin ulei, cu partea taiata in sus. Se imparte mujdeiul intre cele 8 jumatati. Se sareaza si se pipereaza. Se coc 30-40 de minute, in mijlocul cuptorului.
Se scoate tava din cuptor, se asaza in interiorul jumatatilor de ardei cate doua felii de pui. Peste acestea se pune patrunjel. Se reia coacerea 10-12 minute, sau pana cand carnea este facuta. Se transfera jumatatile de ardei pe farfurii individuale, incalzite, alaturi de salata asezonata cu sare si piper si stropita cu putin otet si ulei de masline. Se presara ardeii cu cascaval ras si se orneaza cu frunze de patrunjel. Se servesc alaturi de paine cu coaja crocanta si un vin alb, sec si rece.

15 comentarii pe “Ardei copti umpluti cu mujdei si pui

  1. mihaelar63 spune:

    Foarte versatila ideea cu ardeii copti cu mujdei . Poti sa lasi imaginatia sa zburde eu i-as vedea deliciosi umpluti cu hribe de padure sau mai neaos cu bureti utari si branza de burduf. !!!

    • Radu Popovici spune:

      @mihaelar63: Cum am mai spus si in alte multe ocazii, retetele sunt doar un punct de plecare pentru improvizatie. In primul rand, bucataritul domestic trebuie sa-i faca placere celui care gateste.

    • Radu Popovici spune:

      @Zazuza: Ei, acum ai doua retete de ardei umpluti pe lista. Cea cu mujdei este mai buna, parerea mea. Cea cu cuscus este in schimb o optiune buna pentru o zi fara carne. 🙂

  2. ardeiute spune:

    mici stangacii exista la toate emisiunile culinare in care ni se arata cum se prepara o reteta, este normal sa iti vezi “defectele” si sa doresti sa imbunatatesti prezentarea,tu vei “creste” de la o emisiune la alta…deja observ ca ai stilul tau de care poate tu nu iti dai seama…dar e ceva acolo care ma face sa gandesc :”asta e Radu in bucatarie” si imi place.am tot vazut diverse emisiuni si fiecare isi creeaza pe parcurs propriul stil si dupa ce emisiunea va trece de un anumit nr de episoade o sa vrei sa aduci schimbari, un nou format, poate si un nou cadru desi bucataria ta arata exceptional.acum ca primavara a sosit si vremea se incalzeste te-ai gandit (desi e poate prea devreme)sa alternezi episoadele filmate in bucatarie cu unele filmate afara, in aer liber?sunt convinsa ca mintea ta e dej aplina de idei.eu iti doresc la cat mai multe emisuni, sa ajungi chiar sa le faci pe serii ,sa nu iti schimbi echipa de filmare, sa cresteti impreuna ca sa va puteti cunoaste intre voi si asteptarile care le aveti unii de la altii.tot inainte!

    • Radu Popovici spune:

      @ardeiute: Asa ste, lucrurile se mai rodeaza pe parcurs. Emisiunea insa nu se va schimba, adica nu va iesi din acea bucatarie. Exista costuri care trebuie acoperite, iar deplasari in alt loc fac ca filmarea pentru o singura emisiune sa dureze mult mai mult, adica sa coste mai mult. In rst, desigur, tot inainte!

  3. pansy spune:

    mie mi-a placut reteta,asa la cuptor.e de retinut ideea.e drept ca si eu as fi pus putin la cuptor cu cascaval cu tot,daca as fi avut ideea.da’uite ca n-am avut-o ! felicitari.a propos de filmulet ,mi-ar fi placut sa fii imbracat mai putin conventional si in general sa fii mai putin conventional si operatorii sa filmeze mai mult operatiunile si rezultatul.ca asta conteaza la o reteta.felicitari si sunt convinsa ca totul se va imbunatati.eu am o marota cu temperaturile de gatire.care de multe ori sunt date din burta,nu e cazul tau,sau nu se tine seama daca e cuptor ventilat sau nu,pentru ca atunci se schimba treaba.e diferenta de aprox 10-20 de grade,numai tin minte exact, intre un fel si altul de cuptor.daca cel ventilat arata o temperatura de 180 *la cel neventilat,adica clasic, corespunde 200.spun asta pentru ca am patit-o cu niste prajituri,unde totul e mult mai sensibil.
    hai ca te-am incretit la par,te rog sa ma scuzi si iti doresc succes in continuare si am sa te urmaresc cu acelasi interes,chiar daca nu postez comentarii de fiecare data.

    • Radu Popovici spune:

      @pansy: Tunica n-a fost alegerea mea, iar bservatiile tale sunt corecte, Lucrurile s-au mai imbunctatit dupa aceea, cel putin in unele privinte. Cuptorul nu este ventilat, iar ardeii nu sunt prajituri, deci o diferenta de cateva grade sau cateva minute nu este catastrofala. Pe de alta parte, timpii si temperaturile sunt dati intotdeauna orientativ, caci niciodata nu poti reproduce identic cirsumstantele in care se face o reteta. Este de ajuns ca ardeii sa aiba coaja mai groasa, ca tava in care ii asezi sa fie mai subtire etc.

  4. cristi-j spune:

    corect la tot ce-ai spus … hahaha
    cat despre filmari si montaj , daca echipa n-a mai lucrat la astfel de filmari (de bucatarie) au si ei nevoie de timp de acomodare , poate sunt distrasi de fum , miros , gust … hehehe

    • Radu Popovici spune:

      @cristi-j: Da, motive sunt mai multe, printre care si cele spuse de tine. Plus stangaciile si inexactitatile mele din unele momente. 😀

  5. cristi-j spune:

    eu sper sa pui undeva si celelalte vreo 20 de filmulete de dimineata dar e bine ca inceputul a fost facut … hahaha
    cred ca ar fi bine sa se potriveasca reteta scrisa cu cea filmata chiar si la micile detalii de genul numar de ardei , usturoi ras/tocat , gramaj la pui . sigur ca nu sunt importante si de multe ori nici nu se observa dar parca ar da mai bine .
    hehehe … parca chiar ieri vorbeam de usturoi si ghimbir tocat sau razuit .
    eu as fi facut un pic altfel , as fi stropit ardeii cu carne si patrunjel cu putin ulei de masline iar dupa ce puneam cascavalul ras mai dadeam putin la cuptor .
    la reteta asta nu merge dar parca ardeii copti pe flacara sunt mai buni … hahaha … imi place ca ai lasat coditele .

    • Radu Popovici spune:

      @cristi-j: Prea esti si tu pretentios. Vrei sa corespunda toate cele… pai cititorii ce mai corecteaza? 🙂 Abia ieri am inceput sa primesc filmele de la Kanal D, asa ca le-am pus cat de repede am putut. In orice caz, eu unul nu sunt multumit de filmari si nici de montaj. Retetele sunt OK, ma refer mai ales la cele scrise. De multe ori am gatit mai putine portii decat am indicat in reteta scrisa.
      Cum ziceam si alta data, unele lucruri tin si de stilul de a gati. In rest, nu am copt ardeii pe flacara fiindca coaja se arde si trebuie musai indepartata, caz in care ardeii nu mai sunt un recipient atat de sigur; in plus se fac prea moi, caci altfel nu poti lua coaja. Punctul cheie al retetei este sa ai ardeii exact atat de moi si de facuti cat trebuie, iar ce am facut eu asigura acest lucru. Poate ca sunt si alte metode, dar inca nu le-am incercat. 🙂

Dă-i un răspuns lui Radu Popovici Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.