Vremea este din ce in ce mai frumoasa, asa ca am profitat si mi-am pus la treaba gratarul Ascona 570MX, de la OutdoorChef. M-am mai laudat cu el in cateva ocazii, asa ca nu trebuie sa va mai spun ca este foarte versatil. Detaliile sale constructive il fac sa poate fi folosit nu doar ca gratar, ci si ca aragaz, cuptor sau afumatoare.
Reteta de fata este una foarte simpla, dar care nu se gateste prea des la gratarelile obisnuite. Acesti ardei sunt insa o gustare delicioasa, destul de surprinzatoare si, in plus, se prepara relativ repede. Sa nu va fie teama de ardei. In general, cei atat de lungi nu sunt prea iuti, iar frigerea atenueaza si ea iuteala.
Bineinteles, daca va deranjeaza ideea de a folosi ardei iuti, puteti folosi ardei capia in locul lor. Adaugati insa in umplutura putina boia iute sau putin sos de ardei iute.
Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 4-6 portii
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 5 minute
Ingrediente:
12 ardei iuti rosii, mari si lungi (circa 8-10 cm lungime)
2 linguri de mustar
2 linguri de brandy
2 linguri de smantana
8 linguri de branza de vaci
4 linguri de branza albastra, faramitata
3 linguri de marar proaspat, tocat
2 lingurite de seminte de chimen, pisate
4 catei de usturoi, rasi
sare
piper negru, proaspat macinat
24 felii de bacon
fire de marar, pentru servit (optional)
Instructiuni:
Se amesteca intr-un castronel branza de vaci cu smantana, branza albastra, mustar, sare, piper, brandy, marar, usturoi si chimen. Se face o despicatura pe lungimea ardeilor. Se curata de cotor si seminte si se umplu cu grija cu mixtura de branza.
Se incinge gratarul la foc maxim, cu capacul coborat, timp de 10 minute.
Intre timp se infasoara fiecare ardei cu doua felii de bacon. Se asaza rulourile de ardei pe gratar si se gatesc, cu capacul coborat, cate 2-3 minute pe fiecare parte, sau pana se rumenesc uniform. Se servesc ardeii imediat, eventual garnisiti cu marar proaspat.
Nota:
Daca doriti sa vedeti la lucru acest gratar aveti optiunea de a participa la Sunday Grilling, primul dintr-o serie de evenimente care si-a propus sa dezvaluie valentele gatitului in aer liber.
si inca ceva.. ma gandesc, ca daca am inlocui bacon-ul cu jamon……….. ar fi si mai si!! pacat ca e asa scump :))
@Raluca: Jamonul nu este doar scump, ci si cu prea putina grasime. Nu cred ca ar fi potrivit aici. Baconul este mai sigur.
Ma bucur ca ti-a placut reteta.