Aceasta reteta are si varianta video.

Aceasta varianta de ardei umpluti este interesanta si surprinzatoare. In plus, este plina de gust, aroma si culoare. Preparatul poate fi servit atat ca gustare, cat si ca pranz usor. Este mai bun cald, dar poate fi servit si la temperatura camerei, mai ales in zilele calduroase.



Bucatarie: marocana
Cantitate: 2 portii
Dificultate: usoara
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 25 minute

Ingrediente:
4 ardei grasi de diferite culori (rosii, galbeni, portocalii, verzi)
1 ceapa mica, tocata marunt
1 lingurita de harissa (sau pasta de ardei iute)
sare
piper negru, proaspat macinat
2/3 cana cu cuscus
2/3 cana cu apa
4 linguri de ulei de masline extra virgin
2-3 linguri de stafide negre mari si carnoase
1 1/2 – 2 lingurite de curry
2 linguri de frunze proaspete de menta
1 galbenus de ou
frunze proaspete de menta, pentru ornat

Instructiuni:
Se incinge cuptorul la 200 °C. Se practica o despicatura in ardeii grasi, de sub coada pana in mijlocul partii inferioare (se pastreaza intacte coditele). Se curata de seminte si cotor.

Se da in clocot apa si se adauga peste cuscus, impreuna cu 1 lingura de ulei, sare si piper. Se amesteca bine si se lasa cuscusul la inmuiat 5 minute.

Intre timp se adauga 2 linguri de ulei intr-o tigaie. Se adauga ceapa, stafide, curry si harissa (sau pasta de ardei iuti), se sareaza, se pipereaza si se caleste la foc mic 3-4 minute, pana ce ceapa se face translucida.

Se adauga mixtura de ceapa la cuscus, impreuna cu menta tocata, si se amesteca bine. Se adauga galbenusul si se amesteca. Se asezoneaza cu sare si piper.

Se umplu ardeii cam trei sferturi cu mixtura de cuscus. Se pun ardeii pe o tava de copt unsa cu restul de ulei si se coc circa 20 de minute, pana se fac fragezi. Se servesc ornati cu frunze proaspete de menta.

Sfaturi:
Ardeii se umplu doar pe trei sferturi, caci cuscusul va continua sa absoarba lichid si se va umfla. Se evita astfel ca umplutura sa iasa afara din ardei.