Ardei umpluti cu cuscus

Ardei umpluti cu cuscus – reteta marocana

Aceasta reteta are si varianta video.
Aceasta varianta de ardei umpluti este interesanta si surprinzatoare. In plus, este plina de gust, aroma si culoare. Preparatul poate fi servit atat ca gustare, cat si ca pranz usor. Este mai bun cald, dar poate fi servit si la temperatura camerei, mai ales in zilele calduroase.

Bucatarie: marocana
Cantitate: 2 portii
Dificultate: usoara
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 25 minute
Ingrediente:
4 ardei grasi de diferite culori (rosii, galbeni, portocalii, verzi)
1 ceapa mica, tocata marunt
1 lingurita de harissa (sau pasta de ardei iute)
sare
piper negru, proaspat macinat
2/3 cana cu cuscus
2/3 cana cu apa
4 linguri de ulei de masline extra virgin
2-3 linguri de stafide negre mari si carnoase
1 1/2 – 2 lingurite de curry
2 linguri de frunze proaspete de menta
1 galbenus de ou
frunze proaspete de menta, pentru ornat
Instructiuni:
Se incinge cuptorul la 200 °C. Se practica o despicatura in ardeii grasi, de sub coada pana in mijlocul partii inferioare (se pastreaza intacte coditele). Se curata de seminte si cotor.
Se da in clocot apa si se adauga peste cuscus, impreuna cu 1 lingura de ulei, sare si piper. Se amesteca bine si se lasa cuscusul la inmuiat 5 minute.
Intre timp se adauga 2 linguri de ulei intr-o tigaie. Se adauga ceapa, stafide, curry si harissa (sau pasta de ardei iuti), se sareaza, se pipereaza si se caleste la foc mic 3-4 minute, pana ce ceapa se face translucida.
Se adauga mixtura de ceapa la cuscus, impreuna cu menta tocata, si se amesteca bine. Se adauga galbenusul si se amesteca. Se asezoneaza cu sare si piper.
Se umplu ardeii cam trei sferturi cu mixtura de cuscus. Se pun ardeii pe o tava de copt unsa cu restul de ulei si se coc circa 20 de minute, pana se fac fragezi. Se servesc ornati cu frunze proaspete de menta.
Sfaturi:
Ardeii se umplu doar pe trei sferturi, caci cuscusul va continua sa absoarba lichid si se va umfla. Se evita astfel ca umplutura sa iasa afara din ardei.

  1. Ana-Maria spune:

    Azi am facut ardei umpluti cu cuscus, aseara pui catifelat, ambele adaptate dupa regimul meu (alaptez). Minunate retetele, aseara ma si gandeam ca nu am mai mancat ceva asa bun de cand am facut ultima data creveti cu curry, preferata mea. Multumesc pentru retete, sunt sigura ca toate sunt delicioase!!

    • Radu Popovici spune:

      @mihaelar63: Cat o vor mai avea… Producatorii au inceput, din pacate, sa foloseasca din ce in ce mai des alte seminte decat cele autohtone.

  2. Claudia spune:

    Intr-adevar aseara am uitat sa mentionez cat de bine se completeaza compozitia de cuscus cu aroma ardeilor.
    S-au rumenit frumos, erau dulci si gustosi.
    Ghiciti cine a servit cu mine masa! nici sotul, nici baiatul, ci fetita noastra de 1 an si jumatate!!! (imi seamana la gusturi 🙂 )
    Nota. mancarea a fost mediu picanta.

  3. Yoyo spune:

    Foarte ingenios! Din nou o idee excelenta. Internetul este plin de bloguri facute de gospodine pentru gospodine ceea ce nu este rau caci au si ele nevoie se se exprime si sa schimbe impresii. Nu vreau sa jignesc pe nimeni dar eu ma bucur ca aici am gasit altceva.

    • Radu Popovici spune:

      @Yoyo: Nu este nimic rau in a fi gospodina. Exprimarea ta nu a fost tocmai fericita, dar am inteles ce ai vrut sa spui. Si totusi, cea mai accesata reteta de pe blogul meu este cea de oua umplute. 😀

  4. simina spune:

    Grozava reteta! Foarte ingenioasa! Ma bucur mult ca le pui si pe blog, caci nu am rabdare sa urmaresc emisiunea de la tv. Ultima data am deschis televizorul la 8:20 ai am asteptat degeaba 25 de minute sa inceapa rubrica ta. M-am plictisit si am plecat. Emisiunea lor mi se pare foarte slaba, pacat de rubrica ta, ca ai retete interesante.

  5. Zazuza spune:

    trecand peste faptul ca ador ardeii umpluti, reteta asta imi ofera o binevenita variatie de la retetele traditionala cu carne sau orez. am pus pe lista, musai sa fac si eu vara asta!

Dă-i un răspuns lui Yoyo Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.