Aceasta reteta are si varianta video.
Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio.

Orezul este unul dintre ingredientele de baza pentru prepararea umpluturilor pentru legume. Ardeii, rosiile, vinetele umplute etc. sunt la ordinea zilei in multe bucatarii din lumea intreaga.
Va propun o varianta proprie de ardei umpluti, plina de culoare, aromata si delicioasa.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: mica
Cantitate: 2-3 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 40 minute

Ingrediente:
3 ardei mari, de dimensiuni similare si de culori diferite (rosu, verde, portocaliu sau galben)
3 linguri de ulei de orez
1 ceapa mare, tocata
2 catei de usturoi, tocati
1 morcov, ras
12 ciupercute, tocate
2 plicuri cu orez “Riso Scotti” Parboiled Easy Cook
100 g branza telemea, taiata cubulete
2-3 linguri de stafide negre
2-3 linguri de migdale
1 lingurita de curry
1/2 legatura de marar, tocat
sare
piper negru, proaspat macinat

Instructiuni:
Se fierbe orezul conform indicatiilor de pe ambalaj.

Se incinge cuptorul la 190 °C. Se unge cu ulei o tava de copt, sau un platou ceramic. Se taie ardeii in jumatate, pe lungime (prin codita), si se curata de cotoare.

Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie mare. Se adauga ceapa, se sareaza si se prajeste la foc mic timp de 5 minute, sau pana ce se inmoaie. Se adauga usturoi si se continua 1-2 minute. Se adauga curry si se amesteca. Se adauga ciupercile si morcovul si se soteaza, la foc mediu-iute, circa 3-4 minute, pana se inmoaie.

Se adauga orezul fiert, migdalele, branza, stafidele si mararul. Se amesteca si se asezoneaza. Se umplu jumatatile de ardei cu mixtura de orez, se stropesc cu restul de ulei si se coc 20 de minute, sau pana ce ardeii sunt fragezi, iar topping-ul este si el rumenit.

Sfaturi:
Ca varianta de reteta pentru vegetarieni, sau pentru cei care postesc, se poate omite branza din lista de ingrediente.