Aromele verii ajung la congelator

Ieri, cam pe ultima suta de metri (caci plantele mele nu se mai afla in plina vigoare a aromelor, ci, dimpotriva, au cam inceput sa se treaca), am preparat la repezeala cateva unturi compozite: unt cu busuioc, usturoi si fulgi de ardei iute / busuioc, usturoi si lamaie / rozmarin si usturoi / cimbru si fulgi de ardei iute / salvie si lamaie / patrunjel, lamaie si usturoi / curry, paprika si fulgi de ardei iute.
untCompozit - Aromele verii ajung la congelator 1 - Retetele lui Radu

Le-am rulat in hartie pergament, le-am etichetat si au aterizat direct in congelator.
Abia astept urmatoarele gratare si fripturi, caci pot prepara rapid cateva sosuri excelente pentru legume, peste, fructe de mare, pasare, porc si vita. Adica pentru aproape orice!
Cei care isi doresc sa pastreze peste iarna ierburile aromate culese din gradina sau cumparate, pot gasi aici cateva sfaturi utile.

Citeste si articolul →   Foarte pe scurt despre orez

12 comentarii pe “Aromele verii ajung la congelator

  1. memphis spune:

    Ce coincidenta. Am facut si eu cam acelasi lucru acum o saptamana dar in combinatii putin diferite.
    Am amestecat unt si cu combinatii de verdeturi. Patrunjel, tarhon si busuioc este una dintre cele care imi plac. Poate merita sa o incerci.

    • Radu Popovici spune:

      @memphis: Bine ai revenit! Ti-am simtit lipsa. 🙂 M-am gandit si eu sa incerc combinatii de ierburi, dar am renuntat pe moment. Pot totusi face asta cu bucatele din diferite unturi compozite. 🙂

  2. Corina spune:

    Nici nu cred ca trebuie dezghetat. Tai o felie cu un cutit dat prin apa fierbinte, si ungi ce vrei sa aromatizezi.
    Radu, deci sa inteleg ca din ghivecele ingrijite vara asta ai pus niste frunze la congelator, buna, idee.

    • Radu Popovici spune:

      @Mirela: Nu, daca folosesti unt cu 82% grasime. Si, de fapt, nu-l dezgheti. Il pui direct in sos, supe crema, peste carne si legume fierbinti etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.