Avanpremieră la Crăciun

Ştim cu toţii cât sunt de bune preparatele culinare tradiţionale româneşti cu care ne desfătăm la masa de Crăciun. Este o mâncare de iarnă, gătită cu resurse locale, unele dintre preparate având deja o istorie de câteva sute de ani. Bucatele, deşi asemănătoare în ţări vecine, care au o istorie comună, aceeaşi climă şi aceleaşi resurse maturale, pot fi însă foarte diferite faţă de zone mai îndepărtate.
AvanpremieraCraciun1 - Avanpremieră la Crăciun 1 - Retetele lui Radu

Vă propun, de aceea, un eveniment gastronomic ce se doreşte a fi o avanpremieră la masa de Crăciun. Vă aştept din nou în impozanta mansardă din frumosul imobil situat în str. Paris, la nr. 7A, în data de 6 decembrie 2013, la orele 19:00. Dacă de Crăciun veţi mânca, sunt sigur, felurile tradiţionale româneşti, la avanpremiera oferită de mine şi Costel Clipescu, în colaborare cu Halewood Wines, veţi putea degusta câteva preparate tradiţionale din alte culturi culinare.
Sunt bucate elegante şi gustoase, care sper să vă surprindă în mod plăcut.
Iată meniul:
Mousse din ficăţei de pui cu trufe şi dulceaţă de ceapă roşie
Tartlete cu praz şi bacon
Cupe cu cremă de brânză şi trufe
Confit de raţă cu cartofi Duchesse şi varză roşie
English cake cu fructe uscate, nuci şi mirodenii
Bucatele vor fi însoţite de vinuri de la Halewood Wines:
Halewood Special Reserve Fetească Regală
Halewood Special Reserve Fetească Neagră
Prahova Valley Special Reserve Tămâioasă Românească
Ultimul element al serii, dar nu cel mai lipsit de semnificaţie, va fi cel al poveştilor legate de Crăciun şi de preparatele culinare oferite.
Ca întotdeauna, costul de participare este de 99 lei/ persoană şi se achită integral în avans în contul RO72RZBR0000060007711179, deschis pe numele Radu Popovici, la Raiffeisen Bank, agenţia Delea Veche, cu mentiunea AVANPREMIERA. Acesta include mâncarea, serviciile şi o cantitate limitată de vin, pentru degustare.
Pentru orice întrebări suplimentare legate de meniu, vinuri şi servicii vă stau la dispoziţie; contactaţi-mă pe adresa de e-mail radu.popovici[arond]reteteleluiradu.ro şi vă voi răspunde imediat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.