Avanpremieră la un proiect (3)

Cum am promis în precedentele articole legate de noul proiect la care lucrez deja de şase luni, revin cu alte câteva amănunte. Sper să-mi fie iertat faptul că am prelungit suspansul, dar am dorit să vă stârnesc un pic interesul.

V-am povestit deja că spaţiul amenajat de noi oferă posibilitatea organizării mai multor tipuri de evenimente; ele sunt listate aici şi nu are acum rost să le reiau. Vreau doar să schiţez un pic conceptul care stă la baza proiectului meu.
Ar trebui să încep prin a afirma că acest proiect îmi vine ca o mănuşă. Explorarea culinară, experimentul şi dorinţa de a afla mai multe au fost „motoarele” evoluţiei mele în acest domeniu. Mi-a plăcut să explorez în primul rând geografic, apoi senzorial, temporal şi, în ultima vreme, chiar tehnologic.
Am găsit doi tovarăţi de drum foarte potriviţi. Pe unul dintre ei l-am pomenit adesea pe acest blog, este vorba despre Costel Clipescu, un excelent bucătar profesionist, un foarte pun practician. Celălalt, prietenul Cătălin Andrei este specialist în comunicare şi ubn mare pasionat de vinuri şi de bucate alese. Împreună facem o echipă aşa cum nu cred că sunt multe în acest moment în România.
Proiectul nostru se doreşte a fi un club de explorări culinare. Nu ştiu dacă este un caz singular, dar clubul nostru nu va avea un nume… cel puţin nu un singur nume. Îl putem numi GUST, căci este un nume bun: un cuvând uzual, scurt, uşor de reţinut, pe care toată lumea îl înţelege. Îl putem numi şi GUXT, forma preferată de mine datorită posibilităţilor mai interesante de reprezentare grafică; litera X are simetria ei aparte. Putem numi clubul şi GUZT, dar şi GUFT sau GUVT, sau inserând orice literă între U şi T. Această schimbare permanentă de literă simbolizează intenţia noastră de a explora, de a încerca noi abordări, de a experimenta, de a căuta continuu.
Sigur, suntem şi un club de CULTURĂ culinară – această exprimare sună, însă, cam şcolăreşte – sau de EXPERIMENTE culinare, dar titulatura aceasta mi se pare cam prea „ştiinţifică”. Vreau să punem accent pe imaginaţie, iar termenul EXPLORARE pare mai potrivit pentru a exprima acest lucru. Desigur, imaginaţia va fi dublată de cultură şi de experiment, adică de teorie şi practică, fiindcă doar aşa este îndeajuns de bine fundamentată ca să capete şi să ofere valoare.
GUXT abia s-a născut. Are deja o adresă: str. Dimitrie Racoviţă nr. 37, sector 2, Bucureşti. Este amplasat central, la doi paşi de rondul Izvorul Rece.
Are chiar şi o pagină de FB şi în curând va avea şi un site separat. Încet-încet, ajutat şi de dvs., acest club de explorări culinare va căpăta o identitate proprie, o personalitate distinctă şi şansa de a evolua în timp.
Avanpremierele s-au încheiat. Proiectul va începe să funcţioneze această săptămână, iar la deschiderea oficială au fost invitaţi toţi cei care, în decursul anilor trecuţi, au fost alături de mine, în repetate rânduri, la evenimentele pe care le-am susţinut. Este un semn de recunoştinţă faţă de deschiderea şi disponibilitatea lor, ca şi un simbol pentru un nou început.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.