Banane fierte in lapte de cocos

Banane fierte in lapte de cocos
Aceasta reteta se incadreaza in randul deserturilor tipic asiatice, foarte simple, dar gustoase si bogat aromate, preparate in special cu fructe. Desi include lapte de cocos si zahar, acest desert este usor si mult mai sanatos decat deserturile de tip european, cu creme pe baza de unt, aluaturi, oua, untura etc.

Bucatarie: cambodgiana
Grad de dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 15 minute

Ingrediente:
8 banane coapte
2 cani lapte de cocos, cat mai gros
2 linguri de zahar de palmier (sau zahar brun)
1 rulou de scortisoara
scortisoara pudra (optional)
stafide (optional)

Instructiuni:
Se curata bananele si se taie bucati. Se incinge la foc mediu o cratita in care se pun la fiert zaharul, ruloul de scortisoara si laptele de cocos. Se amesteca pana ce se dizolva zaharul, iat mixtura se ingroasa. Se adauga bananele si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce se inmoaie putin (nu trebuie sa fie foarte moi). Se servesc calde, presarate cu scortisoara si stafide (optional).

Citeste si articolul →   Zanzibar – exotism si rafinament culinar (1)

Un comentariu pe “Banane fierte in lapte de cocos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.